начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

съдебна делба на наследствен имот

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съдебна делба на наследствен имот

Мнениеот amalika » 26 Окт 2012, 17:09

Имам ли право като ищец по делото за делба да поискам присъждане на разноските,които са направени за адвокатски хонорар и такса по исковата молба?
amalika
Нов потребител

Re: съдебна делба на наследствен имот

Мнениеот punisher » 26 Окт 2012, 17:43

Не ,не можете. :D При тези дела не се присъжда и възстановява платеното адвокатско възнаграждение и държавна такса.А самата държавна такса се плаща не при подаването на исковата молба ,а след втората фаза на делбата според дяловете на съделителите.

П.П. Аз затова винаги ги обяснявам на клиентите ми тези много важни малки подробности отначалото,а не в края на цялото производство,което междувременно изобщо не е в кратък период от време на развитие и приключване.
punisher
Потребител

Мнениеот amalika » 27 Окт 2012, 11:23

Къде го пише това в кой чл.от ГПК -обосновете се,защото съгласно чл.355 и чл.78 пише много ясно че имам това право и не питам за държавната такса ,а за таксата за вписване на исковата молба.
amalika
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 27 Окт 2012, 11:57

amalika написа:Къде го пише това в кой чл.от ГПК -обосновете се,защото съгласно чл.355 и чл.78 пише много ясно че имам това право и не питам за държавната такса ,а за таксата за вписване на исковата молба.

Ами след като го пише много ясно защо питате?Искайте си ги , като Ви присъдят адвокатският хонорар пишете(изключвам ако има присъединени искове по тях може). :mrgreen: :mrgreen:
Иначе таксата за вписване може да искате , но след като приспаднете своя дял от нея , а не цялата.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот amalika » 27 Окт 2012, 14:31

Надявам се някой да даде точен и ясен отговор,а не в такъв меко казано подигравателен тон.
amalika
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 27 Окт 2012, 14:39

amalika написа:Надявам се някой да даде точен и ясен отговор,а не в такъв меко казано подигравателен тон.

Вашия адвокат , какво казва? :D
Или за всеки случай да го проверим в лекса? :?:

...."Предвид направеното искане от съделителя П.Б., останалите съделители следва да й заплатят, всяка съобразно квотата си, направените разноски по делото в общ размер 425.40лв., или поотделно, както следва: В.П. – 141.80лв., С.П. и Н. Янкова – всяка от тях по 70.90лв. По отношение на искането за присъждане като разноски и на заплатения адвокатски хонорар от 200лв., съдът счита, че същото е неоснователно и не следва да се уважава, тъй като в производството по съдебна делба всеки от съделителите има качеството на ищец и ответник, поради което и не може да се приеме, че в случая е налице осъдена страна и адвокатски хонорар не се дължи.
Съобразно квотите си, страните следва да внесат по сметка на ПРС за държавна такса следните суми: П.Б. – сумата 75.21лв., В. П. – сумата 75.21лв., С.П. – 37.60лв. и Н. Я.- сумата 37.60лв.
Водим от изложените съображения съдът
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот amalika » 27 Окт 2012, 15:21

Какъв е този съд,защо не казва по кой чл. от ГПК се основава това твърдение. Пак казвам неясен отговор ,объркващ,манипулиращ.
amalika
Нов потребител

Мнениеот Melly » 27 Окт 2012, 15:29

amalika написа:Надявам се някой да даде точен и ясен отговор,а не в такъв меко казано подигравателен тон.
...............
Какъв е този съд,защо не казва по кой чл. от ГПК се основава това твърдение. Пак казвам неясен отговор ,объркващ,манипулиращ.

:roll: Коя норма указва, че някой е длъжен да ви даде отговор?
Ама че нахалство! :evil:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот amalika » 27 Окт 2012, 15:56

Защо ли изобщо търся помощ от такъв форум, където има хора които се заяждат и обиждат.............
amalika
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Окт 2012, 16:48

amalika написа:Защо ли изобщо търся помощ от такъв форум, където има хора които се заяждат и обиждат.............

Никой не се заяжда с Вас. Колегата Revolution много ясно Ви е обяснил нещата. Вашият общ интерес е да поделите имота. Това е в полза на всички съсобственици. Няма осъждане на някого , така че той да им дължи присъден адвокатски хонорар под формата на разноски. :!: Мисля, че по по - прост начин няма как да Ви бъде обяснено.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот punisher » 27 Окт 2012, 19:49

Ама,много сте нахален amalika,
вашият адвокат какво казва,аааааа???Че да не сте ми изпитващ,че да ви се мотивирам с ГПС???Ако ще ме проверявате,то тогава идете в кантора и си платете да видите колко ще ви е хубаво. :D :D :D

Ако ми бяхте клиент,щях просто да ви изгоня.Досега никой мой доверител не си позволявал да поиска да му се обосновавам и да ми показва текстовете на закона.

P.P. Аз драга amalika,печеля делата на клиентите си,без да обяснявам как и кой закон прилагам.
punisher
Потребител

Назад към Взаимопомощ