начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Искам да се откажа от сестра си

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искам да се откажа от сестра си

Мнениеот Acunga » 29 Фев 2012, 13:33

В България София съм. Нещо като цени процедура, време ,искам максимално бързо ако може тя да не разбере
Acunga
Нов потребител

Re: Искам да се откажа от сестра си

Мнениеот chadel » 29 Фев 2012, 13:43

Не може. Няма такъв филм. Искате може би да я лишите от наследство???
chadel
Потребител

Мнениеот Acunga » 29 Фев 2012, 13:58

chadel написа:Не може. Няма такъв филм. Искате може би да я лишите от наследство???

Не, искам да се откажа от нея. Ако ще да включва квото си иска. В Америка това се нарича - dishonouring
Acunga
Нов потребител

Мнениеот chadel » 29 Фев 2012, 14:36

Не може! Няма такъв правен институт в българското право, да се "откажеш" от някого.
chadel
Потребител

Мнениеот Melly » 29 Фев 2012, 16:50

Acunga написа:
chadel написа:Не може. Няма такъв филм. Искате може би да я лишите от наследство???

Не, искам да се откажа от нея. Ако ще да включва квото си иска. В Америка това се нарича - dishonouring

Едно е да искаш, друго е да може да стане.
Е, тук в БГ няма такъв филм. Колегата ти го е казал - кратко, точно и ясно.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 29 Фев 2012, 17:05

Що го лъжете човека,бе,хайвани с хайвани такива.Като не можете да свършите една работа-и край! Значи ли това,че никой друг не може?!? :shock:
Не ги слушай тия,аз съм твоя човек,обади ми се и ще оправим нещата.Аз съм един от малкото в БГ,които знаят как става тая работа и кои закони се прилагат.Тия тук не са и чували за актовете на органите на Eвропейския съюз,както иза някой други международни актове и конвенции,които са част от българското право и имат дори приоритет над българските нормативни актове,които им противоречат.(чл.5 ал.4 КРБ).Обадете ми се незабавно,тъй като всичко е свързано със срокове,които текат от момента на възникване основанието за отказа (тоест причината за dishonouring).

Ще задействаме процедурата,още повече имам познат съдия,който гледа точно такива дела,ще дадем и на него някой лев,в случай че желаете делото по-скоро да приключи,тъй като не е толкова лесно все пак,а както виждате,дори и колегите не са чували за тези законови възможности.Все пак ние не сме нещо по-калпаво от USA.
П.П. Имайте предвид,че съм завършил с почти отличие Право на ЕС. И с абсолютно отличие Международно публично право,както и Международно частно право при проф.д-р Николай Натов.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот Melly » 29 Фев 2012, 18:29

svettoslav написа:
Ще задействаме процедурата,още повече имам познат съдия,който гледа точно такива дела, ще дадем и на него някой лев :shock: ,в случай че желаете делото по-скоро да приключи,тъй като не е толкова лесно все пак,а както виждате,дори и колегите не са чували за тези законови възможности.Все пак ние не сме нещо по-калпаво от USA.

П.П. Имайте предвид,че съм завършил с почти отличие Право на ЕС. И с абсолютно отличие Международно публично право,както и Международно частно право при проф.д-р Николай Натов.

Къртиш миФки, ... лав. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 29 Фев 2012, 18:49

Къртя,аз ,къртя...ама,както ги къртя,така перди време се отказах от жената.Вярно,че нямахме граждански,но пък яко и натрих носа,дето все ме плюеше пред хората-че съм бил такъв,че съм бил онакъв...

Оказа се,че и от бой не разбира и какво да правя,да сторя,отказах се от нея,щом не оценява достойнството ми.
Според нея,нямал съм бил достойнства :shock: Е,колко достойнства да има човек? Странни хора се навъдиха.А,бе развалиха се хората,неморална разруха ни обхвана.Което наистина е много жалко.Коя си сложила брънка на носа,друга си татуирала корема,трета пък 2бр. достойнство иска...а бе,ужас,ужас...ужас ...аз ли съм консервативен нещо :?

П.П. Но пък никой засега не оспорва успеха ми по международноправни нАуки :!:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 29 Фев 2012, 19:05

Тъй като питащия ми е писал ЛС,да кажа две думи ,извън шегата,тъй като излизам сега.

Няма от какво да се притеснявате.Сестра Ви отговаря лично за своите действия.Ако баща ви се поддава на натиск-проблемът е и у него,а Вие трябва да направите всичко по силите си за да не го манипулира и да го уврежда,а от там- и вас по някакъв начин чрез намаляване на неговото състояние,ной- общо.

Няма от какво да се "отказвате" .Относно родството м/у Вас,колкото и да не ви харесва,няма как да бъде заличено.Това е положението,няма как да си изберете роднините.
Относно евентуалните притеснения от нейни посещения и др под.-има начин да се отървете когато настъпят проблеми чрез сигнализиране на съответните държавни органи.
Липсата,респ. прекъсването на отношенията с нея за в бъдеще, от Ваша страна,по своеобразен начин ще значи и един морален "отказ" от нея.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот Acunga » 29 Фев 2012, 19:06

Може ли да ми отговориш на съобщението на лична?
Acunga
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 29 Фев 2012, 19:36

Трябва да си активирате приемането на съобщенията.Сега само може да пращате.Затова тук писах.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот Acunga » 01 Мар 2012, 09:28

Интересува ме да се откажа от нея, кажете как да си активирам шибаните получавания на съобщения което трябва да е по дефулт активирано.
пишее ми на acunga@gmail.com а аз ви пращам телефона ми да ми се обадите
Acunga
Нов потребител

Мнениеот chadel » 01 Мар 2012, 10:01

Не може бе, човек! Колко пъти трябва да ти се обясни?
chadel
Потребител

Мнениеот rozablue » 01 Мар 2012, 20:11

Е, вие пък - не може! В България колко неща стават, които на пръв, и на втори, и натрети поглед не може! Всичко може,всичко. Например, започвате от това, че си сменяте името. Това може ли да стане? Може.Съвсем законно. За фамилията не знам, но може и да става. После? Хм, ще мислим...
rozablue
Потребител

Мнениеот rozablue » 01 Мар 2012, 20:19

Има и друг ,по-лесен начин.
А може би е по-труден ,не знам. Но е възможен.
И той е -да се откажете.
Не от сестра си.А от омразата си към нея. Не можете да си представите, колко е хубаво да имате сестра - която обичате.
Пробвайте -на първо място, защото това е най-евтино.
На второ място - защото дава най-високи дивиденти и сега , и в бъдеще.
rozablue
Потребител

Мнениеот chadel » 02 Мар 2012, 13:07

rozablue написа:Е, вие пък - не може! В България колко неща стават, които на пръв, и на втори, и натрети поглед не може! Всичко може,всичко. Например, започвате от това, че си сменяте името. Това може ли да стане? Може.Съвсем законно. За фамилията не знам, но може и да става. После? Хм, ще мислим...

И това не може така лесно, както си мислите, Роза. Само ако името е позорящо, обществено неприемливо или позорно, което в 99 % от случаите не е така. Не може да се "откаже", защото няма такова признато от правния ред действие.
chadel
Потребител

Мнениеот narina » 02 Мар 2012, 13:39

svettoslav написа: :lol: ......

П.П. Но пък никой засега не оспорва успеха ми по международноправни нАуки :!:

Че как да го оспорва човече,.. а и смее ли ?!? :twisted: Това е Натов!!!
:| Ооооммммм.....
Аватар
narina
Потребител

Мнениеот svettoslav » 02 Мар 2012, 15:18

narina написа:....: Това е Натов!!!
:| Ооооммммм.....

Между другото,каквото и да си говорим,това са най-яките спомени-тия от следването.А сега-само главоболия с клиентите и техните проблеми.Натов е "ку-ку" наистина ....., но пък изпита беше писмен.Не знам ако беше устен какво би станало.Сигурно нямаше да стане от първия път.
Но така или иначе неговият подпис е зад нея в студентската книжка. Ураааааааааааа :lol:
Пък и уж писмен,писмен,ама една колежка не знам колко пъти се явява горката. :( Жестоко е.Но има и по-жестоки работи.Примерно,да те скъсат три пъти на държавен изпит и да рухнеш...Трябва да се радваме,дори само на това,че сме завършили.
А,бе,готино беше.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот nasso_5 » 04 Мар 2012, 10:19

Искам да се откажа и разгранича от министър Цветанов....как да се свържа с този съдия?;)
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот genius75 » 07 Мар 2012, 17:50

Чета и мисля. Или юристите са полудели или лудите са завършили право. 8)
genius75
Потребител

Следваща

Назад към Взаимопомощ