начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Съчетаване на адвокатската с друга професия

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съчетаване на адвокатската с друга професия

Мнениеот kalfata7278 » 21 Окт 2012, 20:29

Искам да попитам възможно ли е съчетаването на адвокатската с друга професия-например охранител.В закона за адвокатурата пише, че не може да бъде вписано за адвокат лице, което работи на трудово правоотношение, но не пише, че адвокат не може да бъде лице, което има друг трудов договор
kalfata7278
Нов потребител

Re: Съчетаване на адвокатската с друга професия

Мнениеот Melly » 21 Окт 2012, 21:33

kalfata7278 написа:Искам да попитам възможно ли е съчетаването на адвокатската с друга професия-например охранител.В закона за адвокатурата пише, че не може да бъде вписано за адвокат лице, което работи на трудово правоотношение, но не пише, че адвокат не може да бъде лице, което има друг трудов договор

Не би било възможно да сте колега. :cry:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот advokatpetkov » 22 Окт 2012, 10:52

Колкото и абсурдно да звучи въпроса, знам за случаи на адвокати, работещи и по трудови договори... Според служители в НАП в това нямало нищо нередно... :shock: Къде ли са адвокатските съвети и доколко следят спазва ли се Закона за адвокатурата?
advokatpetkov
Нов потребител

Мнениеот punisher » 22 Окт 2012, 10:59

Много е симпатична комбинацията адвокат и охранител :D

Категорично не можете,но и аз знам такива случаи,нали с изключение на лица,работещи в университетите.
punisher
Потребител

Мнениеот chadel » 22 Окт 2012, 12:46

Много успешна комбинация наистина :D Физическа и юридическа охрана едновременно :lol: И то буквално и отговарящо на истината. А не както пише в рекламите на някои охранителни фирми и да се чудиш какво имат предвид :lol:
Аз мисля, че все пак не може. Не тълкувайте закона буквално, а по дух и смисъл. Щом не може да бъде вписано като адвокат лице, работещо на трудов договор, то и адвокат не може да почне работа на такъв договор, без да се отпише от колегията.
Но какво ви спира да си работите като охранител на граждански договор? :D
chadel
Потребител

Мнениеот Julyan » 22 Окт 2012, 13:10

chadel написа:...Но какво ви спира да си работите като охранител на граждански договор? :D

Инспекцията по труда, вероятно.
По- фиксирани работно място с работно време от това, на охранителя, човек трудно може да си представи. :D
Julyan
Потребител

Мнениеот Standbay » 22 Окт 2012, 19:15

От мен една :idea:
Сключваш договор за абонаментно правно обслужване по определен график и си готов 8) :lol:
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот Melly » 22 Окт 2012, 20:14

С пушка на рамо :arrow: 24-часово дежурство по "абонаментното обслужване" :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Окт 2012, 20:25

Търся адвокат, с цел изкопаване на изкоп за водопровод и обратното му засипване и трамбомане, до достигане на настоящото физично състояние на повърхността . Дължина на изкопа: 50 до 100 метра. Дълбочина на изкопа : 1 метър. Ширина на изкопа: 30-40 сантиметра. Вид на почвата: Бетон - до 1 метър, вътрешна алея - чакъл - до 15 метра; чернозем - останалото количество. Инструменти (кирки, лопати, РК-1, питейна вода, тоалетна) предоставям безвъзмездно. Забавата, наложителна от времето за полагане на тръбите, заплащам по часова ставка.
:lol: Пффф, тВа е перфектната обява за търг, discuntur, значи :lol:
P.S. Абе, пич, колко ти дават за охранителството?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Standbay » 22 Окт 2012, 22:15

emilgrigorov написа:Търся адвокат, с цел изкопаване на изкоп за водопровод и обратното му засипване и трамбомане, до достигане на настоящото физично състояние на повърхността . Дължина на изкопа: 50 до 100 метра. Дълбочина на изкопа : 1 метър. Ширина на изкопа: 30-40 сантиметра. Вид на почвата: Бетон - до 1 метър, вътрешна алея - чакъл - до 15 метра; чернозем - останалото количество. Инструменти (кирки, лопати, РК-1, питейна вода, тоалетна) предоставям безвъзмездно. Забавата, наложителна от времето за полагане на тръбите, заплащам по часова ставка.
:lol: Пффф, тВа е перфектната обява за търг, discuntur, значи :lol:
P.S. Абе, пич, колко ти дават за охранителството?

Изображение
туй инджинерити сми голя`а ра`утъ
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот punisher » 23 Окт 2012, 10:40

poli_g написа:Преди около две-три години излезе едно становище на нападжии в смисъл, че съдружник от адв. дружество бил в трудови правоотношения с дружеството ( ако се поразровя из нета може и да го открия).
Що му се цупите тогаз на човека?

Да ,има ,то е по повод осигуряването и изплащането на данъка от всеки един от съдружниците в адвокатското дружество,защото няма нормативно признати разходи за адв.дружество.
punisher
Потребител

Мнениеот chadel » 23 Окт 2012, 12:49

Julyan написа:
chadel написа:...Но какво ви спира да си работите като охранител на граждански договор? :D

Инспекцията по труда, вероятно.
По- фиксирани работно място с работно време от това, на охранителя, човек трудно може да си представи. :D

Не е съвсем така. Може да е лична охрана, откъде знаеш? Да ходят на кафета, фитнес и т.н. с охранявания (охранения) :D
Пък и дори да го намерят на работното му място Инспекцията по труда, копче не могат да му кажат защо няма трудов договор, защото в закона пише, че не може :D По-силен аргумент от това, здраве му кажи!

doc03 написа:П.П. АвУкат и канал може да кОпа, ама като знам, че на някои, при консултация, им се плаща горе-долу по петарка на думичка, колко ли ще вземат на копка ? :roll: :D

Колкото можеш да си позволиш :D Без Гуньо Айдукатина един канал за нужник не може да изкопаш законно в днешно време.. с всичките му доксан-докуз наредбички.
chadel
Потребител

Мнениеот kalfata7278 » 23 Окт 2012, 14:52

Скъпи колеги въпроса ми просто беше възможно ли е съчетаването на две професии,а не дали може да работиш конкретно като охранител и адвокат.Въпроса е принципен.Доколкото разбирам от написаното от вас съчетаването на адвокатска с друга професия е възможно само ако на второто място работиш на граждански договор.
kalfata7278
Нов потребител

Мнениеот punisher » 24 Окт 2012, 10:13

kalfata7278 написа:Скъпи колеги въпроса ми просто беше възможно ли е съчетаването на две професии,а не дали може да работиш конкретно като охранител и адвокат.Въпроса е принципен.Доколкото разбирам от написаното от вас съчетаването на адвокатска с друга професия е възможно само ако на второто място работиш на граждански договор.

Всичко е възможно ,стига да имате ресурса :D
punisher
Потребител

Мнениеот kalfata7278 » 24 Окт 2012, 13:14

Пънишер какво имаш в предвид?
kalfata7278
Нов потребител

Мнениеот punisher » 24 Окт 2012, 17:54

Имам предвид чисто физически.Защото адвокатската работа изисква доста интелектуален труд и като се прибави охранителната .....може и да се побъркате. :D
punisher
Потребител

Мнениеот alexdb » 05 Ное 2012, 18:10

advokatpetkov написа: Колкото и абсурдно да звучи въпроса, знам за случаи на адвокати, работещи и по трудови договори... Според служители в НАП в това нямало нищо нередно... :shock: Къде ли са адвокатските съвети и доколко следят спазва ли се Закона за адвокатурата?

Защо да ти звучи абсурдно? НАП си върши тяхната работа и ама хич не ги интересуват разните там специални закони, като този за адвукатурата. Те си гледат нещата от данъчна гледна точка. Това е проблем на адвокатските съвети. Друг е въпроса как могат да го установят, а трети е въпроса че може да си заобикаляш тая забрана както си искаш :lol:
alexdb
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 05 Ное 2012, 22:42

А дали адвокатът не може да преустанови временно дейността си като адвокат при сключване на трудов договор (чл. 23 ЗА)?
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ