начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Осъдихме "кухо" Дружество?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осъдихме "кухо" Дружество?

Мнениеот alexandar25 » 31 Авг 2011, 13:53

Здравейте,
Получихме решението с което осъдихме дружество /ЕООД/. Даже се и снабдихме с ИЛ . След проверка от съдебните изпълнители се установи, че същото няма никакво имущество от което да се удоволетворим.Действано е чрез пълномощник, като ЕСК е един нашенски турчин ;)

Можем ли да обявим несъстоятелност на това ЕООД като ползваме и ИЛ за да го заличим и да не създава опасност в търговския оборот и на други. Опитахме със запора на дялове и по късно да го заличим по ГПК, но ни бе отказано /няма дялове в ЕООД/ от ТР.

Ако имате други идеи за действия ще се радвам да помогнете.

п.с. ЕСК е един турчин, а действително този, който взе парите действа като пълномощник. АМАН ОТ ПЪЛНОМОЩНИЦИ. НЯМА ЛИ ЦЯР И ЗА ТЯХ????
Мисля си някой пробвал ли е чл. 610 ТЗ.ЗА собственика, че да се постресне малко? Макар и да си мисля,ч е това се отнася за СД, КДА и КД
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: Осъдихме "кухо" Дружество?

Мнениеот law_master » 31 Авг 2011, 17:03

ожем ли да обявим несъстоятелност на това ЕООД като ползваме и ИЛ за да го заличим и да не създава опасност в търговския оборот и на други. Опитахме със запора на дялове и по късно да го заличим по ГПК, но ни бе отказано /няма дялове в ЕООД/ от ТР.

ами според зависи. неплатежоспособността трябва да е трайна...ако се установи , че дружеството има вземания с които може да покрие задълженията към вас, съдът ще отхвърли молбата ви. Другото основание - свръхзадълженост няма как да докажете само с вашия изпълнителен лист...би следвало съдът да го прецени спрямо всички кредитори на дружеството.

Мисля си някой пробвал ли е чл. 610 ТЗ.ЗА собственика, че да се постресне малко? Макар и да си мисля,ч е това се отнася за СД, КДА и КД

Само за персоналните дружества -> НЕограничено отговорен
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот alexandar25 » 31 Авг 2011, 18:08

Благодаря, а да попитам ИМ по 6 ..ТЗ трябва ли да обвържа и как с ИЛ? Самостоятелно съм си водил иск за обявяване в несъстоятелност ама с ИЛ нещо не мога да го "вържа". В този смисъл трявба ли в тази ИМ да излагам фактите и доказателствата които съм ползвал за да получа осъдителното СР и в последствие ИЛ или само ИЛ да ползвам. Трайне е неплатежобността ...;) вече 1.5 ги не ми се иска давността да ме лиши от ИЛ.
Що се отнася до предпоставките, абсолютно си прав, но ако бъде отхвърлена молбатапоне ще разбера за вземанията годни да ни удоволетворят?
Какво мислите?
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот pillar » 21 Сеп 2011, 22:11

Заедно с молбата трябва да представите писмените и останалите доказателства за неплатежоспособността на длъжника
pillar
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ