начало

Майката на българския европрокурор е загинала при пожар Майката на българския европрокурор е загинала при пожар

Осъдена в чужбина без да знае

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осъдена в чужбина без да знае

Мнениеот margaritamv » 07 Юни 2012, 11:58

Моля за помощ! Преди 7год. по повод издаване на документи за работа в регистрите на МВР ми излезе информация че съм съдена в Гърция. След дълго ходене по мъките: изискване на делото, отпечатъци, снимки, писма до институции и т.н. се оказа,че друго лице е ползвало личните ми данни. Изчистиха ми досието. Въпросът ми е - мога ли да заведа дело за обезщетение, пред кой съд, срещу кого, на какво основание и има ли давност?
Ще съм Ви благодарна ако ме насочите!
margaritamv
Нов потребител

Re: Осъдена в чужбина без да знае

Мнениеот borovinka » 07 Юни 2012, 14:11

Всичко може. Само че едва ли някой ще може да ви отговори еднозначно във форума. Възможно е да се наложи приложимото право за въпросното "съдене на някого" да е гръцкото, да не говорим, че ползването на чужда самоличност е престъпление, което е извършено в Гърция, а има и "български елемент"... с две думи - без да се видят документите, за които споменавате: "изискване на делото, отпечатъци, снимки, писма до институции и т.н." нищо не може да се каже със сигурност.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: Осъдена в чужбина без да знае

Мнениеот margaritamv » 08 Юни 2012, 15:07

Благодаря за изразените мнения!
По време на вземане на отпечатъци, снимки и др в полицията ми казаха, че лицето е ползвало на 7 бълг. гражданки самоличността/една от които съм аз/и няма ли информация за истинската й самоличност. Относно документите с които аз разполагам-това е само едно писмо от Криминална полиция, че данните в компютъра за мен са изчистени.
Не зная въобще от къде да тръгна.
Не е за вярване, но когато и да вадя документи за съдимост и др.вече съм в напрежение.
Тази госпожа вече трябва да е излежала присъдата си и няма гаранция, че няма да ми дойде нещо друго до главата.
Ако тръгна със жалба до прокуратурата с/у неизвестен извършител дали ще е добре?
Ще съм Ви благодарна за съвет!
margaritamv
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ