начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Неизпълнение на съдебно решение поради противоречие с морала

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неизпълнение на съдебно решение поради противоречие с морала

Мнениеот simba » 11 Дек 2012, 15:19

Здравейте. Незнам дали ви се е случвало, макар че в нашата татковина всичко вече е възможно, съдебно решение да не се изпълнява от колективен орган - общински съвет, защото по думите на председателя на общинския съвет, решението противоречи на морала и етиката / тези думи бяха излъчени и по ТВ/. Чудя се вече какво да предприема. Едно на ръка е по закона за вреди причинени от държавата и общините. Но все пак имаме очеизвадно виновно неизпълнение на съдебно решение по вина на ОбС и ми се иска, ако по някакъв начин може, да се търси и наказателна отговорност / знам че от колективен орган не може да се търси/, но ако на някой му хрумне нещо, ще съм му благодарна
simba
Младши потребител

Re: Неизпълнение на съдебно решение поради противоречие с мо

Мнениеот kremen » 12 Дек 2012, 13:33

Питай Върховния Съд... Нека изтълкуват решение, което утре може да се превърне в прецедент и много хора да се позовават на него...
kremen
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ