начало

245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища 245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища

Сканиране на подпис в банка?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сканиране на подпис в банка?

Мнениеот tsvetelinski » 19 Яну 2012, 13:47

Днес отидох да платя вноска по кредитна карта в банката и касиерката ми даде една странна химикала върху една пластмасова подложка и докато се усетя се подписах. После се загледах, че има нещо странно и попитах какво е това - а тя ми каза: сканиране на подписа. След 1 час размишления се обадих на центъра за обслужване на клиенти да ми дадат разяснения, но не успаха да ми кажат почти нищо - било нова система и толкова. Никакво смислено обяснение - защо, как....?
Имат ли право да ми сканират подписа? Не трябва ли преди да се подпиша да ме уведомят, че ще го сканират и да искат съгласието ми? Не могат да ми обяснят с каква цел се прави!!!! А Ако утре се подпиша различно - какво става, ще ме блокират ли? А ако някой служител злоупотреби с данните на клиентите барабар с подписите - може ли да се окаже, че дължа 5000 000лв например? Повече съм склонна да вярвам, че банката може да ми навреди с този сканиран подпис, отколкото да ме защити. Все пак живеем в България!!!!
Сигурна съм, че голяма част от хората, за съжаление дори не си дават сметка как и къде се подписват.
Какво мислите?
tsvetelinski
Нов потребител

Re: Сканиране на подпис в банка?

Мнениеот portokal » 19 Яну 2012, 13:52

Бе, аз не страдам много от прайваси-параноята, но като за начало ето една тема от друг форум, избери си дали да се успокояваш от нея, или да се шашкаш.

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=forty&Number=1951971773&page=&view=&sb=&part=all&vc=1

Ето и тук: http://forum.abv.bg/lofiversion/index.php/t106187.html (Гугъл)

Сигурно и в бгмама има, там има всичко.

Аз лично не се сещам да е забранено, а и банките поначало се грижат да не нарушават закона, или поне не твърде явно. А вече какви чудотворни машини за фалшифициране ще се изобретят евентуално / в процес на изобретяване са / вече са изобретени, и ще се използват (от банките? ;)) за нечестиви цели - божа работа. :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: Сканиране на подпис в банка?

Мнениеот karanedeff » 19 Яну 2012, 14:23

tsvetelinski написа:Днес отидох да платя вноска по кредитна карта в банката и касиерката ми даде една странна химикала върху една пластмасова подложка и докато се усетя се подписах. После се загледах, че има нещо странно и попитах какво е това - а тя ми каза: сканиране на подписа

СПЕСИМЕН
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ