начало

Майката на българския европрокурор е загинала при пожар Майката на българския европрокурор е загинала при пожар

Откриване на телефонна сметка без мое разрешение .

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Откриване на телефонна сметка без мое разрешение .

Мнениеот sisi_sandra » 06 Май 2012, 18:09

Здравейте!

Искам да Ви помоля за съвет. Миналата година дадох един мой номер на Глобул, който беше на предплатена услуга ( ваучер), да се ползва от трето лице. Преди няколко дни получих обаждане от фирма, която събира дългове, която ми съобщи, че имам задължения към Виваком на стойност 260 лв. към въпросният номер. Днес отидох да питам как, кога и защо са ми открили сметка на мое име без да съм се съгласила, без да съм си слагала подписа и изобщо без да съм присъствала на това събитие ( откриването е станало в друг град). Човека, който ме обслужи беше много изненадан от ситуацията, накараме да се подпиша и се установи, че подписа, който е сложен на въпросните документи да откриване на сметка не е мой. Освен това има и документ, в който се каза че не съм предоставила лична карта за копиране, и че управителката на магазина дава гаранция, че данните ми са коректни.
Въпросът ми е, какво мога да направя в този случай??? Защото със сигурност няма да ги платя. От магазина, в който бях ми казаха, че трябва да се свържа със въпросната управителка и след това да подам жалба.
Мога ли да ги съдя за това че са открили сметка на мое име без моето знание?

Благодаря Ви предварително за отделеното време.
sisi_sandra
Нов потребител

Re: Откриване на телефонна сметка без мое разрешение .

Мнениеот sisi_sandra » 07 Май 2012, 08:11

Благодаря за бързият отговор. Телефонният номер, когато беше в мен бе на Глобул, сега е прехвърлен с "мое разрешение" на Виваком. Понеже аз съм в София, а мястото на което с сключен този фалшив договор е на 500км от тук, нямали вариант да не се ходи до там, а от тук да се действа?
sisi_sandra
Нов потребител

Re: Откриване на телефонна сметка без мое разрешение .

Мнениеот neutralen » 07 Май 2012, 08:14

Нищо не казвате за отношенията ви с това трето лице, на което сте дали номера/СИМ картата на Глобул/. Разговаряли ли сте с него дали той не е прехвърлил номера от Глобул на Виваком и това да е причината за създалата се ситуация. Мисля, че проблема е в отношенията ви с "третото лице".
neutralen
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ