начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Такса за жалба в полицията

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Такса за жалба в полицията

Мнениеот zvezdi4ka_8550 » 30 Окт 2012, 13:25

Здравейте, миналата седмица подадох жалба в полицията за психически тормоз от една госпожа ..днес дойде кварталния до вкъщи да уточни някои неща по жалбата и ме пита кой да разпита като на няколко пъти ми каза че ще трябва да платя за всичко по жалбата, не знам искаше да го черпя ли какво?? Има ли някаква такса за това че съм подала жалба??
zvezdi4ka_8550
Младши потребител

Re: Такса за жалба в полицията

Мнениеот punisher » 30 Окт 2012, 17:06

кварталният като какъв ви се представи-като ченге или разследващ полицай?
За подадената от Вас жалба за тормоза си има в съответното РПУ образувана преписка,с входящи номера и т.н.Ако нещо ви притеснява,отидете и проверете в полицията.Защото такива идвания вкъщи "на крака" са много съмнителни.
При задължение за плащане/доплащане на държавна такса се изпраща съобщение до жалбоподателя с указание за изпълнение.
punisher
Потребител

Мнениеот alexdb » 05 Ное 2012, 13:35

punisher написа: кварталният като какъв ви се представи-като ченге или разследващ полицай?
За подадената от Вас жалба за тормоза си има в съответното РПУ образувана преписка,с входящи номера и т.н.Ако нещо ви притеснява,отидете и проверете в полицията.Защото такива идвания вкъщи "на крака" са много съмнителни.
При задължение за плащане/доплащане на държавна такса се изпраща съобщение до жалбоподателя с указание за изпълнение.

Да не съм пропуснал някоя нововъведена глупост като такса за подаване на жалба????
По принцип преписките ги мятат на кварталния да извърши там някаква проверка и да позамаже положението, така че това не е очудващо.
alexdb
Потребител

Мнениеот punisher » 05 Ное 2012, 15:17

Не ,няма такса.Точно това ми беше идеята.Има преписка ,но аз за първи път чувам
или поне не и в града,в който съм)подобно обикаляне на квартален.Затова и насочих питащата лично да си провери движението по жалбата.
А за
punisher написа:При задължение за плащане/доплащане на държавна такса се изпраща съобщение до жалбоподателя с указание за изпълнение.
ясно съм написала по въпроса за таксата.
punisher
Потребител

Мнениеот alexdb » 05 Ное 2012, 18:19

punisher написа: Не ,няма такса.Точно това ми беше идеята.Има преписка ,но аз за първи път чувам
или поне не и в града,в който съм)подобно обикаляне на квартален.Затова и насочих питащата лично да си провери движението по жалбата.
А за
punisher написа:При задължение за плащане/доплащане на държавна такса се изпраща съобщение до жалбоподателя с указание за изпълнение.
ясно съм написала по въпроса за таксата.

Е в София поне в моите райони в които живея е така :lol: . Пускаш жалба или директно в СРП или в РПУ-то. Оттам жалбата хоп у прокуратурата. Оттам разпореждат проверка по ЗСВ и айде в районното пак. Оттам я джирват най-често за такива случай към кварталния (реално е проверка и няма досъдебно). Той се мота, дрънчи на тоя и оня взима обяснения, може и някое предупредително протоколче по ЗМВР да напише на "заплашителя" и я връща към прокуратурата. Там на база събраните материали преценяват има ли данни за извършено престъление или няма :lol:
alexdb
Потребител

Назад към Взаимопомощ