начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

измамена от адвокат - възможно ли е!!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот sas26 » 23 Юли 2012, 10:17

sas26
Младши потребител

Re: измамена от адвокат - възможно ли е!!!

Мнениеот REVOLUTION » 23 Юли 2012, 10:20

sas26 написа:измамена от адвокат - възможно ли е!!!

Не е невъзможно.Защо смятате , че сте измамена?
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 23 Юли 2012, 10:42

Хората, най-общо казано са добри или лоши. Адвокатите също са хора, така че всичко е възможно. Дали съмнението ви, че сте измамена от адвокат е вярно не можем да знаем, ако не споделите случая за да бъде обсъден от участници във Форума. Вероятно ще има различни мнения. Вие следва да прецените какво да правите.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот sas26 » 23 Юли 2012, 11:26

Ще обясня по-подробно.
Потърсих консултация с адвокат за едно дело по ЗЗДН.
Делото по ЗЗДН, го загубих, но понеже ми беше нанесена обида и съдийката по делото ми намекна, че обидата е предмет на друго дело, аз в законно установения срок започнах НЧХД със същия адвокат.
От тук започват проблемите - грешка в тъжбата /на първа страница - името на ответницата вярно, на втора името друго и щрифта на текста друг/, нямало и мой подпис на тъжбата - но има адвокатско пълномощно.
Всичко това се казва чак на делото, което е насрочено и е срещу точната ответница.
Съответно съдията решава - с определение и за тези две неща прекратява делото.
Дава се възможност да се обжалва.Това добре, но трябваше ВЧНД да е с дата 11.06.2012г.
Авдокатът ми изчезва - не отговаря на телефоните си и аз решавам да проверя какво става - и това вече е последното което ме изненада - ВНЧХ е с дата 11.07.2012 - което автоматично, според мен, го прави изгубено - не може да се спази срока за обжалване.
Доста съм подробна, но съм страшно разочарована.
Предварително благодаря на всички които ще прочетат това дълго обяснение и ще очаквам съвети и мнения.
sas26
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 23 Юли 2012, 13:19

С оглед изложените от вас обстоятелства няма данни за измама. По скоро в случая се касае за съчетание между немарливо изпълнение на задължения с липса на достатъчно правни знания и опит на съответния адвокат. Има и други адвокати, но бъдете внимателни в преценките си, действайте рационално а не емоционално - трудно се намира точния адвокат.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот sas26 » 23 Юли 2012, 13:25

Мога ли да търся някакво обезщетение - морално - от адвоката си, след като излезе последното решение.
sas26
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 23 Юли 2012, 14:51

Ако продължавате да подхождате емоционално, за в бъдеще ще претърпите още разочарования. Ако с действията си адвоката е причинил увреждане на ваши значителни материални интереси, едва тогава си заслужава да търсите правата си. Но да му търсите морална отговорност - не си заслужава нито парите/разноските/, нито времето, нито нервите. Но вие си знаете.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 23 Юли 2012, 18:28

:) И този грешник е измамник?
Добре де, два въпроса- съдът даде ли ви възможност да поправите допуснатите нередовности? ( според мен- неподписана от вас лично тъжба, като неин порок, би могло да се санира с обратно действие, както и, според задължителна за съда практика, поправка на тъжбата е допустима и след преклузивния шестмесечен срок- има ТР по въпроса).

И, какъв е резултата по ВНЧХ?
Едва след това може да се хвърлят камъчетата.
Според мен.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Юли 2012, 18:40

sas26 написа:Ще обясня по-подробно.
Това добре, но трябваше ВЧНД да е с дата 11.06.2012г.
Авдокатът ми изчезва - не отговаря на телефоните си и аз решавам да проверя какво става - и това вече е последното което ме изненада - ВНЧХ е с дата 11.07.2012 - което автоматично, според мен, го прави изгубено - не може да се спази срока за обжалване.
Доста съм подробна, но съм страшно разочарована.
Предварително благодаря на всички които ще прочетат това дълго обяснение и ще очаквам съвети и мнения.

Писала сте ВНЧХ е с дата 1107., а е трябвало да е 11.06.2012, това входящият номер на жалбата ли е или датата на насрочване на делото? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот sas26 » 24 Юли 2012, 08:56

Съдията не даде никаква възможност за поправки - направо отсече прекратява делото, с възможност за обжалване.Датата 11.07 е дата на вх.номер в Окр.съд.
sas26
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 24 Юли 2012, 10:25

sas26 написа:Съдията не даде никаква възможност за поправки - направо отсече прекратява делото, с възможност за обжалване.Датата 11.07 е дата на вх.номер в Окр.съд.

:roll: По правило частната жалба се депозира пред съда, постановил обжалвания акт ( във вашия случай това е РС). В конкретния случай, ако правилно излагате фактите- срокът е 7 дневен от дата на съдебното заседание, където е постановено прекратителното определение- за вас е важно този 7 дневен срок да е спазен. После делото се администрира от Районен до Окръжен съд, който ако прецени за уместно може и да насрочи открито съдебно заседание до месец от получаването му, за което призовава страните по делото.
Та, като помислите върху горното- какъв е този входящ номер пред въззива?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sas26 » 24 Юли 2012, 10:43

Поне така разбрах - ВЧХД в Окр.с е с номер и дата от 11.07.2012.Според вас трябва да чакам месец.Срокът за произнасяне на ОС не е ли 14 дневен?
sas26
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 24 Юли 2012, 10:47

Намирате време и отивате в Окръжен съд, за да проверите коректно датите - като жалбоподател и страна по делото имате право на достъп до него.
Едва след това се връщате тук и ако трябва - носите камъчета. :)

п.п. прочетете чл. 345 НПК :arrow: http://lex.bg/laws/ldoc/2135512224
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sas26 » 24 Юли 2012, 12:31

Благодаря, така и ще направя.
Приятен ден на всички.
sas26
Младши потребител

Мнениеот sas26 » 26 Юли 2012, 08:53

Искам да благодаря на всички, които намериха време да прочетат и коментират темата.
Вече има решение на ОС - насрочване на делото.
Това ми дава някаква надежда, може би се стекоха много непредвидени обстоятелства, които провокираха в мен някакви съмнения относно адвоката ми.
Приятен ден на всички!
sas26
Младши потребител

Мнениеот edoras » 31 Юли 2012, 11:05

Непрофесионалното отношение от страна на адвокат може да се дължи на много фактори - пренатовареност, водеща до елементарни правописни грешки, недостатъчна подготовка в съответната правна сфера и не на последно място и в тотално нарушение на закона и на адвокатската етика - договаряне с отсрещната страна. За много от клиентите обаче адвокатът загубил тяхното дело е измамник само на това основание, без същите тези клиенти да потърсят вината за загубата в себе си. Например, че не са споделили всичко пред защитникът си, били са пасивни, не са изпълнили указанията му или пък просто самия казус е бил от такова естество, че с наличните доказателства и Господ да слезе на земята няма да може да го реши в тяхна полза.

Че има измамени от адвокати клиенти - има, че има безпринципни адвокати - и такива има, но в преобладаващата си част смятам, че представителите на адвокатското съсловие са хора с висок морал, на които може да се има доверие. Затова и не трябва да се съди прибързано относно качаствата на даден адвокат.
edoras
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ