начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Към кого да се обърна?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Към кого да се обърна?

Мнениеот secret1 » 21 Авг 2012, 15:52

Здравейте, случаят е следния- Баба ми, която е на 83г. и живее в село, я удря ток като излиза през външната врата и се спъва в жица пред вратата. Паднала, с много синини по тялото,изгаряне покрай врата, след като се осъзнава извиква за помощ и пристига съсед. Той в опита си да я вдигне също е ударен от ток, но тъй като е млад човек бързо реагира без последствия. Оказва се че виси жица от близкия стълб, обажда се на местния техник и той идва и я отрязва. Баба ми беше приета в болница след инцидента и тъй като е сърдечно болна имаше проблеми и беше под наблюдение и допълнителни лекарства. Въпросът ми е към коя институция следва да отнеса проблема, да подавам ли жалба до енергийното дружество, как да гарантирам безопастност дори и въпросния кабел да е бил премахнат. Имам епикриза за лечение в резултат на удар от ток и становище на съдебен лекар. Ще бъда благодарна ако някой се включи.
secret1
Нов потребител

Re: Към кого да се обърна?

Мнениеот emilgrigorov » 21 Авг 2012, 20:53

Към Адвокатът в качеството му на институция.
Напълно възможно е от ЕРД да се опитат да докажат, че баба Ви е висока 4-5 метра и не е внимавала.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот secret1 » 22 Авг 2012, 17:32

Благодаря на отговорилите на въпроса ми, поставих го тук защото търся компетентен отговор. От местния офис на енергийното дружество казаха единствено да пиша за проблема до централата им във Варна, но като имам предвид че от години ги затрупват с жалби не очаквам да реагират. Не ми е ясно какъв е бил проводника и не разбирам от тоци, но се сещам и аз за няколко варианта тази жица да е там където не и е мястото. И не търся точно виновен, а по-скоро отговорен за създалата се опасност.
secret1
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 22 Авг 2012, 17:56

Обърнете се към адвокат. И да няма виновни, има си законови разпоредби, съобразно които можете да получите едно добро обезщетение за неимуществени вреди-болки и страдания, причинен страх, стрес, уплаха, опасност за живота и т.н.
Ето един пример
Но не опитвайте сами. Както беше споменато по-горе, може да докажат невероятни неща...
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ