начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Смяна на адвокат

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна на адвокат

Мнениеот ivankov » 01 Окт 2011, 18:03

Имам проблем и моля за мнение...
С адвоката ми стигнахме до задънена улица и не можем да намерим решение на въпроса... той е на едно мнение, аз на друго... и ще трябва да търся друг адвокат... Обаче в момента имам срок за отговор.
Мога ли да подам отговора само от мое име, без да се подписва адвоката, за да спазя срока и междувременно да търся друг адвокат?
ivankov
Нов потребител

Re: Смяна на адвокат

Мнениеот nk7702n » 01 Окт 2011, 18:59

Ако смятате да ангажирате друг адвокат, по - добре потърсете такъв още в срока за отговор, защото именно от този момент е необходимо да се подготви защитата Ви по съответното гражданско дело. Понякога пропускането на определени процесуални възможности може да повлияе негативно на Вашите интереси в хода на съответното гражданското дело. В срока за отговор и в самия отговор би следвало да се напишат точно определени неща, след изтичане на този 1 - месечен срок ще се преклудират определени Ваши права.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ivankov » 01 Окт 2011, 19:43

Мерси nk7702n, проблема е че срока изтича в сряда другата седмица,а за толкова време не може да се смени адвоката... отговора е готов почти и е при мен...въпроса е дали мога на своя глава да го подпиша и да го подам без подпис на адвоката въпреки че съм му дал пълномощно,за да не изпусна срока а после да продължа с търсенето... разбира се за моя сметка ще бъде, но не виждам дръг начин
или казано по друг начин,може ли да има проблем в съда че не е подписан отговора от адвокат
ivankov
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 01 Окт 2011, 19:50

Относно самия подпис - не, няма никакъв проблем, все пак се касае за първоинстанционно дело. Но доколко текстът е оформен както трябва, само Вие си знаете. Защото има точно определени реквизити, точно определени неща, които би следвало да съобразите при изготвянето на отговора. Ако смятате, че сте се справил успешно с това, окей, пускайте го от Ваше име.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ivankov » 01 Окт 2011, 20:18

Благодаря много nk7702n за отговора.Искренно Ви желая много успехи!
ivankov
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 01 Окт 2011, 20:50

И на Вас - успех!
nk7702n
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ