начало

Майката на българския европрокурор е загинала при пожар Майката на българския европрокурор е загинала при пожар

Общо дело срещу ЧЕЗ за дискриминация

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Общо дело срещу ЧЕЗ за дискриминация

Мнениеот aeariel » 07 Май 2012, 16:07

Здравейте,

В много сбит вариант, случаят ми е следният - през последните няколко години ми се случвало 3-4 пъти да ми спират тока. В момента, токът бива спиран на 2-рата неплатена сметка и за да бъде пуснат отново трябва да платиш а) 19 лва за рамките на 24 часа или б) 39 лева за рамките на 6 часа. Няма да обсъждам безкрайно наглото надписване на сметки защото ми е ясно, че то е много трудно доказуемо. Днес плащайки отново 38 лева в един финансово труден момент доста се раздразних като се сетих за десетките квартали в които токът не бива спиран години наред до степен натрупване на няколко милиона сметки и тъй като тези квартали са масово обитавани от определен етнос - роми - се чудя дали не може да се заведе дело срещу ЧЕЗ на основа расова дискриманция от всички които сме плащали подобни глоби след като токът ни е бил спиран при неплащане на две сметки. Питането ми е абсолютно сериозно - не пиша просто за да се оплаквам - ако някои смята че това изисква платена консултация за да се обсъди по-детайлно моля, пишете ми и аз ще си уговоря среща.

Поздрави,
aeariel
Нов потребител

Re: Общо дело срещу ЧЕЗ за дискриминация

Мнениеот TheOldMan » 07 Май 2012, 20:29

Няма дискриминация - вие също можете да се възползвате от "благинката" да не си плащате тока. Достатъчно е да се преместите да живеете сред "етноса", и готово... :)
А сега сериозно - вие имате индивидуален договор с доставчика на ел. енергия, в който е описано какво трябва да прави дружеството, какво трябва да правите вие, и кога ви се спира тока. Вероятно "малцинството" дори нямат договор с енергото, а просто крадат тока.
А защо електроразпределителното дружество проявява търпимост към определени етноси... това вече не знам. И автобус не плащат, и ток, и вода, да не говорим за данъци.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ