начало

Майката на българския европрокурор е загинала при пожар Майката на българския европрокурор е загинала при пожар

Съвети за обжалване на решение от РС пред АС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съвети за обжалване на решение от РС пред АС

Мнениеот heskey_87 » 11 Юни 2012, 20:01

Здравейте,
преди 6 месеца ми съставиха АУАН, обжалвах пред началника на КАТ, после пред РС, скоро излезна решението от РС, потвърждават НП от КАТ. Искам да обжалвам пред Административен Съд(Пловдив), но не знам каква точно е процедурата и таксите, някой ако може да даде инфо, съвети и препоръки ще съм му благодарен!

Поздрави!
heskey_87
Младши потребител

Re: Съвети за обжалване на решение от РС пред АС

Мнениеот neutralen » 11 Юни 2012, 20:49

Адвоката ви знае процедурата за обжалване.Предполагам.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Юни 2012, 20:54

Без държавни такси.
Срокът е 14 дневен и е преклузивен, тече от дата следваща датата на получаване на съобщението, че решението е изготвено.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот heskey_87 » 11 Юни 2012, 21:43

neutralen написа:Адвоката ви знае процедурата за обжалване.Предполагам.

Относно мнението Ви, можехте да си го спестите, в него няма отговор на въпросите ми, все пак форума е за това, да се информират хора, които искат сами да се справят със съдебните процедури! Ако имате желание да помагате, направете го, ако ли не, спестете си СПАМ"а!

@poli_g
Благодаря за инфото, само да попитам, чрез РС се обжалва до АС? В деловодството на РС по наказателен състав ли се подава възражение?
heskey_87
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 11 Юни 2012, 21:51

Правото не може да се научи във форума. Подава се Жалба а не възражение - чрез РС до АС. Жалбата може да бъде подадена и по Пощата, като датата на пощенското клеймо се счита за дата на подаване на Жалбата. Сам можете на напишете и подадете жалба, но проблема е в това, че нямате правни знания, за да напишете каквото трябва. За това ви посъветвах да се обърнете към адвокат. Но вие си знаете.
neutralen
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ