начало

245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища 245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища

Колкото банален , толкова и заплетен проблем!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Колкото банален , толкова и заплетен проблем!

Мнениеот djandarin » 29 Дек 2011, 20:41

REVOLUTION написа:По кой закон се изисква попълването на тая декларация?

На този въпрос не мога да отговоря....
Всичко с отказването от собствеността е много хубаво нещо, но няма да има желания ефект според мен. И това произхожда от проблема, че дори да се откаже от собствеността пак ще трябва да върне регистрационните табели на КАТ, което няма как да стане. Не знам дали все пак няма да има действие пред данъчните, което е всъщност желания резултат.
"There is no justice, only I exist."
Аватар
djandarin
Потребител

Мнениеот dexter02 » 29 Дек 2011, 21:13

doc03 написа:
dexter02 написа:Какво да кажа....разбирам всеки който си го мисли,но аз нито съм правил далавра нито съм се правил на хитрец.Просто колкото и да не ми се иска разбирам за пореден път,че който се опита да направи "добро" на познат накрая излиза или престъпник или най-големия идеот.Сигурно и въпросите ми относно "обсебване" и т.н ви звучат най малкото смешно ,но аз си признавам че аз съм човек който хал хабер си няма напредстава от подобни казуси.Последно днес занесох в бюро за превод и легализация двете листчета който имам от Украйна и тва е.....После имам уговорка с адвокат за консултация , защото (тва не са мой думи) ..съм успял да предизвикам главоблъсканица в цяла адвокатска кантора с кашата в която съм се забъркал.На всеки който си мисли,че съм искал да права измама или че съм някой "хитрец"......мога да му пожелая да купи кола за 1000 лв, да хвърли 600лв по нея и после като вземе 1200 за нея да му се случат "лесните за оправяне неща" като на мен.Относно "обсебването"....за което бях така оплют...ако не съм го написал ...въпроса ми беше да го прекратя.....(което останах с впечетление,че имам право) и след определен срок да заявя,че искам да ми се върне колата (естествено,че ще върна парите на тоя глупак само и само да ми се махне след това колата от главата) и тъй като той не може да ми я върне -да дава обеснение той в полицията , а не аз при положение,че не съм стъпвал в Украйна сега да се окаже,че ще бия рекорда от горната публикация.

Не разбрах - колата ли си искате, или да си я махнете от главата ? "Тва" не ми стана ясно.
Махнете си я от главата и не се занимавайте повече.
Ако обаче си искате колата - може ли да видим пълномощното (текста и датата, както и датата на събитието в Украйна, както и датата на нотариалната покана, с която си искате обратно колата), че да няма някоя нова "истина" там и да се окаже, че куп народ .... фърга на боб :D (или гледа на пъп :oops: )
:P

П.П. Шегите ми са добронамерени.

Разбира се да се отърва от колата,но тъй като ползвателя не желае да му я прехвърля,ми доиде идеята с изискването й,знаейки че той не може да я върне .........
dexter02
Младши потребител

Мнениеот dexter02 » 29 Дек 2011, 21:23

Сега чакам утре сутрин да взема превода на документа , и "паля свещи" да не се окаже,че са го спрели и са спрели органите на реда от движение,че до колкото разбрах тогава по лесно ще се обеся отколкото да си оправя проблема,пък ако е истина и пише,че са и открднати номерата .....се почва ходенето по мъките.....сега се сещам ,че ползвателя ми звъни и ми иска въпросните бележки "за да се подготвел"........никому нищо лошо не съм целял да сторя .....ма започвам да се замислям наистина да "продалжа да лъжа" както се написа по нагоре ....и тогава да вида какво ще обесява той.......да иде до Украйна да си изкара нови..... :evil: самия факт,че става дума за кола която вмомента никой не иска и никой не и търси отговорност предизвиква подозрение на когото и да споделя.....ма аз от къде да знам тоя каква далавера е направил,да аз си признавам,че съм си взел парите за нея,но след като плащайки я така я е заебал в Украйна .....дали аз съм направил далавера....май май не нали....
dexter02
Младши потребител

Мнениеот djandarin » 29 Дек 2011, 22:12

За какво има да се подготвя? Опитай да го убедиш, че ще му послужат само ако е собственик....най-добрият вариант е наистина в документа да е вписано, че табелите са откраднати и с него да можеш да извършиш необходимите неща в КАТ т.е. да я бракуваш примерно....
"There is no justice, only I exist."
Аватар
djandarin
Потребител

Мнениеот dexter02 » 29 Дек 2011, 23:47

Това е и мойто желание ..да се бракува,а на него предполагам,че му трябват,ако прекратя пълномощното и след извесно време поискам да ми я върне (както казах това е,ако се окаже,че немога да я бракувам с цел да се оправя той).Защото ако аз не му ли ги върна,се получава именно това,че аз прекратявам пълномощното,изчаквам време и заявявам,че искам да ми я върне,а той остава без кьорав документ кво я е направил и къде е .....
dexter02
Младши потребител

Мнениеот dexter02 » 29 Дек 2011, 23:50

Неговата идея (ако правилно разбрах) е,като отида да прекратя пълномощното,изчакам време и кажа искам да ми я върне,той да ги представи и да каже ето аз бях с колата в Украйна там и откраднаха номерата,аз я оставих и сега собственика и да се оправя.....
dexter02
Младши потребител

Мнениеот dexter02 » 30 Дек 2011, 21:31

СПРАВКА
Издадена на гражданина на Република България ....................... ..................... .............. (данните са на ползвателя),роден на .... .. .. .. ,живущ............................................................................,във връзка с това,че държавният български регистранионен номер СА....КВ на автомобил ...........,произведен .... година,с регистрационно свидетелство номер..............,НЕ Е БИЛ премахван от сътрудници на отделението КАТ по обслужване на административните територий на гр,........ еди си каква област....

Това е документа издаде от Украинската полиция.....
Сега въпроса е какво да пробвам дали да отида да кажа,че са ми откраднали номерата и да ми издадът нови,и мога ли с новите да отида и да я бракувам....
dexter02
Младши потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ