- Дата и час: 25 Фев 2025, 14:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Граждански иск - в нак. п-тво или отделно гражд. п-тво
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Граждански иск - в нак. п-тво или отделно гражд. п-тво
Искам да попитам понеже ми дават различни съвети. Къде е по-добре да преявя гражд. иск за вреди от ПТП с причинена смърт на близък. По конкретно питането ми е къде биха ми дали по-голям размер обезщетение? Освен това се колебая дали ако е в наказателното производство да го предявя срещу извърщителя-работник и фирмата/работодател на обвиняемия/ само или да включа и застрахователната компания?
И по делата им ( НОХД №, НАХД №, НЧХД №, Дознание № и т.н.) ще ги познаете.
- mirkov_em
- Младши потребител
Re: Граждански иск - в нак. п-тво или отделно гражд. п-тво
Според мен е по добре да го предявите в наказателно производство тъй като не се дължи внасяне на държавна такса,както и обезщетението е за да се възмезди по някакъв начин засегнатите лица ,а не като средство за обогатяване Чл.52 ЗЗД.
-
Pause - Активен потребител
Re: Граждански иск - в нак. п-тво или отделно гражд. п-тво
В никакъв случай не предявявайте граждански иск в наказателното производство!!! Вече две години се чака ВКС да се произнесе с ТР по този въпрос, но в момента нито един застраховател няма да Ви изплати обезщетение ако сте осъдили виновния водач. Застрахователят не може да бъде привлечен в наказателния процес, относно работодателя - това ще е основание за неприемане на гр. иск , тъй като ще затрудни процеса. Няма съмнение , че застрахователят е най-платежоспособен и затова е най-добре да се иска обезщетение от него, но в отделен процес, в който също ще бъдете освободени от такси.
За съдействие - www.harsfoundatin.com
За съдействие - www.harsfoundatin.com
- maria01
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|