Здравейте
Не съм юрист.
Вълнува ме следният въпрос: В ЗЮЛНЦ въпросът е уреден съвсем кратко. Става въпрос за сдружение в частна полза. В устава посочваме, че членството е доброволнои и всеки, който споделя целите и приема устава на сдружението може да бъде член. Питам се може ли решаващият орган /в нашият случай управителният съвет/ да откаже членство на кандидат без да посочва причини за отказа?. Да кажем, че кандидатства лице със съмнителна репутация, което ми се струва, че не може да бъде посочено като причина официално в решението за отказ. Ако правно е допустимо решаващият орган да може да отказа членство без да се аргументира, въпреки че кандидатът изпълнява формално условията за членство, това трябва ли да бъде вписано в устава?
Извинявам се, ака не съм улучил точния раздел!
- Дата и час: 25 Фев 2025, 16:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Членство в ЮЛНЦ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Членство в ЮЛНЦ
Посочете най-общо в устава какви ограничения поставяте за приемане на нови членове, както и определете ясно реда за приемане на такива: че става с решение на управителния съвет по молба на кандидата, че управителният съвет взема решение съгласно устава и при отказ не е длъжен да дава обяснения .
- rozablue
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|