начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

КРАЖБА СЪС ВЗЛОМ НАД СЕЛСКИ ИМОТ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КРАЖБА СЪС ВЗЛОМ НАД СЕЛСКИ ИМОТ

Мнениеот viv_a » 19 Яну 2013, 20:40

Здравейте.Искам да питам
Понеже разстоянието е голямо до селото и на този момент не мога да отида на място

1.Ако изпратя по пощата заявление за кражбата.ще го депозират ли ?
2.Без присъствието ми.полицаите могат ли да извършат оглед и съответно да констатират кражбата ?
3.И водомера са вземали .за него какъв документ се издава че е откраднат ?
4.В този казус. от кмета на селото какво съдействие може да се търси ?

Предварително благодаря!
viv_a
Младши потребител

Re: КРАЖБА СЪС ВЗЛОМ НАД СЕЛСКИ ИМОТ

Мнениеот emilgrigorov » 19 Яну 2013, 21:07

Виж сега,
Две къщи съм си за.бал. Едната - и електромера, и водомера, и чашите, и чиниите ... одеалата и дюшеците са отвън, вятърът и дъждът ги разнасят. И съм писал, и съм ходил, и даже на едната СОТ някакъв измислен пусках. Няма спасение.

Каквото си писал, прави го... Няма да ти оправи счупеното, но поне ще си направил нещо за съвестта си.

Правната система, адвокатите включително, няма да ти оправят потрошената покъщнина и гнусното остатъчно чувство.

Данъците и такса смет ще си платиш.

Бъди спокоен, нито водомерът ти ще бъде върнат, сметките ще си платиш на база, ми вземи се обади във ВиК-то.

Тока - също, ако са ти гепили електромера.

А, иначе, Док от форума е полицай. Ако имаш да казваш нещо за майки нечии, сега е момента, макар че, никой не е виновен, както сам разбираш. Може да го питаш и какви пари изкарват колегите му, и от къде идват тия пари.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот viv_a » 20 Яну 2013, 22:45

emilgrigorov написа:Виж сега,
Две къщи съм си за.бал. Едната - и електромера, и водомера, и чашите, и чиниите ... одеалата и дюшеците са отвън, вятърът и дъждът ги разнасят. И съм писал, и съм ходил, и даже на едната СОТ някакъв измислен пусках. Няма спасение.

Каквото си писал, прави го... Няма да ти оправи счупеното, но поне ще си направил нещо за съвестта си.

Правната система, адвокатите включително, няма да ти оправят потрошената покъщнина и гнусното остатъчно чувство.

Данъците и такса смет ще си платиш.

Бъди спокоен, нито водомерът ти ще бъде върнат, сметките ще си платиш на база, ми вземи се обади във ВиК-то.

Тока - също, ако са ти гепили електромера.

А, иначе, Док от форума е полицай. Ако имаш да казваш нещо за майки нечии, сега е момента, макар че, никой не е виновен, както сам разбираш. Може да го питаш и какви пари изкарват колегите му, и от къде идват тия пари.

emilgrigorov.Знам че знаете ! Отговорете сериозно .При кражба на водомер как се постъпва :?:
За останалото си прав. Това е действителността в България.Човек като се прибере в вкъщи и да няма и един стол на който да може да седне и легло на което да може да приспи .
viv_a
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 20 Яну 2013, 22:51

Говорете с ВиК - то, по телефона. Още утре. За реда за монтиране на нов водомер, алтернативно - за спиране на водата, докато си монтирате. Иначе ще ви начислят сметки "на база", много високи са. Някой съсед, или кмета, ако може да им осигури достъп... Иначе си е с ходене, голяма разправия.
Електромерът, ако е пипан, по същия начин.
Ако, въпреки всичко, ви начислят големи сметки, или усетите, че се кипрят в тази насока, си потърсете адвокат, ще трябва да се води дело.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот disident » 23 Яну 2013, 21:49

Напомням, че от КЗД изкараха Ботев дискриминатор, че не можел да "гледа турчин да беснее над бащино му огнище". За тази работа не съм чул да има някой изгонен от работа. Явно тези деяния отново са разрешени със заКОН.
disident
Потребител

Мнениеот b1808777 » 24 Яну 2013, 00:21

пиши до прокуратурата писмо с обратна разписка за да може в бъдеще да оспорваш ако ти лепнат някви сметки или глоби за ток и вода
или го занеси лично в прокуратурата
не е важно дали е в областа, важното е да пише че има оплакване
b1808777
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ