начало

245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища 245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища

Къде мога да се оплача от адвоката си?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Къде мога да се оплача от адвоката си?

Мнениеот milka_fan » 06 Яну 2012, 22:45

Здравейте! Безкрайно съм разочарована от адвоката ми и неговото поведение. По време на делото, което водя и все още не е завършило, съм дала над 2000лв- разходи за такси за правна защита + Данъка, който взима държавата + всяко едно от неговите явявания се заплащаше. После "прикрепи" към себе си още един адвокат да ме защитава без да съм искала.Накрая съдията призна сума по-малка в пъти от тази, която действително е платена от мен. Какво мога да направя сега?- да обжалвам сумата пред съдията, по-голяма сума да се впише в изпълнителния лист(когато го имам) или след като приключи делото да се обърна към някоя институция? Някой знае ли къде се подават оплаквания от некоректни адвокати???
Предварително благодаря много на всеки, който ми пише.
milka_fan
Нов потребител

Re: Къде мога да се оплача от адвоката си?

Мнениеот nk7702n » 06 Яну 2012, 22:59

milka_fan написа:Здравейте! Безкрайно съм разочарована от адвоката ми и неговото поведение. По време на делото, което водя и все още не е завършило, съм дала над 2000лв- разходи за такси за правна защита + Данъка, който взима държавата + всяко едно от неговите явявания се заплащаше. После "прикрепи" към себе си още един адвокат да ме защитава без да съм искала.Накрая съдията призна сума по-малка в пъти от тази, която действително е платена от мен. Какво мога да направя сега?- да обжалвам сумата пред съдията, по-голяма сума да се впише в изпълнителния лист(когато го имам) или след като приключи делото да се обърна към някоя институция? Някой знае ли къде се подават оплаквания от некоректни адвокати???

Какво разбирате под " некоректен"? И как така прикрепи? Щом не сте упълномощавал / а / другия адвокат, той не би могъл без Ваше съгласие да Ви защитава по делото. А относно самото дело, трябва човек да е запознат в детайли, за да може да коментира нечие поведение. За да е некоретен, трябва да Ви е обещал неща, които са неизпълними, примерно, и естествено да не са станали в процеса. Ако колегата си е свършил както трябва професионалната работа, положил е всички усилия да Ви защити интереса, не виждам да е постъпил некоректно. В крайна сметка, съдът решава каква сума да присъди, а не адвокатът.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 07 Яну 2012, 00:50

.......
За да няма хляб за околните- заличавам поста.
Последна промяна poli_g на 07 Яну 2012, 18:39, променена общо 2 пъти
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Яну 2012, 01:05

Моят въпрос, Поли, беше какво точно е присъдено от адвокатския хонорар конкретно в случая и какви са причините да не се присъди по - голяма сума, съответно да се намали сумата разноски, та да се жалва човекът.
Последна промяна nk7702n на 07 Яну 2012, 23:15, променена общо 2 пъти
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 07 Яну 2012, 01:08

Не знам Наде, аз с такива фокуси не се занимавам.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Яну 2012, 01:09

Всеки носи отговорност за решенията си.
Последна промяна nk7702n на 07 Яну 2012, 23:17, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот gogo9 » 07 Яну 2012, 01:12

Трябва да видите в коя адвокатска колегия работи и там да се оплачете. Ефект няма да има, тъй като нашите адвокати са с манталитет на мафиоти - да се защитават взаимно при каквато и да е ситуация, но поне го направете за да се отчетете. За ефект - разтръбете за случая по медии и сред познати, много хора са все още заблудени, че като платят нещо на адвокат той ще работи в тяхна полза. Като им пресъхне паричния поток на адвокатите, ще се замислят сами как да си възстановят доверието. Не само конкретния адвокат е виновен в случая, а и тези които го защитават.
gogo9
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Яну 2012, 01:43

gogo9 написа:Трябва да видите в коя адвокатска колегия работи и там да се оплачете. Ефект няма да има, тъй като нашите адвокати са с манталитет на мафиоти - да се защитават взаимно при каквато и да е ситуация, но поне го направете за да се отчетете. За ефект - разтръбете за случая по медии и сред познати, много хора са все още заблудени, че като платят нещо на адвокат той ще работи в тяхна полза. Като им пресъхне паричния поток на адвокатите, ще се замислят сами как да си възстановят доверието. Не само конкретния адвокат е виновен в случая, а и тези които го защитават.

Вие пък сега, изпадате в крайности и обобщения за адвокатите изобщо. Няма такова чудо, те си се защитавали, тоест всички са под общ знаменател. Във всяка една сфера има всякакви хора. Колегиалност трябва да има и има, но това не означава, че злоупотребата с доверието на клиентите се насърчава от останалите адвокати. Тук грешите. АС на всяка колегия налага доста дисциплинарни наказания, когато се наложи.
Последна промяна nk7702n на 07 Яну 2012, 23:19, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот disident » 07 Яну 2012, 03:28

Направи му страница в интернет. Ама му сложи трите имена, адвокатския номер, телефона бре всичко което знаеш за него. Ако не можеш ще помагам. Заплащането в натура пия домашна. В краен случай може и купешка ама да не е от най-евтината.
disident
Потребител

Мнениеот gogo9 » 07 Яну 2012, 08:47

nk7702n, радвам се да видя адвокати, които признават че има и лоши адвокати и желаят да се разграничат от тях. Но нека позадълбаем въпроса. Кои преобладават в момента и защо законите и практиката са оставили нещата единствено на тяхната съвест. Преди беше задължително адвокат да сключи договор с клиента си, а сега е по желание. Къде отиде това и защо? Договорът е задължителен минимум клиент да може да почне да търси правата после. То за коректните адвокати би било и улеснение.
Аз изразът "адвокатска колегиалност" съм го чувал под път и над път, сигурно знаете за какво говоря. А я погледнете форумите, делението е на два лагера - адвокати и неадвокати.
Това, че адвокат не може да гарантира изход на дело е ясно и на хора с основно образование. И лекар не може да гарантира живота на пациент, но ако сбърка, почват едни комисии дали всичко е направил професионално. Къде го реално това при адвокатите?
Аз дори не съм срещал до сега случай, ако изключа някои бракоразводни дела, на нормално и професионално поведение на адвокат. Адвокат на отсрещната страна на мой познат директно отиде при него и му поиска 5000лв. за да реши делото в негова полза. Познатия шокиран се оплака в полицията, закопчаха адвоката, оня ходи вечерта да му се моли да си оттегли жалбата, че имал две деца. Друг приятел имаше да взима 8000лв., нае адвокат. Адвокатът прибрал 2400лв. и му каза, че фирмата не плаща. Приятелят ми сам си прибра от фирмата остатъка, а сумата за която въпросният адвокат бил "забравил" му остана като хонорар. Друг пък един загуби важно дело защото "професионалният" му адвокат, от мързел ли или от незнание, изпусна срок да обжалва. Моите преки отношения с адвокати са същите. Е къде е реалната отговорност на адвокатите и къде са правата на клиентите им?
gogo9
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 07 Яну 2012, 09:24

milka_fan написа:Здравейте! Безкрайно съм разочарована от адвоката ми и неговото поведение. По време на делото, което водя и все още не е завършило, съм дала над 2000лв- разходи за такси за правна защита + Данъка, който взима държавата + всяко едно от неговите явявания се заплащаше. После "прикрепи" към себе си още един адвокат да ме защитава без да съм искала.Накрая съдията призна сума по-малка в пъти от тази, която действително е платена от мен. Какво мога да направя сега?- да обжалвам сумата пред съдията, по-голяма сума да се впише в изпълнителния лист(когато го имам) или след като приключи делото да се обърна към някоя институция? Някой знае ли къде се подават оплаквания от некоректни адвокати???

С необходимите(дог.за правна помощ , решението от делото и т.н.) документи подавате жалба(в която подробно описвате всичко) срещу колегата в съответната адвокатска колегия.Не съм съгласен , че сме мафиотска организация и се браним един друг.Специално за АК гр.Пловдив такова нещо няма и всеки такава жалба се разглежда с необходимото внимание.

П.П.
При изготвяне на жалбата не пишете обидни квалификации и изнесете факти , които може да докажете , защото колегата може да ви търси отговорност ако го обиждате или клеветите.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 07 Яну 2012, 09:37

gogo9 написа:nk7702n, радвам се да видя адвокати, които признават че има и лоши адвокати и желаят да се разграничат от тях. Но нека позадълбаем въпроса. Кои преобладават в момента и защо законите и практиката са оставили нещата единствено на тяхната съвест. Преди беше задължително адвокат да сключи договор с клиента си, а сега е по желание. Къде отиде това и защо? Договорът е задължителен минимум клиент да може да почне да търси правата после. То за коректните адвокати би било и улеснение.
Аз изразът "адвокатска колегиалност" съм го чувал под път и над път, сигурно знаете за какво говоря. А я погледнете форумите, делението е на два лагера - адвокати и неадвокати.
Това, че адвокат не може да гарантира изход на дело е ясно и на хора с основно образование. И лекар не може да гарантира живота на пациент, но ако сбърка, почват едни комисии дали всичко е направил професионално. Къде го реално това при адвокатите?
Аз дори не съм срещал до сега случай, ако изключа някои бракоразводни дела, на нормално и професионално поведение на адвокат. Адвокат на отсрещната страна на мой познат директно отиде при него и му поиска 5000лв. за да реши делото в негова полза. Познатия шокиран се оплака в полицията, закопчаха адвоката, оня ходи вечерта да му се моли да си оттегли жалбата, че имал две деца. Друг приятел имаше да взима 8000лв., нае адвокат. Адвокатът прибрал 2400лв. и му каза, че фирмата не плаща. Приятелят ми сам си прибра от фирмата остатъка, а сумата за която въпросният адвокат бил "забравил" му остана като хонорар. Друг пък един загуби важно дело защото "професионалният" му адвокат, от мързел ли или от незнание, изпусна срок да обжалва. Моите преки отношения с адвокати са същите. Е къде е реалната отговорност на адвокатите и къде са правата на клиентите им?

И сега е задължително да се сключва договор за правна защита или ако такъв не се сключва да се изисква друг документ , че е платен адвокатския хонорар.Няма съвестен колега , който ако му поискате такива документи да не Ви издаде.А ако шикалкави , при тази конкуренция и хиляди колеги , какъв е проблема да си тръгне клиента и да отиде 20 метра по-надолу и да види какви условия ще му предложи другия адвокат.Никакъв.Чак се чудя на такива хора.Това е като тия измамените , дето им звънят и им казват дайте 10 000 хил лева , внукът ви блъсна човек и е в затвора и ако дадем парите на прокурора , ще го пусне. :shock: И те веднага събират и последния петак да дадат подкуп и после въх измамиха ни.
И при адвокатите има сериозни проверки , но разбира се само ако човека подаде сигнал.
Изнесените случаи от Вас са много фрапантни и ако са верни , и е подаден сигнал за тях нямам как да не са последвали дисциплинарно наказание.Да не говорим , че първия случай има белезите и на престъпление.

За мен обаче , без конкретни данни подобни истории са дрън , дрън , лелина. :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Яну 2012, 11:16

REVOLUTION написа:
gogo9 написа:nk7702n, радвам се да видя адвокати, които признават че има и лоши адвокати и желаят да се разграничат от тях. Но нека позадълбаем въпроса. Кои преобладават в момента и защо законите и практиката са оставили нещата единствено на тяхната съвест. Преди беше задължително адвокат да сключи договор с клиента си, а сега е по желание. Къде отиде това и защо? Договорът е задължителен минимум клиент да може да почне да търси правата после. То за коректните адвокати би било и улеснение.

И сега е задължително да се сключва договор за правна защита или ако такъв не се сключва да се изисква друг документ , че е платен адвокатския хонорар.Няма съвестен колега , който ако му поискате такива документи да не Ви издаде.А ако шикалкави , при тази конкуренция и хиляди колеги , какъв е проблема да си тръгне клиента и да отиде 20 метра по-надолу и да види какви условия ще му предложи другия адвокат.Никакъв.Чак се чудя на такива хора.Това е като тия измамените , дето им звънят и им казват дайте 10 000 хил лева , внукът ви блъсна човек и е в затвора и ако дадем парите на прокурора , ще го пусне. :shock: И те веднага събират и последния петак да дадат подкуп и после въх измамиха ни.
И при адвокатите има сериозни проверки , но разбира се само ако човека подаде сигнал.
Изнесените случаи от Вас са много фрапантни и ако са верни , и е подаден сигнал за тях нямам как да не са последвали дисциплинарно наказание.Да не говорим , че първия случай има белезите и на престъпление.

За мен обаче , без конкретни данни подобни истории са дрън , дрън , лелина. :lol:

+1
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот gogo9 » 07 Яну 2012, 14:49

Аз затова призовах milka_fan да напише жалба до адвокатската колегия, за да го има черно на бяло като каже после - "нищо не направиха", а не да казва "нищо няма да направят". Хората не могат да са адвокати за да се защитават от адвокатите си. Лошото е, че много често те са сломени и в психически шок когато отиват при адвокат. Често адвокатите, вместо да им помогнат, използват ситуациата да си напълнят джоба, в резултат на което клиента хем си плаща, хем се срива тотално психически.
Не мога да давам доказателства по интернет, но ако сте адвокат с практика, не може да не знаете за какво става дума. А пък като идеш при адвокат, те пита "искаш ли бележка" с тон който те отказва в 100% от случаите да се откажеш. Аз наистина убеждавах приятеля с присвоените пари от адвоката, да си ги търси реално (приятелят ми е в София, а адвокатът във Варна, което е известен проблем). А може ли да ми кажете защо адвокатът се държи толкова нагло - според мен, защото в най-дория случай с много сили, приятелят ми би си прибрал парите, но адвокатът не би понесъл някакво наказание.
Всъщност темите станаха много да мога да отговоря на всичко, пък и смятам, че приказвате вече неща типично по адвокатски, в които сам не вярвате, но вярвате че останалите са по-глупави от вас и ще повярват на приказките ви.
gogo9
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Яну 2012, 15:19

gogo9 написа:Аз затова призовах milka_fan да напише жалба до адвокатската колегия, за да го има черно на бяло като каже после - "нищо не направиха", а не да казва "нищо няма да направят". Хората не могат да са адвокати за да се защитават от адвокатите си. Лошото е, че много често те са сломени и в психически шок когато отиват при адвокат. Често адвокатите, вместо да им помогнат, използват ситуациата да си напълнят джоба, в резултат на което клиента хем си плаща, хем се срива тотално психически.
Не мога да давам доказателства по интернет, но ако сте адвокат с практика, не може да не знаете за какво става дума. А пък като идеш при адвокат, те пита "искаш ли бележка" с тон който те отказва в 100% от случаите да се откажеш. Аз наистина убеждавах приятеля с присвоените пари от адвоката, да си ги търси реално (приятелят ми е в София, а адвокатът във Варна, което е известен проблем). А може ли да ми кажете защо адвокатът се държи толкова нагло - според мен, защото в най-дория случай с много сили, приятелят ми би си прибрал парите, но адвокатът не би понесъл някакво наказание.
Всъщност темите станаха много да мога да отговоря на всичко, пък и смятам, че приказвате вече неща типично по адвокатски, в които сам не вярвате, но вярвате че останалите са по-глупави от вас и ще повярват на приказките ви.

Никой не казва, че останалите са по - глупави. Казваме ви само, че си имате права да се защитите и начина, по който да го направите. " Сломен психически", съгласна съм, но адвокатът не оказва и психологическа помощ, въпреки че напоследък и това ми се налага да правя, без възнаграждение. Никога не съм отказвала да издавам документ за платена сума, на никого. Това, че еди - кой си го правел, не значи, че всички го правят. В някои магазини продавачите лъжат и не връщат ресто, това означава ли, че всички са нечестни и лъжат!?
За съжаление, много хора обезценяват адвокатския труд и морал. Това е недопустимо за съвестните и точни хора, които са добри професионалисти. Позамислете се за тях, когато правите своите обобщения и анализи!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот gogo9 » 07 Яну 2012, 16:33

Има обективни правила на този свят- като краде някой циганин в Белгия и казват "всички българи крадат". Просто, така е. Но основния проблем по темата, е че твърдите, че клиентите на адвокатите имат реални права и са равнопоставени, а това изобщо считам, че не е така. Въвежда се една практика адвокатите да се защитават на мафиотски принцип с пароли от вида "адвокатска колегиалност". Променят се закони и наредби така че да се отнемат всички права на клиентите от защита. Никой адвокат реално не бива наказан. Не считам, че е много умно защото във времето ще се развият два процеса:
1.Клиентите ще започнат да се пазят от адвокатските услуги като дявол от тамян.
2.Адвокатската професия ще стане твърде привлекателна и след 5-10 години всеки втори у нас, ще стане адвокат.
И така, след време, ще чакат безброй адвокати, минимално количество клиенти да идат при тях, които още не са наясно какво получават като си платят на адвокат.

ПП. Ако давате договор на клиентите си, може да напишете, че не приемате обаждания в извънработно време, или ги таксувате скъпо. Ама не искате да давате договори? Защо?
gogo9
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Яну 2012, 16:43

Вие не разбрахте ли, че ние даваме договори!? Кой казва, че не искаме? А за извънработното време, трябва да Ви кажа, че на мен ми звънят постоянно, в извънработно време, в почивни дни. Не го таксувам като извънреден труд.Въпросът е да се свърши работа както трябва, а не човек просто да прибере парите на клиента.
П.П. Адвокатската колегиалност не е мафиотски принцип, а етична категория.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 07 Яну 2012, 18:12

Ако давате договор на клиентите си, може да напишете, че не приемате обаждания в извънработно време, или ги таксувате скъпо.

gogo9,
вие какво очаквате след сключване на договор с адвокат?- да ви защитава правата или да ви бъде емоционална бавачка денонощно? За кое от двете смятате, че сте платил( ако и когато сте, нали- щото по правило никога не плащате навреме и не цялата сума. Последното по моите обективни правила подсказани от вас).
Гост.
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ