начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Въпрос за обезпечителна заповед

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за обезпечителна заповед

Мнениеот alexandar25 » 15 Сеп 2012, 10:17

ЗАЛИЧЕНО !!

с уважение към колегите които помагаха.МЕЛИ, ПОЛИ и КАЛАХАН
:wink:
Последна промяна alexandar25 на 15 Сеп 2012, 21:00, променена общо 1 път
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: Въпрос за обезпечителна заповед

Мнениеот alexandar25 » 15 Сеп 2012, 15:12

Здравей, Поли,
Помагала си ми и друг път и наистина си ме насочвала в правилната посока, за което благодаря ;)
Аз още даже не мога да се нарека юрист /завърших едва на скоро и ме е срам да се нарека така, все още :oops:/

1. по номера на делата от Апелативния съд ли да си взема преписи за да се види обединяването - ако е така, обединяването ще се види и следва да отида при СИ за да му покажа преписа и евентуално той да вдигне обезпечителната заповед - така ли ?
2. До колкото знам задължението не е по погасено в брой / просто не е практика в това дружество, в което работя, а и така е било към онзи момент/

3. С взискателя работата няма да стане / причините са лични, между директорите и няма да има никакво съдействие/

4.Дела не целим, просто имаме отпуснат креди, всички документи са изрядни, но банката поиска удостоверение от СИ, за да види че сме редовни, и при така създалата се ситуация се бавим с кредита и положението става доста зле / имаме дългове, не може да се купи стока и т.н/

Какво би ме посъветвала?
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 15 Сеп 2012, 16:45

Чл. 402 ГПК. Но при липса на доказателства за плащане на взискателя...не знам как ще стане.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот alexandar25 » 15 Сеп 2012, 16:56

Благодаря, това го мислех, но как да стане при положение, че делата отдавна са архивирани?
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот alexandar25 » 15 Сеп 2012, 17:10

Ще ми дадат ли решението на ВКС в съда? / знам му номера, но не мога да го открия в Аписа/

ами за времето, минали са мисля 4 години--решението на ВКС с което се връща в АС е от 2008....архивирани са в АС 2008 -проверих
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот Melly » 15 Сеп 2012, 17:13

Александър,
Искаш отмяна на обезпечението пред съда, който го е постановил - прилагаш доказателства за погасено вземане на Кр чрез плащане и така - Поли ти е посочила реда, по който да се снабдиш с убедителните за това доказателства.

Успех!

Допълвам:
Дали не бъркаш, че делата са архивирани в АС? :roll:
Последна промяна Melly на 15 Сеп 2012, 17:16, променена общо 1 път
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот alexandar25 » 15 Сеп 2012, 17:33

Melly написа:Александър,
Искаш отмяна на обезпечението пред съда, който го е постановил - прилагаш доказателства за погасено вземане на Кр чрез плащане и така - Поли ти е посочила реда, по който да се снабдиш с убедителните за това доказателства.

Успех!

Допълвам:
Дали не бъркаш, че делата са архивирани в АС? :roll:

Ами, мисля че не бъркам Защото отидох в ОС да търся делото..от там ме пратиха в Архива - пуснах молба и помолих жената да ми каже какво се е случвало с делото. Тя каза, че е било и в АС, там са били обединени, и после във ВКС. От там връщат в АС и делото приключва. Препис от Р ще ми дадат в понеделник.
Решението обаче на ВКС от самия съд ли да ходя да го търся - не съм от Сф. защото го няма в АПИСА, а по номера и в сайта на ВКС го няма
Аватар
alexandar25
Потребител

Назад към Взаимопомощ