начало

245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища 245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища

Приятелката ми е бременна от друг ......

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Приятелката ми е бременна от друг ......

Мнениеот anonimen__ » 06 Ное 2011, 23:10

значи ситуацията е следната запознах се с едно момиче преди време бяхме заедно след това обаче се разделихме тя си намери друго момче но аз не исках друга исках нея ... останахме приятели до ден днешен тя ме търси аз нея също и в един ден разбрах че е бременна и реших да разпитам дали е така защото за такива неща трябва да си сигурен според мен оказа се че е така .. реших да изчакам да ми каже но уви все още не се е престрашила бащата на детето което тя носи я изоставя и тя в момента е сама а аз изпитвам все още чувства към нея и тя го знае смисъл не съм го криел ... чудя се дали да предложа да се съберем и да сме заедно в такъв труден момент пък детето ще свикна със него или да си останем само приятели ... благодаря предварително !!
anonimen__
Нов потребител

Re: помогнете ..

Мнениеот rama » 06 Ное 2011, 23:50

Не питай форума. Попитай сърцето си!
rama
Потребител

Мнениеот anonimen__ » 07 Ное 2011, 00:10

раздвоен съм 50 на 50 сърцето казва да бъди с нея но разума казва недей детето не е твое ...
anonimen__
Нов потребител

Мнениеот via_victoria » 07 Ное 2011, 01:24

Въпросът Ви някак си не е точно за този форум, но иначе - според мен направете каквото Ви диктува сърцето :)
via_victoria
Потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Ное 2011, 02:14

Въпросът си е чисто житейски, не за този форум, но все пак, ако чувствата са достътачно силни, човек би приел чуждото дете като свое и би се отнасял към него като към свое.
nk7702n
Старши потребител

Re: Приятелката ми е бременна от друг ......

Мнениеот sunrise » 07 Ное 2011, 13:01

Ако обаче тя утре пак срещне някого и си тръгне с детето, защото явно чувствата не са двустранни и се окажете сам и с издръжка за плащане на дете , което не е Ваше? :roll:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот boresf » 07 Ное 2011, 13:16

последния отговор вече си е чисто юридически :)
вярно е - темата не е за този форум (но все пак и на мен ми е интересно), но може да се дадат някои съвети на човека. (но не от рода на "питай сърцето си" и т.н....все пак този форум не е за безхаберно лафене) :) или ако е обратното, по добре да отиваме да дръпнем по едни вестници, или пък който не е съгласен с това, то да готви с нови кухни, без значение дали са от ПДЧ или от МДФ.
Последна промяна boresf на 10 Яну 2013, 15:48, променена общо 3 пъти
http://borman.biz/?page_id=2 интериорни врати
http://xn--b1agjaxxh8a.net вестници
http://xn--80aacf2djr.net работа в чужбина
http://xn--80aaemztchjd.com проверка на осигуровки
http://www.greenmaster.me Green Master
http://vrati-ceni.com/ врати цени
boresf
Нов потребител

Мнениеот via_victoria » 07 Ное 2011, 13:40

Евентуалното "събиране" не е задължително да включва граждански брак - може да си остане и на ниво "съвместно съжителство", а относно детето - питащият ни най-малко не е длъжен да го припознава/осиновява, че да трябва после да му плаща и издръжка - варианти има много, затова, след като е на ясно с това какво иска, може вече да потърси и по-конкретни съвети.
via_victoria
Потребител

Мнениеот metodicankov » 14 Ное 2011, 10:56

Каквото и да ти се казва тук, ти пак ще направиш това, което си решиш. Дори и да се съберете, никога няма да забравиш.... винаги това ще те преследва, ще се измъчваш... - и няма да си щастлив!
metodicankov
Нов потребител

Мнениеот rozablue » 05 Дек 2011, 18:49

Вместо да питаш форума -говори с нея. Опитай се да я разбереш достатъчно дълбоко, за да си сигурен в нейното отношение. Да разбелеш защо тя те е изоставила преди време - каква е била причината тогава. Може би тази причина все още съществува. Ако разговаряш с нея искрено за възможностите - ако не веднага,то постепенно ще си ги изясниш.

Защото тя не трябва да те смята за глупак. Веднъж те е зарязала, а ти сега отиваш пак - при положение,че тя дори е бременна от друг. Тя може да има различни съображения да те приеме - например, заради общественото мнение, бременна без мъж или защото се страхува да бъде самотна майка, но всичко това касае само нея, а не теб. Така,че поради своите страхове тя може да те приеме, но без да те уважава и да оцени чувствата ти.
При такава ситуация действително опасенията ти могат да бъдат основателни - че в даден момент тя пак може да си намери друг.
rozablue
Потребител

Мнениеот rashko » 06 Дек 2011, 00:11

Това е романтичното в ЛЮБОВТТА, че винаги е против правилата. В случая не вашето решение а нейното е решаващо. Колкото до рисковете. Който ходи в гората има шанс да бъде срешнат от мечка. Никой със сигурност не може да каже каква точно; -/мъжка, женска, малка, голяма, агресивна, любопитна и.т.н./
Любовтта дава смисъла на живота. Печели този който рискува. Този който не участва със сигурност губи. Щом питате значи смятате, че си заслужава. Дори да грешите и да ви го докажем, това няма да ви повлияе. Така, че успех.
rashko
Потребител

Мнениеот usera » 24 Дек 2011, 00:27

Охх, труден избор. Но все пак не забравяй, че любовта е до време. А то като изтече нещата се променят. И децата порастват, има трудни моменти с тях, особено когато са в пубертета. То има приказка, че жена и кола на старо се взима на късмет и каквото излезе, ама по-добре си опитай късмета с друга. Тази ще ти е благодарна някоя и друга годинка, ама после не се знае... Весела Коледа!
usera
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Яну 2012, 09:26

Въпроса е за форум по молекулярна биология. Евентуално там някой печен специалист би могъл да се произнесе в каква степен в генома на човека - по точно на индивидите на usera и приятелката му - превалират гените за запазване родовата индивидуалност (егото на самия usera), над тези за запазване на човешкия вид (да приеме бебето като свое, с оглед да спомогне за саъхраняването на още един представител на homo sapienc). По отношение майката специалистът следва да се произнесе до колко заложените в гените и инстинкти ще приемат че usera е точната конфигурация от възможности предлагаща на плодът и най правилното развитие във времето. В зависимост от това тя ще приеме небиологичния баща, ще се бори да привлече биологичния такъв, или ще се ползва и от различните качества на двамата, че дори и на трети лица!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kuzdov » 12 Яну 2012, 12:33

anonimen__ написа:значи ситуацията е следната ..... ... чудя се дали да предложа да се съберем и да сме заедно в такъв труден момент пък детето ще свикна със него или да си останем само приятели ... благодаря предварително !!

Ако те устройва да си "резервен вариант за временно спасяване на положението", събирай се с нея. Но щом веднъж те е зарязала, значи не държи на теб. А пък щом сама не ти го е предложила досега значи, че не смята за грешка раздялата ви. За нея си само един добър познат.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот krem_karamel » 13 Яну 2012, 02:07

kuzdov написа:
anonimen__ написа:значи ситуацията е следната ..... ... чудя се дали да предложа да се съберем и да сме заедно в такъв труден момент пък детето ще свикна със него или да си останем само приятели ... благодаря предварително !!

Ако те устройва да си "резервен вариант за временно спасяване на положението", събирай се с нея. Но щом веднъж те е зарязала, значи не държи на теб. А пък щом сама не ти го е предложила досега значи, че не смята за грешка раздялата ви. За нея си само един добър познат.

Като човек ти казвам: Виж кой си за нея и тогава решавай.
Не знаеш утре какво ти готви Съдбата и ако срещнеш отзивчиво и коректно момиче и искаш да се свържеш с него, едно припознато дете или дете от брак (дори да не е твое) си е тежест все пак.

А като юрист ти казвам: Има голяма разлика в това;1) да се събереш с нея и да живеете заедно
2)от това да сключите граждански брак
и
3) от това да припознаеш детето без брак.

НОооооооо , моля не забравяй, че ако се ожените преди да се роди детето по силата на закона ставаш баща, независимо, че всички знаят, че не си.
От това следва, че ако след време поискаш да излезеш от живота на тези хора (жена и дете) може да си изпуснал срока за оспорване на бащинството, което си получил по силата на презумпцията за бащинство.
krem_karamel
Потребител

Назад към Взаимопомощ