начало

245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища 245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища

Преследваха ме съвест и доблест

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преследваха ме съвест и доблест

Мнениеот yon_ko » 06 Мар 2012, 18:57

:D Здравейте
Както бях споменал и коментирахме с някой от Вас,тук в този форум през м.Януари беше ми повдигнато обвинение за обсебване ,за кражба ,и за длъжностно присвояване . За това ,че на работното си място намерих забравена или изгубена вещ ,която съм предал по надлежния ред в РПУ -Попово за което имам издаден протокол за доброволно предаване непосредственно след като съм намерил веща, на 18 .11.2011 .Обвинението ми бе повдигнато на 16.01.2012 . Собсвенника на веща нямаше никакви претенции спрямо мен ,а дори беше доволен от постъпката ми ,служителите на РПУто решиха да ме судят за това мое действие ,многократно ме притискаха и тормозеха да признавам че съм извършил престъпление от общ характер кавито споменах по горе .измина време
приключи досъдебното производство ,събираха материали и ме подадоха на прокурор ,приключи и тази проверка и всичко отпадна.
Но сега проблема ми е ,че аз останах на улицата защото бях принуден да напусна работа .
Изложиха ме пред обществото в нашият град Попово .
Похарчих доста пари ,да доказвам моята невинност.
Лишавах цялото си семейство от спокойствие и внимание .
Имам няколко въпроса към Вас Уважаеми четящи .
Какъв е реда да си търся правото в тази Държава ,към кого да насоча внимание персонално няма от кого да искам Регрес, но нали тази каша я забъркаха служителите на РПУ - Попово от където излизаха всякакви клевети и разни версии за това колко голям престъпник съм аз. Унизително беше и факта ,че ме регисрираха като престъпник ,да ме снимат с номер пред гърдите,да ме мажат с мастило до лактите за да свалят отпечатъците ми! Възмутен съм от всичко това ! Посъветвайте ме кокво да направя !?

Поздрави на всички .
yon_ko
Младши потребител

Re: Преследваха ме съвест и доблест

Мнениеот Гост... » 06 Мар 2012, 19:03

yon_ko написа:.........
Но сега проблема ми е ,че аз останах на улицата защото бях принуден да напусна работа ....

Беше си много хубава тема, но на някого ог модераторите не се понрави или удовлетвори нечие желание, но ако бе съхранена, то щях да ви цитирам мисълта досежно "доброволно напуснах работа, денят на случката бе последният ми работен ден и прочее...".

В този форум стават чудеса, но пък паметта ми е услужлива.

Та, какво казвате?- ще съдите по ЗОДОВ прокуратурата?
Е, :roll: успех.
Гост...
Потребител

Мнениеот yon_ko » 06 Мар 2012, 19:12

Не ставаше въпрос за прокуратурата ,но и това е идея !
Мислех само за ПОЛИЦИЯТА !
Но каквото сабя покаже .
Благодаря за пожеланията !
yon_ko
Младши потребител

Мнениеот yon_ko » 08 Мар 2012, 03:04

Никой ли не се интересува за развитието в тази Държава? Или приятели ,няма кой да въстане срещу тази система ? Още колко трябва да се ебаваме сами ,като не си помагаме ?500години ,или повече трябват да се събере кураж ,някой от Нас да се опълчи на тази система ? Какво трябва още да се случи ? Да дойдат и във вашите домове ,че да се разбере за кво иде реч ?
yon_ko
Младши потребител

Мнениеот yon_ko » 08 Мар 2012, 03:17

Тъй като никой не ми помага ,а само се образова от писанията ми ,ще си позволя да помоля АДМИНИСТРАТОРИТЕ ,нека лишат Четящите от аудиторията и от тази тема !
Моля да се прекрати отново !!! Не мога да си позволя да се ...... с мен!
Поздрави на всички . 8)
П.П Ако някой иска да си развие кариерата в положителен аспект ,нека се свърже на тел .0895 721 738 -Георгиев .
yon_ko
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 08 Мар 2012, 11:37

Пишеш от компютър, възможно е да имаш електронна поща / e-mail / - напиши го във форума, може някой да се свърже с теб. Може и по телефона, който сте дал да ви се обадят.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот yon_ko » 08 Мар 2012, 17:44

Благодаря на /neutralen/ Поздрави ! :wink:
за контакти - yon_ko@abv.bg или на тел.0895721738
yon_ko
Младши потребител

Мнениеот yon_ko » 21 Мар 2012, 02:24

Започнах работа 2дни след като ми падна обвинението ! работя в Българо -Чешка голяма фирма като оператор сигурност и в момента непрекъснато ме проверяват .До колко това е нормално неразбирам ?Свидетелството ми за съдимост е чисто,от следствието също ,какво още трябва да се случи ?Подтикват ме към деяния за които после някой ще тегли във времето ама ще потърпя защото мога !Съдебната система ни възпира с такси които са малко големи за нормалните хора като мен .Ако заведа иск за 0.50 ст колко трябва да внеса за самото дело !? Хонорара не го броя за Адвокат .
yon_ko
Младши потребител

Мнениеот Гост... » 21 Мар 2012, 16:46

Ако заведа иск за 0.50 ст колко трябва да внеса за самото дело

4%, но не по-малко от 50.00лв.
Гост...
Потребител

Мнениеот yon_ko » 22 Мар 2012, 00:16

Здравейте ! Колко точно не стана ясно 1лв. или 50.00лв? Искам да им се изкефя на притесненията и конфузните отговори в съда ! Затова се интересувам толкова !Знам ,че няма да си върна нервите ,но ми се иска да започна тиха битка и да стане голяма революция ! Не искам да наведа глава пред тия безкруполни същества ,които са пред пенсия ! А после накъде отиват ? Нали трябва да гледат хората в очите .Но тия са безочливи и не знаят на къде са тръгнали ! Поне да бяха станали генерали ,че да си получават пенсийките и да мишкуват по селата си ,а те после ще тръгнат да си търсят някаква работа сред хората и срещата ни е неизбежна ! Не съм настроен войствено ,само така прозвучава , но ми иска наистина да ги видя когато излязат от системата!Държавата ни е пълна с тази утайка .Всичко се промени още през 1993г когато започнаха да си назначават родата си по малките градове и села !Е някой ден може пак да върнат критерийте поне за ръст 176см. да няма лилипути и гноми в тази система . Извинете ме този тон ! Поздрави на всички четящи ! :)
yon_ko
Младши потребител

Мнениеот Гост... » 22 Мар 2012, 00:32

Не знам доктора, какво всъщност е казал ( не го разбрах, но ще ви обясни, когато се появи в темата).

Принципно, защото не знам и какво дело ще отпочвате, ценоразписът на съдилищата е достъпен- именовали го "тарифа за държавните такси събирани от съдилищата по реда на ГПК "( има го из нета), аз само представителна извадка ще посоча( заради незнанието на производството)
Раздел I.
Такси, събирани в съдебното производство

Чл. 1. По искова молба, насрещна искова молба и молба на трето лице със самостоятелни права се събира такса 4 на сто върху цената на иска, но не по-малко от 50 лв. :?:

Чл. 2а. (Нов - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 30.05.2008 г.) По искове за обезщетение по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди се събира такса, както следва:
1. от граждани, еднолични търговци и юридически лица с нестопанска цел - 10 лв.; :?:

п.п. Доктор да не се сърди, но защото наскоро коментирахме с него казус, та от мен едно добро ( не съм злопаметна)- свържете се с някой грамотен, да ви представлява за т.н. "сваляне на полицейската регистрация". Един проблем по-малко в бъдеще.
Гост...
Потребител

Мнениеот yon_ko » 22 Мар 2012, 15:28

Сърдечно Ви ,благодаря за съвета и помоща .Аз имам вещ представител ,но не коментира подробностите около тарифираните плащания,затова се допитвам с Вас .Малко да имам светлина и аз в този коридор за бързо бягане с големите препядствия ,все пак ! Позздрави от мен !
yon_ko
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ