начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Банка-права?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Банка-права?

Мнениеот alexandar25 » 17 Сеп 2011, 18:48

Здравейте колеги, на кратко искам да разбера и Вашето мнение по въпроса.

1. Баща ми ми направи пълномощно, заверено при нотариус с което ме упълномощава в пълен обем да се разпореждам със средствата му налични по описаната сметка в ТБ "X" АД.
2. Отивам да изтегля определена сума, и служителката на банката не ми разрешава, тъй като не съм бил положил ПОДПИС на пълномощното, което било оставено при тях /копие/. След, като се разправях с управителката близо час, все пак успях да си изтегля парите, но все пак въпросът ми е...;

Има ли право банката, със свои вътрешни правила да ограничава волята на упълномощителят?

Благодаря и хубава неделя ;)
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: Банка-права?

Мнениеот karanedeff » 17 Сеп 2011, 18:59

alexandar25 написа:тъй като не съм бил положил ПОДПИС на пълномощното, което било оставено при тях /копие/.

Уффффф :twisted:

СПЕСИМЕН

мн. спесимени, (два) спесимена, м.
1. Пробен предмет, мостра, образец.
2. Спец. В банковото дело – документ, който удостоверява подписите на лицата, които имат право да извършват парични операции по дадена сметка.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Re: Банка-права?

Мнениеот alexandar25 » 17 Сеп 2011, 19:02

Благодаря, :)
Аватар
alexandar25
Потребител

Назад към Взаимопомощ