начало

Майката на българския европрокурор е загинала при пожар Майката на българския европрокурор е загинала при пожар

Как да осъдим длъжник в чужбина /ЮЛ/ ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да осъдим длъжник в чужбина /ЮЛ/ ?

Мнениеот nora00 » 24 Май 2012, 11:12

Никога не съм имала подобен казус, но ето че с оглед изчерпаният кредит на търпение от страна на щефпвете ми се налага да водя трансгранично дело ;). Изчетох последната глава 56, обаче....стана ми ясно, как ще се признае чуждо СР тук в БГ, но не ми стана ясно как, тук да осъдим длъжник с регистрация в ЕС? :oops: :oops:
Ок, снабдявам се с УАС от регистъра на съответната държава членка, образувам си производство тук пред нашенски ОС, и после съответното удостоверение, че СР е влязло в сила?
Ако това е пътя после какво? Преписи, преводи изпращане на съответния чужд съд? Нещо пропускам сигурна съм.. :oops:

п.с. имам ЗЗ подписна, като Ф.Л. .обаче, така щото, той не живее тук, но пък има имоти, а и по лична карта има адрес тук не знам дали мога да я ползвам?

Честит празник, колеги
nora00
Младши потребител

Re: Как да осъдим длъжник в чужбина /ЮЛ/ ?

Мнениеот nora00 » 06 Юни 2012, 17:28

:roll:
nora00
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ