Здравейте,
може ли да ме ориентирате какво да правя, тъй като съм социално слаба и нямам пари за адвокатски услуги.
Днес получих Заповед за изпълнение на парично задължение по чл. 410 от ГКП, в което разпореждат да си платя задълженията от 1600лв. през периода 11.2009г. до 04.2011г.(вкл.) с лихва за периода от 13.01.2012г. до изплащане на вземането. Мораторна лихва 208лв. за период 31.12.2009 до 22.11.2011г., 150лв. разноски по делото (50лв. държавна такса и 100лв. възнаграждение на юрисконсулт)
В съобщението ми е написано:
Важна информация за длъжника:
Предоставя Ви се възможност в двуседмичен срок:
1. Да платите сумата, посочена в настоящата заповед, или да подадете в съда писмено възражение по образец, приложен към заповедта.
2. Ако възражението бъде подадено в двуседмичен срок, заповедта няма да влезе в сила.
3. Настоящата заповед е издадена единствено на информация , предоставена от кредитора. Тази информация не е проверявана в съда.
4. Ако до изтичане на двуседмичния срок не изпълните задължението или не подадете писмено възражение до съда, заповедта влиза в сила и подлежи на принудително изпълнение.
5. Заповедта подлежи на обжалване пред Софийски градски съд само в частта за разноските в двуседмичен срок от връчването.
Искам да попитам:
1. Има ли значение да пиша във възражението, че съм 100% инвалид с ч.п. и нямам право на работа. Това е решение на ТЕЛК но от 12.12.2011г. и до ден днешен нямам и решение от НОИ и съответно не получавам пенсия.
2. Може ли да се договоря на разсрочени вноски да погася дълга си.
Моля да дадете мнението си, с каквото може да помогнете, ще съм изключително благодарна.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 13:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Топлофикация-Заповед за изпълнение по чл. 410 от ГКП
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Топлофикация-Заповед за изпълнение по чл. 410 от ГКП
След подаване на възражение, топлофикация ще предяви иск за установяване на вземането, което от своя стана ти позволява да оспориш това вземане. Другото, което мисля е необходимо да спомена, че топлофикация ще поискат заплащане на разноски по заповедното + исковото производство, т.е. мин. 150лв отгоре. Но не мисля, че това би трябвало да те спира в случай, че имаш съмнение, че дължиш посочените суми.
- petinka_vn
- Нов потребител
Благодаря за мнението.
Аз задължението си го дължа, не съм плащала.
Но пак да питам има ли вариант да го плащам разсрочено и към съда ли да се обърна или към Топлофикация.
Аз задължението си го дължа, не съм плащала.
Но пак да питам има ли вариант да го плащам разсрочено и към съда ли да се обърна или към Топлофикация.
- studentka_ikonomika
- Младши потребител
Има ли изравнителни сметки за посочения период? Трябва да сте ги получили през лятото на 2010г. и на 2011г.?
- fighter
- Потребител
Имам изравнителни сметки, но те за какво ще ми послужат?
- studentka_ikonomika
- Младши потребител
разсрочено плащане можете да уговорите с кредитора (топлофикация) извънсъдебно, при добра воля от негова страна. Иначе можете да плащате разсрочено и след влизане на решението на съда в сила, но разноски се дължат. Ако платите веднага е най -евтино.
Ако възразите срещу заповедта за изпълнение и кредиторът предяви иск срещу вас ще се наложи да заплатите разноски ( 64 държавна такса, 300-500 хонорар, отделно разноски по изпълнението)
Ако предпочетете процес, тоест възразите срещу заповедта, имайте предвид, че можете да искате от съда правна помощ(служебен адвокат).
Също така знайте, че дела срещу топлофикации и електоразпределителни дружества не са обречени, често не могат да докажат изпълнение.
Успех
Ако възразите срещу заповедта за изпълнение и кредиторът предяви иск срещу вас ще се наложи да заплатите разноски ( 64 държавна такса, 300-500 хонорар, отделно разноски по изпълнението)
Ако предпочетете процес, тоест възразите срещу заповедта, имайте предвид, че можете да искате от съда правна помощ(служебен адвокат).
Също така знайте, че дела срещу топлофикации и електоразпределителни дружества не са обречени, често не могат да докажат изпълнение.
Успех
- petrova_dd
- Младши потребител
Ако нямахте, можехте да възразите. А дали са взели предвид дължимата сума по изравнителните сметки, ако има такава?
- fighter
- Потребител
Не мога да споря за сметките, тъй като съм ги получавала.
Знам, че трябва да ги платя, ако може на разсрочено, защото нямм друг вариант при мен.
Много Ви благодаря, че внесохте яснота относно моя случай.
Бъдете живи и здрави!
Знам, че трябва да ги платя, ако може на разсрочено, защото нямм друг вариант при мен.
Много Ви благодаря, че внесохте яснота относно моя случай.
Бъдете живи и здрави!
- studentka_ikonomika
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|