начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Спешна помощ: тормоз по интернет

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спешна помощ: тормоз по интернет

Мнениеот oroborum123 » 06 Яну 2012, 12:56

Здравейте,

Преди 6 години се запознах с един египтянин по Интернет, поддържахме контакт през цялото време, преди 2 години посетих Египет и се срещнах там на живо с него и част от семейството му. След завръщането ми оттам, започна да ме тормози, втълпи си, че съм му длъжна за нещо, че нашата онлайн връзка е нещо реално, че трябва да съм му вярна !! и т.н. После нещата утихнаха и аз повярвах, че е с всичкия си и че ще нещата ще тръгнат нормално, както преди. Реши да отваря бизнес тук, свързал се с някакви българи, и ме помоли да му пратя покана за посещение, за да може да оправи документите си лично по формата, която не знам дали въобще е съществувала. С цялата си наивност, пратих покана, но му отказаха. През последните няколко дни, тъй като същият човек разбра за връзката ми с едно момче, започна да ме тормози, отново, и семейството ми.

Посъветвайте ме, да пиша ли на нашето посолство в Кайро, за да информирам хората, чер оттеглям поканата си и , че този човек е заплаха за мен и семейството ми, или да не предприемам нищо. Да се свържа ли и с полицията?

Благодаря за помощта,

От сърце желая на всички ви хубав и успешен де.
oroborum123
Нов потребител

Re: Спешна помощ: тормоз по интернет

Мнениеот nk7702n » 07 Яну 2012, 00:44

oroborum123 написа:Здравейте,

Преди 6 години се запознах с един египтянин по Интернет, поддържахме контакт през цялото време, преди 2 години посетих Египет и се срещнах там на живо с него и част от семейството му. След завръщането ми оттам, започна да ме тормози, втълпи си, че съм му длъжна за нещо, че нашата онлайн връзка е нещо реално, че трябва да съм му вярна !! и т.н. После нещата утихнаха и аз повярвах, че е с всичкия си и че ще нещата ще тръгнат нормално, както преди. Реши да отваря бизнес тук, свързал се с някакви българи, и ме помоли да му пратя покана за посещение, за да може да оправи документите си лично по формата, която не знам дали въобще е съществувала. С цялата си наивност, пратих покана, но му отказаха. През последните няколко дни, тъй като същият човек разбра за връзката ми с едно момче, започна да ме тормози, отново, и семейството ми.

Посъветвайте ме, да пиша ли на нашето посолство в Кайро, за да информирам хората, чер оттеглям поканата си и , че този човек е заплаха за мен и семейството ми, или да не предприемам нищо. Да се свържа ли и с полицията?

Благодаря за помощта,

Ами, той как ги разбира тия неща за Вас, с какво момче поддържате връзка и какво се случва със семейството Ви? Явно си му пишете, давате му нужната информация ,пък после се чудите какво да правите. По - добре спрете комуникацията си с него, още повече, че такива египтяни, иранци и сие окупират всички възможни чатове и понеже религията ги ограничава по отношение на жените, се насочват с всички сили към европейския свят. :wink: Просто го игнорирате, сменяте си скайпа, имейла и т.н. Как ще Ви открие, да не би да има и домашния Ви адрес?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот teogeo » 07 Яну 2012, 01:16

oroborum123 написа:Здравейте,

Благодаря за помощта,

Г-жо / г-це, извинете за резкия тон ама ето точно такива като Вас създават лошо име на жените като глупави. Хайде пък занимавайте посолството ни в Кайро, полицията, прокуратурата, МВнР и т.н. с Вашите онлайн интимни разправии!!! Както сте се научили да се "зарибявате" из разни онлайн чатове, така се и научете да боравите по-умело с компютъра и да блокирате т.нар. "тормоз" срещу Вас. Повярвайте, изключително лесно е.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот oroborum123 » 07 Яну 2012, 23:16

Здравейте,

Благодаря и на двама ви, че макар и резкия си тон, ми писахте. Относно адреса, телефона, и т.н., за съжаление, както всички знаем, някои социални мрежи предлагат възможност на непредпазливи хора като мен, глупави, безразсъдни, наречете ги както искате, да поставят част от личната си информация, не се налага да давам лично нещо на някого, информацията до скоро стоеше в един от най- известните сайтове за онлайн комуникация.

Не отричам грешките си, не твърдя, че съм постъпила умно и предпазливо, но не ме съдете, когато се опитвам да поправя нещата, търся изход и не ме е страх за мен самата, искам да предпазя близките си, преди всичко.

Казвате, да не занимавам посолството с моите онлайн глупости, но според мен тормозът по Интернет отдавна не се смята за нещо безобидно, все пак изтичат държавни тайни, да не говорим пък за лични данни на хора като мен, като вас, като всички нас.

Аз съм доброволно в тази ситуация, но никой не е застрахован от посегателство.

За блокирането на имейл, ФБ, и т. н. и и само се сетих, в този форум съм, за да потърся експертно мнение, правен съвет.

Все още очаквам вашите мнения и препоръки,

Благодаря ви.
oroborum123
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 08 Яну 2012, 00:18

Какво разбирате под тормоз?

Вие му пращате 5 съобщения на седмица, а той по 10. Ами нормално.
Вие сте отишла в държавата му, в домът му на гости.... и изведнъж "тормоз". Ами нормално, дали сте му някакви надежди, човека си търси любовта или интереса.
В тази покана която сте подписали има период, в който декларирате осигуряване на жилище и др. по време на престоя му. Щом са му отказали вече, то няма как с нея да кандидатства втори път.
Еми уредете си отношенията, надали полицията или посолството имат възможност дори и при желание да ви помогнат. Между другото - голяма смелост се иска да се отиде в такава държава, особено ако си жена. Ако се бяхте объркали да подпишете брак....е тогава вече щяхте да разберете какво е "наивност".
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот oroborum123 » 08 Яну 2012, 01:47

nikiboy написа:Какво разбирате под тормоз?

Вие сте отишла в държавата му, в домът му на гости.... и изведнъж "тормоз". Ами нормално, дали сте му някакви надежди, човека си търси любовта или интереса.
В тази покана която сте подписали има период, в който декларирате осигуряване на жилище и др. по време на престоя му. Щом са му отказали вече, то няма как с нея да кандидатства втори път.
Еми уредете си отношенията, надали полицията или посолството имат възможност дори и при желание да ви помогнат. Между другото - голяма смелост се иска да се отиде в такава държава, особено ако си жена. Ако се бяхте объркали да подпишете брак....е тогава вече щяхте да разберете какво е "наивност".

Благодаря, Ви,

Знам как изглежда всичко отстрани, съгласна съм с всяка казана от Вас и от другите участници дума, благодаря Ви за уточнението по отношение на поканата, в това исках да се уверя, защото досега не съм пращала никога подобно нещо и се почувствах длъжна да се поинтересувам за давността на документа. Приемам иронията в началото на съобщението Ви с най- добри чувства и, ако не бях притеснена до известна степен, щях да се смея от от сърце, защото по природа съм такава, оттук и наивността ми.

Благодаря Ви искрено,

Лека нощ.
oroborum123
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 08 Яну 2012, 02:40

nikiboy написа:Какво разбирате под тормоз?

Не е страшно. Египет е третата, или четвъртата страна от арабските страни (наред с Тунис и Ливан), в която при прекратяване на брака жените имат равни права с мъжете. Измененията в семейния им кодекс са от 2000г. и всяка от страните може да поиска и получи развод дори и без да посочва солидни основания.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 08 Яну 2012, 12:48

teogeo написа:
Не е страшно. Египет е третата, или четвъртата страна от арабските страни (наред с Тунис и Ливан), в която при прекратяване на брака жените имат равни права с мъжете. Измененията в семейния им кодекс са от 2000г. и всяка от страните може да поиска и получи развод дори и без да посочва солидни основания.

А докато получи развод? :wink: :mrgreen: Ще е голяма тръпка за чужденец-жена в тяхната държава
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот teogeo » 08 Яну 2012, 13:20

nikiboy написа:
teogeo написа:

А докато получи развод? :wink: :mrgreen: Ще е голяма тръпка за чужденец-жена в тяхната държава

:lol:

Имаше един арабски лаф: "Всяка вечер като се прибереш вкъщи, набий на жена си два шамара. Ако ти не знаеш защо - тя знае" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот oroborum123 » 08 Яну 2012, 13:43

Ако боят беше прилаган преди слагането на главата в торбата, образно казано, щеше да е много по- лесно сега. Виждам, че вече се забавлявате, :) , радвам, се, че поне нещо положително излезе от цялата история.

Поздрави на всички,

Успешна и РАЗУМНА 2012. :)
oroborum123
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ