начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Проблем с кредит помогнете

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с кредит помогнете

Мнениеот kaloian73 » 16 Авг 2012, 15:19

Имам проблем с кредит на който съм съдлъжник,гарант с мой имот(къща).
Моята бивша тегли потребителски кредит на който аз съм гарант с имота си, с нея нямаме брак но имаме дете, сега сме разделени и тя отказва да погасява вноските по кредита, казва къщата си е твоя прави каквото искаш.
Аз съм безработен в момента и нямам никави доходи от никъде.
Тя работи в голяма фирма,осигурена е на 800 лв заплата,но си получава парите по сметка на майка си или някой неин роднина.
Какво мога да направя?
kaloian73
Младши потребител

Re: Проблем с кредит помогнете

Мнениеот inspectora » 16 Авг 2012, 17:02

Няма значение къде си получава парите. Ако се стигне до принудително изпълнение, СИ ще запорира заплатата и още при работодателя. Друг е въпросът, че изпълнение може да се насочи и към ипотекирания имот, независимо от останалите обстоятелства. Трети пък е въпросът, че жената може да се разбере с работодателя нещо по въпроса със заплатата - т.е. да и я намалят официално /или изобщо да не се води на работа/, което не е редно, но пък не е невъзможно.

При положение, че сте съдлъжник, имате право, след като платите /или изпълнят с имота Ви/, да си търсите 1/2 от сумата от нея ... но тук има различни варианти - може и нищо да не може да търсите /или вземете/, а може и цялото вземане да може да се търси /съответно събере/, щом тя се е възползвала изцяло от кредита ...

Но по форумите няма да си решите проблемите :arrow: не на лекар, а на адвокат трябва да отидете ;)
inspectora
Активен потребител

Re: Проблем с кредит помогнете

Мнениеот kaloian73 » 17 Авг 2012, 12:14

БЛАГОДАРЯ :D
kaloian73
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ