начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

фалшифициране на подпис,Виваком

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: фалшифициране на подпис,Виваком

Мнениеот didi99 » 24 Сеп 2012, 15:16

TheOldMan написа:Тия 2 месеца за "разследването" ... направо ги забравяте. Ако нещо се свърши до 2 години пак добре. То ще са графологични и други експертизи, за които пари няма, куриерите пътуват със скоростта на костенурка...

Благодаря Ви за отговора. Преди малко разбрах, че давностният срок на едно такова дело е 5 години.
Не съм очаквала, че може да се забави толкова, след като следователите имат 2 месеца да разгледат случая. А има ли някакъв начин делото да свърши по-рано? Например ако подателят на оплакването го оттегли или ако някои категорично признае вината си.
didi99
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 24 Сеп 2012, 15:20

hdobrev написа:Здравейте, на теория сте прав, но моята практика с този форум показва друго.
viewtopic.php?f=3&t=52209 - трети ден чакам отговор, пък и се постарах да бъда изчерпателен.
Може би трябва да вкарам по-твърд език, той поне привлича внимание?

Преценката си е Ваша, но ето каква е разликата между теорията и практиката. Когато става въпрос за доброволно съдействие (както е тук), нали разбирате, че всеки преценява дали да отговори, в зависимост от много фактори - знания, време и т.н. Не съм твърдял, че на всеки читаво зададен въпрос има отговор. Нито съм си го помислял. То като вкараш едни държавни такси нямаш резултат понякога или с месеци (пък за съда с години), или въобще. Така че пълно щастие няма :D
П.П. Видях и въпроса Ви и честно си признавам, че това не съм го работил и ако тръгна да разсъждавам (както и бързам тия дни), може да напиша нещо нечитаво, което, вместо да помогне, да навреди.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот piliev » 24 Сеп 2012, 15:39

didi, и аз не съм юрист, но вече го писах. Подай си Искова молба НАПРАВО в съда. Те трябва да я разгледат в 7 дневен срок и да ти я върнат, ако има нещо за допълване. Иначе те си търсят полиция, милиция и т.н. Така ме посъветваха от самата полиция. Искова молба май не намерих в интернет, но си имам стари. Ще трябва да пусна някъде една типова. ГПК-то трябва да пише какво трябва да съдържа. И аз съм с мобилните оператори. В мрежата има много такива дела. Почти всички са с графологична експертиза, но съм убеден, че ще минем за една година. По други случаи, през една полиция (РПУ или май е вече РУП) до друга, през Прокуратурата, до държавна инспекция и виновната фирмата (те си го водят служебно) съм минавал за по малко от месец. Единия път даже обжалвах пред по-високата Прокуратура и пак под месец.
piliev
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 24 Сеп 2012, 17:24

piliev написа:didi, и аз не съм юрист, но вече го писах. Подай си Искова молба НАПРАВО в съда. Те трябва да я разгледат в 7 дневен срок и да ти я върнат, ако има нещо за допълване. Иначе те си търсят полиция, милиция и т.н. Така ме посъветваха от самата полиция. Искова молба май не намерих в интернет, но си имам стари. Ще трябва да пусна някъде една типова. ГПК-то трябва да пише какво трябва да съдържа. И аз съм с мобилните оператори. В мрежата има много такива дела. Почти всички са с графологична експертиза, но съм убеден, че ще минем за една година. По други случаи, през една полиция (РПУ или май е вече РУП) до друга, през Прокуратурата, до държавна инспекция и виновната фирмата (те си го водят служебно) съм минавал за по малко от месец. Единия път даже обжалвах пред по-високата Прокуратура и пак под месец.

Аааааааа, сега ми стана ясно, умникът си ти, пък юристите нищо не струват. :mrgreen: Бравос, сега взех да се чудя как така сме пропилели години да учим за магистърска степен по специалността, че и задължителен стаж да караме, пък ти ей - така си имаш типови бланки и си ги водиш делата, че и толкоз бързо ги приключваш. :lol: :lol: :lol: Ама те пък хората казват, че бързата работа била срам за майстора. :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот didi99 » 24 Сеп 2012, 17:35

Благодаря Ви.
Интересуват ме предимно сроковете по закон, но все пак и реалната продължителност на такива дела. И разбира се, как може всичко да приключи по-бързо.
didi99
Нов потребител

Мнениеот didi99 » 24 Сеп 2012, 20:02

doc03 благодаря Ви за отговора. Аз не съм ощетеното лице. За съжаление това, че такъв вид измами са правени от служители, които вече не работят в дадената фирма е факт.
Аз гледах НПК и там видях, че разследването трае 2 месеца. Не успях да открия обаче срокове за самото дело в прокуратурата.
А относно самото нарушение - става въпрос за договор, направен без съгласието на титуляра и без той да го е разписвал.
poli_g благодаря и на вас. Така е нарушителите могат да бъдат много, въпреки, че на договора пише едно име. Долкото знам всеки консултант в мобилните оператори си има потребителско име и парола. Всеки негов колега обаче може да направи измамата през чужда парола.
По случая е образувано ДП и дори вече разследването трябва да е приключило. А след това какво става? Тоест какво става когато следователят върне делото в прокуратурата. Колко време се бави там? И дали има шанс след като са разпитани всички свидтели това ДП да бъде спряно.
А ако се подаде иск за гражданско дело(или както се казва) тогава случаят преминава ли в ръцете на други органи по делото?
didi99
Нов потребител

Мнениеот piliev » 26 Сеп 2012, 14:07

nk77..., бърза работа, но на полицията и прокуратурата, не моя. Аз само се оплаквам, бавно.
nk77..., че съм умник, умник съм и то толкова умник, че съм си направо глупак. Няма да се сетиш какво ти перефразирам. - Lewis Caroll.
nk77..., ако се върнеш назад и прочетеш какво съм написал ще разбереш, че моето мнение е, че всеки
човек, особенно мъж, трябва да има поне елементарна правна култура (поне да знае къде да се обърне за
правна помощ, а това не са само адвокатите, както те ни го натрапват безсрамно), щото да се справи
САМ със ситуации, като фалшифициране на подписа ти, разбиване от цигани на входната ти врата с
брадви, а ти не може и не трябва да ги застреляш, а ти се иска, таксиметров водач, които с насилие ти
иска 10 пъти по-голяма сума от тази изсписана на касовия апарат - и това става пред Пирогов, където
аз, видимо куц, с изгорен крак отивам на преглед. И прокуратурата ми отказа дело (предприе някакви
административни мерки - просрочили са някакви срокове). ...... им, така са решили, добре, но се
вижда, че работят (писаха до НАП и ДАИ/ИААА/), а не си клатят краката, но дори с обжалването беше
по-кратко от един месец (nk, мога да ти го покажа с документи. Ако ми платиш :D :D :D ). Циганите ми
възстановиха вратата след дни (те избягаха, но полицията ги намери и аз, "бате"-то, какво да ги
правиш, прекратих преследването, но ги набих, когато тръгнаха да ми целуват ръката, какво да ги
правиш, като нищо не разбират?). За другите си две писменни оплаквания в полицията, няма да
разказвам. Имам и още две оплаквания на 112, където полицаите се отзоваха почти моментално и до дни
нещата бяха разрешени. Но съм им написал на мястото/сайта на МВР и две благодарности за всички тези
неща, които сме имали общо. Колкото и да не обичам полицията, не мога да си кривя душата.
nk77..., с нищо не съм показал неуважение към професията ти. А към упражняването й. Професията ви е
необходима също толкова, колкото тази на гробаря, касапина, чистача на улицата и всички останали
професии. Последния път, когато платих на адвокат беше преди 4-5 години. Оказа се, че имам наследство
от 1,5 декара гора и по Закона....за и горите - ЗВСГЗГФ, трябва да съдя общината, за да ми даде
равностоен горски дял. Една съседка, момиче на около 30, със средно техническо образование, си беше
върнала гората и се консултирах с нея. Оказа се, че тя си го е направила сама и ще ми помогне и аз да
го направя и че трябва да съм луд, за да плащам на адвокати. Подготвих си всички документи, но в
последния момент, понеже все пак отговарям за 5 наследника, реших да не рискувам и си наех адвокат.
Приятел на приятел. Той започна директно да преписва молбата ми с две пръстчета. Вие не знаете ли, че
адвокатите пишат с две пръстчета? Накрая отсече - 1000 лева! 1000 лева за три дървета? Да му бях дал
гората. Няколко пъти съм го питал да ми обясни някои точки от закона. Той ме гледа все едно съм
откраднал носната му кърпа, ако има такава. Те, те, адвокатите изобщо не знаят, че са КОНСУЛТАНТИ, правни помощници, а не командири и ти не им плащаш само да те представляват, а да ти помагат, защото ти взимаш решенията. Те се държат с теб, не като с крепостен селянин, а роб. Аз му плащам, а той ме командва! Ти си ми консултант и аз трябва да реша, дали ме консултираш правилно или да си наема друг. Нещастници! (poli_g това наказуемо ли е?) Те, адвокатите, са като водопроводчика - наемащ ги, за да ти помогнат в нуждата ти, защото знаят и могат повече от теб. Или поне ТРЯБВА да знаят и могат повече от теб. Точка. Поисках му, на моя последен адвокат, да ме извика да присъствам на процеса/делото, за да получа някаква представа как изглеждат нещата отвътре. Той ме заплю - няма какво да правя там! Обяснил съм му какво искам да правя, но той не ми съобщи кога е делото. Ти си му платил 1000 (ХИЛЯДА) лева, а той не може да вдигне телефона и да ти каже кога е делото. Ти си му роб, а не поръчител! Той не ми каза, кога е делото! Делото приключи за 3 месеца.
Следващата гора - 0,45 декара, (седем наследника този път) си я взех сам в съда, без да платя и стотинка на адвокат. И стана за по-малко от два месеца. За съжаление нямам повече гори. Но спечелих, за това време, и един Изпълнителен лист за 6000 лева. Простички дела, но се справяш сам, а не лежиш като насрало се
пеленаче, чакащо някой да го повие. И парите, които за вас са всичко, тук, Госпожи/Господа адвокати,
нямат никакво значение! Ти не обсебваш друга професия, ти се справяш САМ. Така е в живота! Изобщо не
се притеснявам от това, че едно момиченце ми е дало урок как да бъда повече "мъж/човек". Мога само да
му благодаря. Ние, дори и да не го разбираме, сме хора.
Сега ми предстоят две, даже три, много тежки дела. Подготвил съм си всичко и нищо не ми пречи когато си поискам да си наема и адвокат (не знам как да го намеря /няма момиченце, което да ме консулртира, но прерових мрежата/), ще видиме, защото ще има и доста процедурни неща, от които аз нищо не разбирам и ще бъде досадно за съда. Но за един съвременнен човек, да не може да защити в съда едно просто дело, като например, че са изяли сладоледа на детето му, си е осъдително. Правят го и момиченца. Пък адвокатите да си правят каквото искат.
nk77..., за твойто "Бравос" ти благодаря от името на човечеството - схванал си нещата.
nk77..., ако аз съм магистър по електротехника, по други две науки съм, то значи ли това, че ти не
може да си завиеш крушката в къщи? По какво се различава електротехниката от правото в това да си
помогнеш сам? Ти викаш ли 112 за да ти смени крушката? Аз "Да". И те идват и ми я сменят, носейки си
нова.
nk77..., искренно ти желая не магистър, а доктор, професор, академик да станеш, но никога не
забравяй, че има и прости, обикновенни, неравнопоставени, в крайна нужда, страдащи, умиращи хора,
които, ако са дошли тук, е от нужда и ние трябва да проявим присъщата ни, вродена човещина, а не
трябва да ги хулиме и обиждаме. Те са в нужда и ние трябва да бъдем великодушни. Ако не искаш да
даваш безплатни консултации, не давай. Но и не хули хората, които търсят човешка помощ.
А с твоята професия, гладен нЕма да останеш, ако си добър.
С този си горчив опит не се гордея. Споделям го за да бъде евентуално от полза за хората.
На онзи, дето ми говори за "селските" си комплекси, и подобните нему, изобщо не смятам да отговорям.
Господине, ако 9/10 от населението ни не иска да се образова правно, ние сме длъжни да го накараме.
poli_g, откраднах си снимката ти, разпечатах я в голям формат и си я залепих над леглото. Още едно
основание да ме съдиш, но вече си разбрала, че кесията ми е дълбока и не ми "пука". Друг е въпросът,
че ако си препрочетеш писанията тук, ще видиш, че какъвто и голям теоретик да си, не можеш да
съставиш едно смислено изречение, което да може да бъде разбрано от човека срещу теб. И ще видиш, че
точно ти - момичето от снимката, даде извратена насока на тази дискусия, или по-точно човещки въпрос.
В живота си съм срещал свръх-амбициозни жени - "въздух под налягане" обикновенно, но ти изглежда си
върха. И още нещо, което не ме е страх (аз не съм Пилиев, а Петър Илиев, и можеш много лесно, противно на писанията тук, да ме намериш и осъдиш) да кажа - моето лично мнение е, че ти употребяваш/злоупотребяваш с вещества.
poli_g, ако не искаш да даваш безплатни консулнации, ПРОСТО не го прави. Хората не са ти виновни. А, аз мога, ако искаш, да ти обясня някои неща за комплексите на хората, за коите, комплекси, пишете безразумно и безотговорно. Трябва да можеш да видиш, че това е "нужда". А "комплексите", за които говорите, които не разбираш, си ги забиваш, нали знаеш къде.

Край, благодаря ви и сбогом, повече няма да чета и пиша тук.
piliev
Нов потребител

Re: фалшифициране на подпис - Виваком

Мнениеот etere_ » 26 Сеп 2012, 20:31

poli_g написа:Производството, ако се образува изобщо досъдебно, ще бъде спряно в най-добрия случай, така щото ще е срещу неизвестен извършител. Няма причина да се занимавате с това, защото никога няма да се чете осъдителна присъда ( лично мнение - не ангажирам никого), която да ви ползва в бъдещо гражданско дело. Някои казуси си искат друг вид дела - вашият е такъв.
За да се прекрати това порочно облигационно правоотношение трябва да образувате гражданско дело.

Това няма как да знаем предварително преди да е започнало разследване по случая. А за да започне разследване е необходимо потърпевшият да подаде жалба в полицията/прокуратурата.

Не,не може да има облигационно правоотношение при фалшифицирани дългове с фалшифицирани подписи. Абсурд е това. Това си е чист престъпен състав.
etere_
Младши потребител

Re: фалшифициране на подпис - Виваком

Мнениеот etere_ » 26 Сеп 2012, 22:07

poli_g написа:Не може ли? Кой е властен да се поизнесе по въпроса с нищожността на този договор? Докато не бъде сезиран, какво е това облигационно отношение?
п.п. фалшифициран? :roll: ... може да бъде за пилиев.

Ами, мнимо облигационно отношение - ето какво е.
Как така един договор е преподписан без знанието и съгласието на титуляра? Значи някое длъжностно лице от Виваком го е преподписало вместо въпросния титуляр...

фалшифициране на подпис = подправка на частен документ, съставяне на неистински частен документ
Последна промяна etere_ на 01 Окт 2012, 13:51, променена общо 1 път
etere_
Младши потребител

Мнениеот didi99 » 01 Окт 2012, 09:39

Понякога става въпрос за преподписване на договор, тоест удължаване на срока, а друг път за направата на абсолютно нов договор, нова карта, за която лицето не знае и твърди, че подписът не е негов. Не се знае дали някои клиент е дошъл с лична карта на друг човек и консултанта е направил картата умишлено или не е могъл да разпознае лицето въпреки снимката....или самият консултант е решил да си я направи без изобщо да има никакъв клиент.
Аз съм свидетел по това производство и искам да знам дали имам право на някаква информация. Тоест дали мога да питам в прокуратурата или полицията дали делото е приключило. Средата на ноември някъде заминавам да живея и работя в друга държава и не ми се иска да съм свидетел по такива дела, защото неявяването в полицията или съда е наказуемо. Може би виновният е някои от колегите ми, но аз нито знам кой е, нито пък имам нещо общо с това.
Ще ви бъда много благодарна, ако ми помогнете. :)
didi99
Нов потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ