начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Възражение срещу заповед по чл.410ГПК

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възражение срещу заповед по чл.410ГПК

Мнениеот valio4kata » 26 Яну 2013, 11:48

Месец 12.2011г.получих Заповед за изпълнение на парично задължение по чл.410ГПК.Иска е заведен от "Топлофикация".Подадох възражение в двуседмичен срок и от тогава чакам.Въпросът ми е може ли да е насрочено дело без да ме уведомят и мога ли да проверя какво се случва с тази Заповед?Благодаря!
valio4kata
Младши потребител

Re: Възражение срещу заповед по чл.410ГПК

Мнениеот neutralen » 26 Яну 2013, 17:04

:D Вероятно делото е приключило във ваша полза - след вашето Възражение, на заявителя/Топлофикация е даден 1-месечен срок за предявяване на Иск за установяване на вземането. След изтичането на този срок, когато няма предявен иск, Съдът обезсилва издадената ЗИ. Проверка на горното може да направите в деловодството на съда, където сте подали Възражението, по номера на Заповедното производство. :idea: :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот valio4kata » 27 Яну 2013, 09:32

Благодаря за изчерпателния отговор!
valio4kata
Младши потребител

Мнениеот alexdb » 01 Фев 2013, 13:49

neutralen написа::D Вероятно делото е приключило във ваша полза - след вашето Възражение, на заявителя/Топлофикация е даден 1-месечен срок за предявяване на Иск за установяване на вземането. След изтичането на този срок, когато няма предявен иск, Съдът обезсилва издадената ЗИ. Проверка на горното може да направите в деловодството на съда, където сте подали Възражението, по номера на Заповедното производство. :idea: :D

Доста оптимистично :lol: :lol: :lol: Най-вероятно просто съда се мотае както винаги и още не са му пратили исковата молба. Топлофикация не пропуска да си заведе делата в месечния срок по закона. :lol:
Справка в заповедното деловодство вероятно би дала някаква информация.
alexdb
Потребител

Мнениеот mitka_drebcheva » 28 Мар 2013, 03:32

Възражението е подадено преди повече от година.Ако Топлофикация е подала искова молба,може ли съдът да се мотае толкова дълго време - няма ли някакъв срок,в който трябва да призове длъжника?
А в какъв срок ЧСИ трябва да уведоми Топлофикация,че е подадено възражение ?
mitka_drebcheva
Нов потребител

Мнениеот renydymytrova » 28 Мар 2013, 08:43

Какъв ЧСИ на този етап??? Вашият случай е може би по-различен. Ако Топлофикация е подала искова молба, до сега да сте я получили. Проверете какво става, както ви съветват колегите, а ако имате основание да се позовете на изтекла давност, не се притеснявайте от дело. Просто потърсете адвокат! :wink:
renydymytrova
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 28 Мар 2013, 19:36

:roll: Бих искала да съм също толкова уверена, колкото и вие.
Заповедно от 02.2012г., възражение, искова молба, отговор от м.07.2012г. ( поне така казва проверка от колега), но и до ден днешен все още нито вопъл, нито стон от СРС.
Дори не се притеснявам, като знам за колко време, и след колко напомнителни ( щото нали все се губят книжата- това наистина не го проумявам как става, но по-интересното е, че когато магистрат от друг съд пише до председателя на столичния- служителят от бюро призовки вече не е техен служител), връчват съобщения на други съдилища... аз да се притеснявам, че не ми насрочено делото.
Та, ако става въпрос за СРС, то там времето има друго измерение, но оптимизмът е заразителен. :)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ