начало

Майката на българския европрокурор е загинала при пожар Майката на българския европрокурор е загинала при пожар

Вземане от българин в чужбина

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вземане от българин в чужбина

Мнениеот amellia » 11 Юни 2012, 22:46

Здравейте,
Имам следния казус: Заех пари на мой познат преди две години. Той не ми ги върна, а когато си изкарах изпълнителен лист за да си събера парите принудително, се оказа, че той няма нищо (нити имоти, коли, работа, банкови сметки). Междувременно той замина да работи в чужбина и явно печели добре, защото чух че издържа цялото си семейство тук. Постоянно проверявам за новооткрити сметки или имоти, но той няма нищо на негово име. Говорих със съдебния изпълнител, който води делото и той ми каза, че не може да възбрани имуществото му в това число заплатата му в чужбина. Някой имал ли е такъв казус и мога ли да си събера парите от длъжника чрез чуждестранен съдебен изпълнител? Какво трябва да направя?
Благодаря предварително.
Амелия
amellia
Нов потребител

Re: Вземане от българин в чужбина

Мнениеот kalahan2008 » 12 Юни 2012, 07:40

amellia написа:мога ли да си събера парите от длъжника чрез чуждестранен съдебен изпълнител? Какво трябва да направя?

Можете, но следва първо да се снабдите със съответното изпълнително основание съгласно законодателството на страната, в която считате, че се намира имуществото на длъжника, и чак тогава да се обърнете към съответния компетентен орган на страната (не навсякъде се наричат "съдебни изпълнители").
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ