начало

Майката на българския европрокурор е загинала при пожар Майката на българския европрокурор е загинала при пожар

Интернет доставчик - писна ми

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Интернет доставчик - писна ми

Мнениеот dyanakiev » 22 Апр 2012, 10:09

Здравейте, надявам се да ме ориентирате как да се случат нещата в следната ситуация:
Живея в нова кооперация, и доставчиците на интернет след като направиха всичките глупости за които можете да се сетите, решиха да надупчат и стълбищната клетка за да си пуснат кабелите вертикално. Няма кабелни канали, няма никой (даже и със скоби не ги захванаха за стената). Когато се мие коридора от единия етаж капе на другия, изобщо голяма свинщина. Това искам да спре, време е да си дойдат нещата на мястото. Недопустимо е всеки да прави каквото си иска със собствеността на другия.
Към кого да се обърна и какво да направя??? писна ми
dyanakiev
Младши потребител

Re: Интернет доставчик - писна ми

Мнениеот neutralen » 26 Апр 2012, 22:58

Чрез адвокат, към Съда - иск по чл.45 от ЗЗД за непозвожлено увреждане.
neutralen
Активен потребител

Re: Интернет доставчик - писна ми

Мнениеот emilgrigorov » 28 Апр 2012, 07:26

neutralen написа:Чрез адвокат, към Съда - иск по чл.45 от ЗЗД за непозвожлено увреждане.

Успоредно с искът по чл.45 ЗЗД може да се предприемат действия:
1. По установяване и премахване на незаконно строителство - чрез отдел "КС" на общината и/или РДНСК. Инициативата би следвало да е от Вас , с адвокат , разбира се.
2. Несъгласувано изменение на продукт, предмет на авторско право - а именно проектът по части Архитектурна и електро, водещи до увреждане на сградата. Инициативата може да е на проектантите , с адвокат , разбира се.

Имайте предвид, че новите сгради, по проект и при изпълнението им, имат технически възможности за окабеляване за телевизии, често - и за интернет. Трябвало е да намерят съответните кабелни канали и да минат през тях.
Двамата проектанти моган и да установят количеството на нанесените вреди и да дадат препоръки за отстраняването им също като количество и видове работи.
Никой архитект не залага в проекта си водата при миене на горния етаж да тече през дупчица в долния такъв :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ