начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Промяна на подпис

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на подпис

Мнениеот devilsadvocate » 30 Яну 2013, 00:06

С времето и нарастващия брой документи в различни институции, подписът ми се е променил много. Дадох си сметка, че моят вече е станал сравнително елементарен и лесен за подправяне. Имам подозрение, че в предишната ми работа направиха точно това, макар че нямаше негативни последствия. Упражнявах се и си измислих друг подпис, по-сложен, но той няма почти нищо общо с предишните. Как мога да започна да се подписвам с новия вариянт без това да доведе до усложнения? Може би най-логичният вариант е при смяна на документи, но при мен това ще стане след повече от две години и дори тогава ще има разлика межди старите и новият подпис (все пак няма как да си пазя старата лична карта за да удостоверя легитимността на предишните). Ако някой има повече опит по този въпрос, ще съм му благодарен.
devilsadvocate
Нов потребител

Re: Промяна на подпис

Мнениеот borovinka » 30 Яну 2013, 12:32

Освен ако не сте управител на фирма, където сте заявили писмено как ще се подписвате, няма забрана по принцип да си променяте подписа (т.нар. "параф", нали за него говорим - това със заврънтулките, а не понятието за "подпис", което по принцип означава собственоръчно изписване на имената).

Ако сте управител на фирма - трябва да направите съответните промени и вписвания в Търговския регистър на обстоятелството, че подписът ви е нов.

Ако не сте, сменяйте си го спокойно, като (ако) се наложи да доказвате някога, че даден документ е или не е подписан от вас, тогава трябва да давате сравнителен материал и от двата подписа и да декларирате кога сте го сменили.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ