начало

Майката на българския европрокурор е загинала при пожар Майката на българския европрокурор е загинала при пожар

Видеонаблюдение от съсед

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Видеонаблюдение от съсед

Мнениеот stoqnova » 24 Яну 2012, 00:11

Здравейте! Имам следният въпрос, мой съсед си е поставил две камери за видеонаблюдение, точно на пътя по който минавам всеки ден за работа. Живеем във вилна зона и сигурно го счита за необходимост, но тези камери не охраняват неговият парцел, а наблюдават всички съседи. Разбира се и не е болка за умиране, но аз се питам, такова нарушение на личното пространство позволено ли е? Всеки ли може да си постави камера, където поиска и да наблюдава околните. Не трябва ли поне да има табела, съобщаваща за това или воайорството е напълно разрешено? Аз не искам да бъда наблюдавана, още повече, че този човек ме плаши...но не ми се навлиза в подробности... Ще ви бъда много признателна ако ме посъветвате дали мога да направя нещо по въпроса и този човек да насочи камерите си в своята собственост?
stoqnova
Нов потребител

Re: Видеонаблюдение от съсед

Мнениеот nasso_5 » 24 Яну 2012, 04:15

как разбрахте,че камерите работят....Вероятно гаргите затова не кацат там,където има плашила...;)
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот stoqnova » 24 Яну 2012, 08:45

Той сам се изхвърля по събрания и понякога посочва детайли, които няма как да знае, освен ако не стои 24 часа над каменната си ограда и да наблюдава. А, като съдя от възрастта му, едвали си губи времето за това. :?
Гаргите да си ги плаши, но в собствения си имот. :wink:
stoqnova
Нов потребител

Мнениеот alarmabg » 29 Мар 2012, 14:14

Мисля че ни къде не е упоменато че камерите са забранени, а и доказването че работят е трудно.
alarmabg
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 29 Мар 2012, 17:53

Добре, а ако съседа стоеше лично на оградата, пак ли щяхте да се оплаквате от воайорство? Ами ако нямаше зид, а телена ограда, зад която има масичка със столче и съседа цял ден стои там на припек, смуче си биричката и зяпа кой минава по улицата - пак ли трябва да сложи табела за наблюдение? По тая логика входа на блока ми е най-видеоохраняваното място - всички изкукали бабета висят зад пердетата и зяпат кой с кого и кога се прибира... и също споделят неща, които няма как да знаят ако не висят почти денонощно там :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 31 Мар 2012, 15:27

1. Монтирайте си 3 (три) броя камери за видеонаблюдение, но значително по-големи. Не е необходимо да работят, размерът е от значение.
2. Пуснете няколко достоверни слуха в квартала, примерно - жена му в негово отсъствие и/или обратното - той в отсъствие на жена му.
3. Енджой.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ