Здравейте, обръщам се към форума с молба за съвет как да постъпя и какво мога да очаквам.
Става въпрос за следното - вчера на площадката пред блока, в който живеем моето дете и още 3-4 момченца играеха. Едното от децата ритнало топката, който уцелило друго дете играещо на площадката. Момчето, което е ритнало топката избягало, а бащата на по-малкото се нахвърлило върху синът ми и е започнал да го души. В момента синът ми е с дълбоки следи от нокти по врата и огромни драскотини. По думите на детето този баща го е свалил на земята и го е душил. Бащата бил известен с алкохолизма си и неговият собствен син редовно ходел на училище със синини и рани.
Днес съм решила да подам молба в районното /разбрах за случилото се късно снощи/, а утре /тъй като личната лекарка е на смяна/ да извадя медицинско. Смятам, че постъпвам правилно, но какво бих могла да очаквам от полицията в случая. Ще съм благодарна ако ме посъветвате как този човек ще си понесе наказанието. Другият вариант е съпругът ми, който е в чужбина в момента да му тегли един бой както си трябва.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 15:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Душиха ми детето
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Душиха ми детето
Жалба в полицията няма да доведе до нищо, освен предупреждение в най-добрия случай. Пътят за по-сериозни действия е следния: -> адвокат-> тъжба + гражд. иск -> Районен съд.
- chadel
- Потребител
Интересно. За втори път в рамките на няколко седмици попадам на подобен казус. Съгласен съм с колегата да се потърси адвокат за завеждане на частно наказателно производство, НО първо - извадете медицинско от съдебна медицина, от което са видни нараняванията, второ - жалба в РУП по местоживеене /по-добре да я напише адвокат/, трето жалба в Закрила на детето. Чакате неопределен срок за мнение от Прокуратурата и полицията, дали е налице престъпление, и ако има престъпление, съответно дело - подавате граждански иск за парично обезщетение, ако преценят, че няма престъпление - можете да подаде сами тъжба в СРС. И накрая - пазете всички писмени доказателства за извършени плащания във връзка със случая - такса за лекари, рецепти, касови бележки за медицински или лекарствени материали и пр.
- kalisto
- Младши потребител
Благодаря за отговорите, Ви. Това смятам и да са моите постъпки. Медицинско смятам да взема от лекуващият лекар. Намерих адреса на чуждия татко, както и имената му. Днес синът му се е извинил на моя син в училище. Децата не са виновни, но лошото е че този е бил отново пиян, по думите на моето дете е миришел на алкохол. Ще видим какво ще стане...Дано малко поне го сплашат,знам ли....
- 260728
- Нов потребител
Явно трябва да прилагаме правилото дето го казаха в събота и неделя по БТВ. "По-добре 12 да ме съдят отколкото 6 да ме носят".
- disident
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|