Здравейте!
Имам проблем и се надявам тук да получа поне малко информация за това, как да се справя.
Юли месец баща ми претърпя ПТП с АТВ на пътя към гр.Плевен. Той е пресичал шосето с АТВ-то, правейки ляв завой и преминавайки на известно разстояние от идваща кола в лявото платно. Когато той пресича платното и се престроява в другото, колата, която се е движела с над 80км/ч губи управление и го блъска в задната част на степенката на АТВ-то, в следствие на което той, братовчед ми и машината излизат от пътя. Като по чудо са живи, защото са паднали на тревата. При появата на КАТ се оказва че водачът на автомобила е с изтекла книжка, но въпреки това баща ми излиза виновен заради отнемане на предимство. АТВ-то не приличаше на нищо, ремонтът излезе над 9000лв., баща ми има наказателно постановление като виновен за ПТП-то, а въпросната госпожа го съди за сумата от 3000лв. за имуществени и 1500лв. за неимуществени щети, твърдейки, че баща ми се е ударил в управлявания от нея автомобил, който в следствие на удара е бракуван. Искам да разбера какви са възможностите пред него в момента. След като се е "признал" за виновен подписвайки се на протокола, това означава ли, че ще бъде осъден или има шанс да спечели започнатото дело? След като книжката на госпожата е изтекла, не трябва ли тя автоматично да е виновна?
Благодаря Ви предварително!
С уважение: С.Вълкова
- Дата и час: 25 Фев 2025, 16:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус при ПТП
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Казус при ПТП
А гражданска отговорност това АТВ няма ли? Ако има - госпожата да ходи да иска парите от застрахователя. Ако няма - що дири на пътя?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
TheOldMan написа:А гражданска отговорност това АТВ няма ли? Ако има - госпожата да ходи да иска парите от застрахователя. Ако няма - що дири на пътя?
АТВ-то има гражданска отговорност, но в случая става дума за гражданско дело, не за застрахователно. Застрахователят вече ѝ е изплатил около 1900лв., която тя великодушно приспада от исканата сума.
- s_vulkova
- Нов потребител
Водач с изтекло СУМПС е неправоспособен. Наемете си адвокат и имате реален шанс да обърнете делото в своя полза.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|