начало

Майката на българския европрокурор е загинала при пожар Майката на българския европрокурор е загинала при пожар

За правата на Човека

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За правата на Човека

Мнениеот bijuto1980 » 23 Апр 2012, 15:58

Имам произнесено окончателно Решение на ВКС, което нарушава Конституцията на РБългария, ГПК, ЗС, ЗН, ЗСВ, КПЧ на ЕС. Не искам да съдя държавата!Искам да осъдя Съдииският състав на ВКС които е постановил това Решение! Възможно ли е пред ЕСПЧ да подам иск за отмяната му срещу УВАЖАЕМИТЕ ВЪРХОВНИ СЪДИИ постановили Решението, включително и за морални и материални щети , не срещу РБългария?
bijuto1980
Младши потребител

Re: За правата на Човека

Мнениеот chadel » 23 Апр 2012, 17:44

Не, не може.
chadel
Потребител

Мнениеот Гост. » 23 Апр 2012, 20:12

bijuto1980 написа:Имам произнесено окончателно Решение на ВКС, което нарушава Конституцията на РБългария, ГПК, ЗС, ЗН, ЗСВ, КПЧ на ЕС. Не искам да съдя държавата!Искам да осъдя Съдииският състав на ВКС които е постановил това Решение! Възможно ли е пред ЕСПЧ да подам иск за отмяната му срещу УВАЖАЕМИТЕ ВЪРХОВНИ СЪДИИ постановили Решението, включително и за морални и материални щети , не срещу РБългария?

За правата на магистрата:
Конституцията написа:Чл. 132. (1) При осъществяване на съдебната власт съдиите, прокурорите и следователите не носят наказателна и гражданска отговорност за техните служебни действия и за постановените от тях актове, освен ако извършеното е умишлено престъпление от общ характер.

Ако владееш се, когато всички
треперят, а наричат теб страхлив;
Ако на своето сърце едничко
се довериш, но бъдеш предпазлив;
Ако изчакваш, без да се отчайваш;
наклеветен – не сееш клевети;

или намразен – злоба не спотайваш;
но… ни премъдър, ни пресвят си ти;
Ако мечтаеш, без да си мечтател;
ако си умен, без да си умник;
Ако посрещаш краха – зъл предател
еднакво със триумфа – стар циник;
Ако злодеи клетвата ти свята
превърнат в клопка – и го понесеш,
или пък видиш сринати нещата,
градени с кръв – и почнеш нов градеж;

Ако на куп пред себе си заложиш
спечеленото, смело хвърлиш зар,
изгубиш, и започнеш пак, и можеш
да премълчиш за неуспеха стар;
Ако заставиш мозък, нерви, длани
и изхабени – да ти служат пак,
и крачиш, само с Волята останал,
която им повтаря: „Влезте в крак!
Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,
в двореца – своя прост човешки смях;
Ако зачиташ всеки, но не лазиш;
ако от враг и свой не те е страх;
Ако запълниш хищната Минута
с шейсет секунди спринт, поне веднъж;
Светът е твой!....

... и "ако пчелата не пристига - мечтата стига" :)

По простичко - забравете. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот disident » 30 Апр 2012, 10:26

Хич и недей чака съди държавата ако се имаш за човек. Тука съдиите и прочие законотворци освен нелегалните ни управници страдащи и от комунистическо полудяване, приятелчета и прочие близко обкръжение ни имат за коне понеже всеки Закон ни се прилага като ЗАкон
disident
Потребител

Мнениеот disident » 30 Апр 2012, 10:31

Хич и недей чака съди държавата ако се имаш за човек. Тука съдиите и прочие законотворци освен нелегалните ни управници страдащи и от комунистическо полудяване, приятелчета и прочие близко обкръжение ни имат за коне понеже всеки Закон ни се прилага като ЗАкон
disident
Потребител

Мнениеот silanapravoto » 30 Апр 2012, 21:51

Уважаеми присъстващи в това постване юристи,
Имам един свързан с логиката въпрос който имено касае следното:
" Ако член от Закон след 1367 дни е обявен за противоконституционен на основание на КД №..../20...,значи ли да е и 1(първия ) ден след гласуването му за действащ член на Закона е бил противоконституционен. И на чия страна е риска от ползването на такъв член през тези 1376 дни в смисал на вреди нанесени като последствие на ползването на този член от Закона в действията на служебните лица.
Покорно благодарен и с уважение.
silanapravoto
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 30 Апр 2012, 21:59

Върховния закон написа:Чл. 151. (2) Решенията на Конституционния съд се обнародват в "Държавен вестник" в 15-дневен срок от приемането им. Решението влиза в сила три дни след обнародването му. Актът, обявен за противоконституционен, не се прилага от деня на влизането на решението в сила.

което в превод означава, че неприлагането действа занапред.

На втората част от питането, макар да знам, че отдавна търсиш отговор положителен- не мога да дам. ПАМ ти е наложена по действаща в страната правна норма, ако и да е била в противоречие с директива 2004/38/ЕО.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот silanapravoto » 01 Май 2012, 10:04

poli_g написа:
Върховния закон написа:Чл. 151. (2) Решенията на Конституционния съд се обнародват в "Държавен вестник" в 15-дневен срок от приемането им. Решението влиза в сила три дни след обнародването му. Актът, обявен за противоконституционен, не се прилага от деня на влизането на решението в сила.

На втората част от питането, макар да знам, че отдавна търсиш отговор положителен- не мога да дам. ПАМ ти е наложена по действаща в страната правна норма, ако и да е била в противоречие с директива 2004/38/ЕО.

Уважаема г-жо [b]poli_g[/b,
Винги си била драга особа, понеже със своята склончива духовитост си знаела да смириш страстите и да убедиш най-голямите Андрешковци тук, подобни на мене.
Аз те попитах не с цел провокация, не с цел търсеща отговор а само да разбера че не сам бил предмет на "медицински" опити от страна на някаква законодателна комисия на бившето Стнишево правителство.Аз също така нямах парите за тарифата която Станишев и Първанов бяха определили за едно излизане и влизане по " Зелената гранична пътека" от 1800-2500 евро по човек. По тази пътека излизаха толкова длъжници на НАП и банки с наложени ПАМ, за които тези суми бяха пари за "семки".
Ние в строителството предприемаме често пъти реконструкция на покрива не че тој не е добре исчислен по важещите строителни норми,но защото колегата не е предвидел че може да се появи такав сняг какавто беше тази зима. 2011/2012 относно такиви метеорологични условия които важещите строителни нормативи не съ предвидели. Същото е и с много язовирни стени в България които може би ще трябва да ги рушиме да не се случи следващотот нещастие както беше в Хасковска област.
Аз затова попитах тебе, чието професионално мнение ценя много и изнад всичко, как нещо което од днес задира в моите права по чл.35 .(2) на Конституцията и не може да задира по никакв случай в бъдеще, а специално понеже това го казва правителството на ГЕРБ, как не е могло да не задира преди 1376 дни в същия член на Конституцията и да баде обявен от правителството на Стнишев за действаща правна норма.
Пак се расприказвах, но ти пожелавам прекрасен първомайски празничен ден. :D
С уважение
silanapravoto
Младши потребител

Мнениеот silanapravoto » 02 Май 2012, 16:20

от silanapravoto » 01 Май 2012 09:04 am

poli_g написа:
Върховния закон написа:
Чл. 151. (2) Решенията на Конституционния съд се обнародват в "Държавен вестник" в 15-дневен срок от приемането им. Решението влиза в сила три дни след обнародването му. Актът, обявен за противоконституционен, не се прилага от деня на влизането на решението в сила.

Уважаеми професионалисти по юридическите науки,
не мога да разбера как в този форум не може да се намери един единствен специялист-професионалист по Конституционно право или някој професор по това право който ако не може да даде положителен отговор както poli_g, поне да даде отрицателен отговор на моя въпрос: " Дали някакъв правен акт, обявен за противоконституционен след 1376 дни от ползването му като законен акт, не е бил противоконституционен и 1 (парвия)ден след обявяването му за законен акт , относно да е бил в противоречие с някој член на Конституцията на Р.България като върховен закон на България.

Аз същевременно се извинявам на госпожа poli_g че не изчаках да ми каже че не може да ми даде и отрицателен отговор,но и без този отговор тя остава професионалист с висок ранг.

Очаквам помощ от някакъв специялист по Коституционно право ако такаъв съществува поне в този форум.
silanapravoto
Младши потребител

Мнениеот silanapravoto » 09 Май 2012, 21:19

Уважаема госпожо poly_g,
Моля Ви, кажете ми искрено,понеже Ви вярвам безгранично като професионалист, зашто моят казус щом като стигне до истината спира да се дискутира от вас ЈУРИСТИТЕ. А савсем някакви теми или казуси които просто само личат на "чешане на езиците" се простират на 2 до 3 страници и то с еминентни дискотиращи юристи. Ако темата с дупката в Конституцията около чл. 35 и отнетото основно право на гражданите на Р. България на свободно придвижване е нещо обикновенно и не заслужава Вашето и вниманието на присъстващите във форума еминетни юристи,тогава моето присъствие ТУК губи всякакъв смисъл. А аз бях един от първите който повдигна въпроса пред тогавашния Председател на ВАС г-н Пенчев, сегашен Омбудсман на Р.България около противоконституциоността на ПАМ на основание на чл. 76. т.5 от ЗБЛД. И след скоро 14 месеца се стигна до КД №2/2011 год. Само едно трябва да продискутирате измежду вас г-жа poly_g като юристи е следното:
" Ако някакъв закон или член от закон е отменен като противоконституционен и е нанесъл вреди и щети във времето, някой ще трябва да поеме назад за времето на неговото ползване вредите нанесени за това време. Понеже ако сега е изгласуван закон за конфискуване на имуществото за период от 15 години назад, стечено на незаконен начин,аналогно ще трябва НЯКОЙ да плати и вредите нанесени В ПОСЛЕДСТВИЕ НА ТАКИВА ОТМЕНЕНИ закони обявени за противконституционни. Понеже през тези 15 години това имуштество е преди обявяване на този законн за конфискацията, е смятано за стечено на ЗАКОНЕНН НАЧИН.
Само това поисках тук да се малко като казус ако не пречи продискутира от вас професионалистите в този форум уважаема госпожо poly_g.
silanapravoto
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ