Проблема ми е следния. Имам застраховка „Пълно авто-каско” в ДЗИ от 3 години и я подновявам всяка година в предната полица която вече е изтекла(от 28.08.2010 до 27.08.2011) в момента на сключването и застрахователя имаше забележки за боя на отделни елементи. Преди да сключа новата полица която е все още активна съм отстранил всички забележки относно боята на елементите. И при огледа за сключване на нова полица от 28.08.2011 до 27.08.2012 в графата „Констатирани липси и неизправности ( невъзстановени щети) при огледа на МПС нямам нищо написано за разлика от предната полица в която бяха описани всички елементи. Настъпи застрахователно събитие колата ми беше одраскана от друг автомобил. Когато отидох в ДЗИ и там ми отказаха да ми заведат щетата под предлог че не бил направен оглед на автомобила след отстраняване на щетите от предната полица и ми издадоха протокол за оглед на МПС в които ми описаха всички детайли от автомобила и щели да ми изпратят отговор до 15 дена дали ще ми признаят щетата.
Въпросът ми е, как колата не минала на оглед като при сключването на новата полица я снимаха и огледаха и това че не са констатирали никакви неизправности при подновяването на полица не означава ли че те са приели автомобила за напълно изправен включително и боядисан както трябва?при отказ мога ли по съдебен път да принудя ДЗИ да си изпълнят задълженията по полицата която съм сключил. Благодаря ви предварително.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 09:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
дзи пълно каско отказ за щета
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: дзи пълно каско отказ за щета
Можете да се опитате да убедите застрахователя да плати, но да го принудите .... съмнявам се. Все пак сам казвате, че колата е снимана при подновяването на Каско-то, обяснете им да си погледнат снимките че колата е напълно здрава.
По принцип процедурата при отстраняване на щети включва посещение за оглед веднага след излизане от сервиза. Там върху протокола в който преди това са са установени щетите на всяка от тях се поставя печат "ремонтирана/отстранена" и длъжностното лице извършило огледа се подписва. Пропуснали сте да го направите, но пък имате чист последен протокол, който се издава само ако по колата няма видими повреди при огледа.
Предполагам че все пак до 15 дена (по-скоро месец) все пак ще ви бъде изплатено обезщетение. Особено пък ако повредите от последната колизия не са засегнали детайли, описани като повредени от предната, тогава не би трябвало да има никакви съмнения че това са нови щети, за които ви се дължи заплащане на цялата сума по ремонта.
По принцип процедурата при отстраняване на щети включва посещение за оглед веднага след излизане от сервиза. Там върху протокола в който преди това са са установени щетите на всяка от тях се поставя печат "ремонтирана/отстранена" и длъжностното лице извършило огледа се подписва. Пропуснали сте да го направите, но пък имате чист последен протокол, който се издава само ако по колата няма видими повреди при огледа.
Предполагам че все пак до 15 дена (по-скоро месец) все пак ще ви бъде изплатено обезщетение. Особено пък ако повредите от последната колизия не са засегнали детайли, описани като повредени от предната, тогава не би трябвало да има никакви съмнения че това са нови щети, за които ви се дължи заплащане на цялата сума по ремонта.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
имате ли документ, че при подновяването на застраховката за колата е без забележки?
- irina
- Младши потребител
irina написа:имате ли документ, че при подновяването на застраховката за колата е без забележки?
Да в новата застрахователна полица полето „Констатирани липси и неизправности ( невъзстановени щети)" в което по принцип се попълват забележките на застрахователя при сключването на полицата е празно , и в протокола за оглед при подновяване на маркирането също няма отразени щети
- bubolino
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|