начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

SOS от СГСъд

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

SOS от СГСъд

Мнениеот INTELEKTA » 24 Фев 2004, 15:40

Колеги, не случайно в СГСъд , в задният коридор /откъм ул.Позитано/ точно насреща в дъното на коридора ни посреща табелка:
" Софийски Градски Съд
Високо напрежение
Влизането забранено"
От две години ми шиканират един градоустройствен план, с жалби подадени три месеца след публикацията в Д.в-к./ срока за обжалване е 14 дневен/ .
Гадовете са пуснали още една публикация /АБСОЛ"ТНО СЪЩАТА,само са изменили реда на улиците ограждащи квартала/ в Д.в-к и след това са пуснали жалбата /
В интерес на истината-ДОСТА ХИТЪР НОМЕР-ПРАВЕТЕ ГО ЧЕСТО , за да измените практиката-защото в Д.в-к е " друга губерния " -там ти казват плащаш-публикуваме, колкото пъти платиш-толкова пъти ще го публикуват/
Естествено жалбата е подписана от 100 човека/ без три имена,без егн и т.н.../ с внесена само една държавна такса от 10 лв. /??? такава била практиката,нямало значение ,че имат волеизявления и другите /
Две години се изпращат и се издирват призовки на останалите / мъртви души/ да внесът такси и призовки,че ще се прекрати делото/ после започват призовките ,че им е прекратена жалбата и могат да обжалват .
Колеги, плана е перфектен, изработен е от Градоустройство-Главпроект и ще се строят жилища, магазини, градинки и т.н. т.е инвестиции за милиони,работна ръка,данъци,красота и т.н.
/ но нали на същото място сега има мизерни незаконни гаражи и незаконна автомивка, която дирижира всичко/
Открих и втори фронт срещу нея,боевете продължават,............./
Дайте идея, кого да застрелям............................./ първо / ???
INTELEKTA

Re: SOS от СГСъд

Мнениеот Принципен » 24 Фев 2004, 15:56

Мерси за подсказването, имам аналогичен случай , НО от другата страна; клиенти са ми едни , които искат да бавят плана; за съжаление са добри плащачи , а и аз съм адвокат все пак , нали? Горкоте други хорица, не им завиждам!!!!!!!!!
Принципен

Мнениеот intelekta » 24 Фев 2004, 16:18

Гадинииииииииииииииииииииии.
Затова ли сме адвокати ???
intelekta

Мнениеот зает » 24 Фев 2004, 16:26

Пиши на министъра, дано се задействат нещата.
зает

Мнениеот СГС » 24 Фев 2004, 17:16

Айде да не обиждаме на съд!
СГС

Мнениеот intelekta » 24 Фев 2004, 18:43

Нищо лично, и другите съдилища са същите ,нали?
intelekta

Мнениеот jiji2 » 24 Фев 2004, 21:31

Колега Интелект,
Смятам, че най-напред трябва да се разстрелят връзкарите, които все още се уреждат с пачките напред. С тях си издействат и нова обява в ДВ, с тях си плащат глобите за незаконно строителство, с тях наемат "добри" адвокати, които им дават и съответните акъли, и най-накрая - с тях може и да си намерят "техен съд" да им реши както трябва делото. Нищо ново... Но както чета, в случая дори и съдът да не е техен, какво да направи освен да изиска справка от Общината за заинтересованите лица - имена, адрес и т.н. и за всички извън този списък да прекрати производството. От там нататък вие имате яко тичане по оказване на "съдействие" на призовкарките за издирване на жалбоподателите. Относно реда на публикациите - смятам, че срокът тече от първата обява. Всяка следваща за същото нещо е без значение . Отделно от това, от ДВ по искане на съда са длъжни да кажат от къде им е дошла обявата и тогава ще стане ясно коя е истинската....
А иначе, СГС със сигурност не е по-различен от всеки друг окръжен съд....
jiji2
Потребител

Мнениеот киро » 25 Фев 2004, 10:45

Колега,
цитирай./ намери/ Решение 7874 /23.10.2001г. по адмд.2342/2001 г на 3 отд.ВАС
цитирам:" При констатирана процесуална недопустимост на жалбата съдът се произнася с определение за прекратяване на производството,а не с решение за отхвърляне на жалбата като неоснователна........."
Дано успееш,пожелавам успех и честен,умен съдия.
киро

Мнениеот ВенИ » 25 Фев 2004, 11:44

Според мен също жалбата е недопустима. Как така съдът да изисква справка от Общината за имената и ЕГН-тата на лицата??? |Един от основните реквизити на жалбата са индивидуализиращите белези на жалбоподателя, а това както всички знаем са - име, ЕГН , адрес. Не виждам за какво говорим въобще. Ако съдът е допуснал разглеждането на подобна жалба, налице е съществено нарушение на процесуалните правила. Това е .
ВенИ

Мнениеот intelekta » 25 Фев 2004, 13:06

Благодаря колеги,
запознал съм СГС с цитираното от "киро" решение , но.........ПУСТИНЯ...........
Моля Ви за други идеи.
intelekta

Мнениеот дон » 25 Фев 2004, 18:06

Защо не опиташ със жалба за бавност пред ВАС?
дон

Мнениеот сън4о » 27 Фев 2004, 09:23

Защо не подкупиш съдията / и той деца може да има, а да няма жилище / ?
сън4о

Мнениеот intelekt » 27 Фев 2004, 11:11

Ne moga da go podkupq za]oto imotite ne sa i niama da badat moi,ina4e dobra idea.
intelekt

Мнениеот дим » 01 Мар 2004, 09:02

Въоръжи се не с патлак ,а с биволско търпение........не виждам изход, и в проекта за нови съдебни такси също е така- независимо колко човека се жалят една такса; аз съм на мнение,че това е един добър начин да му се светне на министъра откъде може да си увеличи приходите, ако всеки който се жали плаща д.съдебна такса.
дим

Мнениеот 123 » 01 Мар 2004, 17:04

Чувал съм,че председателя на СГСъд бил читав,защо не отидеш при него и му разкажеш , може да измисли нещо..........
123

Мнениеот piande » 02 Мар 2004, 09:41

Подкупи поне призовкарите не се стискай, колкото да ти помогна,честно не ми стига интелектуалниа багаж за твоя " батак", успех все пак...
piande

Мнениеот piande » 02 Мар 2004, 12:16

Откога ти е този батак ?
piande

Мнениеот intelekta » 02 Мар 2004, 15:46

Ot dwe godini, umiraaaaaaaaaaaamm
Колеги МОЛЯ дайте практични съвети, благодаря на всички предварително......
intelekta

Мнениеот хиена » 02 Мар 2004, 17:08

Нямаме повече какво да ти кажем, изчерпахме темата-ГОЛЕМ БАТАК !!!!!!!!
хиена

Мнениеот intelekta » 02 Мар 2004, 17:43

Наследява , " право да приеме наследството " от името на умрелия , това не го бях чувал , евала . Може и да си прав, .........или не съм те разбрал.
Ама , пак - нали умрелия е умрял преди своя наследодател .
А ако е съпруга - чл.10 ал.2 ЗН
Може ли да наследим нещо , което умрелия не е наследил , защото е вече умрял?
Или той го е наследил , въпреки,че е умрял /ама не и за съпругата си , а само за децата си/ Нещо не включвам, SOS, SOS !!!???

Батааааааааааак!!!
intelekta

Следваща

Назад към Общи дискусии