начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Малко помощ за следния казус

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Малко помощ за следния казус

Мнениеот martin_157 » 26 Яну 2013, 22:29

Здравейте, става въпрос за това че преди години в идеалния център на гр.Благоевград е очужден частен имот за нуждите на държавно жилищно строителство. Като компенсация са получили дребни парични суми.Става въпрос за това че четох закона за очуждени имоти и там пише че ако се върнат компенсациите могат да ти върнат имота. В нашият случай имота не би могъл да се върне в реалните граници тъй като там е 14 етажен блок.Четох че могат да дадът друг държавен имот със същата стойност като компенсация. Имота е бил около 500 квадрата плюс къща от 90 кв.м.
Въпроса ми е, какви документи ще ми трябват и към кого е наи- добре да се обърна. Документите с които разполагам са: договор за покупкопродажба на същия имот, скици и разрешителни на къщата.Също въпрос, мога ли да представя копие от договора и две от скиците, тъй като прадядо ми, на когото е била къщата е бил виден гражданин на Благоевград и е направен личен фонд в благоевградският музей.
Благодаря предварително !
martin_157
Младши потребител

Re: Малко помощ за следния казус

Мнениеот julyanvonemona » 29 Яну 2013, 15:46

Мсля, че всичко това беше обвързано със срокове които отдавна са изтекли. Не съм сигурен ама май е така! Питайте! До Истамбул се стига!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот martin_157 » 29 Яну 2013, 21:10

На мен за сроковете ми е ясно че може малко да сме ги изтървали. Главно въпроса ми е- как точно да се обърна към общината и към кой точно. Дали чрез писмена молба или лично. А може би лично да идем в поземлената комисия? Не знам дали това ще помогне ама май лично е най-добре тъй като вуйчо ми и вуйна ми ги познава целия град? Моля, и наистина спешно, някой да ми каже най- точно към кой и как да се обърна, защото освен мен никой друг няма да се разтича за тези неща.
martin_157
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 29 Яну 2013, 21:25

:D :shock: Това за вуйчо ти, наистина е идея. :idea:
По този повод се сетих за една сентенция - Каква е разликата между Сциализма и Капитализма ?
При Социализма - имаш ли вуйчо владика, ще станеш поп.
При Капитализма - нямаш ли вуйчо владика, няма да станеш поп. :shock: :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Фев 2013, 17:25

martin_157 написа:На мен за сроковете ми е ясно че може малко да сме ги изтървали....ама май лично е най-добре, тъй като вуйчо ми и вуйна ми ги познава целия град?...

Тя мадамата е малко бременна, ама това с вуйчото е истинска находка (браво neutralen)
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот martin_157 » 02 Фев 2013, 19:20

Аз направо в понеделник отивам с документите в общината, пък там ще се разбере.
martin_157
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Фев 2013, 17:51

martin_157 написа:Аз направо в понеделник отивам с документите в общината, пък там ще се разбере.

На ревера носете бадж със снимка на вуйчо Ви и вуйна Ви за да не стане грешка! :D :D :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот martin_157 » 06 Фев 2013, 21:35

Така нищо не става, за пореден път тук не получавам компетентен отговор за да мога сам да си задвижа нещата. Накрая ще си наема адвокат и ще си имам едно наум за тоя сайт, който за трети път не ми помага с абсолютно нищо!
martin_157
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 06 Фев 2013, 21:46

martin_157 написа:... Накрая ще си наема адвокат ...

Това първо на първо, защо накрая?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Фев 2013, 00:50

martin_157 написа:Така нищо не става, за пореден път тук не получавам компетентен отговор за да мога сам да си задвижа нещата. Накрая ще си наема адвокат и ще си имам едно наум за тоя сайт, който за трети път не ми помага с абсолютно нищо!

А Вие как мислите, че може да Ви се помогне оттук, след като трябва да се направи справка в съответната община, да се видят срокове и книжа. Сериозни проблеми не се решават по форумите, а реално с колега адвокат. Приятна вечер!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Фев 2013, 17:20

nk7702n написа:
martin_157 написа:Така нищо не става, за пореден път тук не получавам компетентен отговор за да мога сам да си задвижа нещата. Накрая ще си наема адвокат и ще си имам едно наум за тоя сайт, който за трети път не ми помага с абсолютно нищо!

А Вие как мислите, че може да Ви се помогне оттук, след като трябва да се направи справка в съответната община, да се видят срокове и книжа. Сериозни проблеми не се решават по форумите, а реално с колега адвокат. Приятна вечер!

nk7702n, не разваляй работата! Таман питащия беше напипал верния път на вуйчо си и вуйна си, а ти го носърчаваш към адвокат.
martin_157 дръж се за вуйчо си, не я слушай адвокатски им работи!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот martin_157 » 01 Авг 2013, 12:07

Между другото нищо не стана, адвокатката беше неграмотна и не знаеше какво га каже и правеше догатки....ясно че трябва някой добър софийски а не благоевградски...
martin_157
Младши потребител

Мнениеот Melly » 01 Авг 2013, 12:27

martin_157 написа:Между другото нищо не стана, адвокатката беше неграмотна и не знаеше какво га каже и правеше догатки....ясно че трябва някой добър софийски а не благоевградски...

martin_157,
Добрият адвокат може и да е от Горно Нанадолнище. Не е критерий за кадърност в коя адвокатска колегия се е вписал.

П.П. В случай, че си приел "препоръка" за "добър" адвокат от всезнайкото julyanvonemona, явно е защо си бил разочарован.... Повод за предположението ми е неговата реплика по-горе:
julyanvonemona написа:nk7702n, не разваляй работата! Таман питащия беше напипал верния път на вуйчо си и вуйна си, а ти го носърчаваш към адвокат.

П.П.П. Година и половина пропиляно време... А това е фактор, който не работи в твоя полза, martin_157... За съжаление.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Авг 2013, 15:34

Melly написа:
martin_157 написа:Между другото нищо не стана, адвокатката беше неграмотна и не знаеше какво га каже и правеше догатки....ясно че трябва някой добър софийски а не благоевградски...

martin_157,
Добрият адвокат може и да е от Горно Нанадолнище. Не е критерий за кадърност в коя адвокатска колегия се е вписал.

П.П. В случай, че си приел "препоръка" за "добър" адвокат от всезнайкото julyanvonemona, явно е защо си бил разочарован.... Повод за предположението ми е неговата реплика по-горе:
julyanvonemona написа:nk7702n, не разваляй работата! Таман питащия беше напипал верния път на вуйчо си и вуйна си, а ти го носърчаваш към адвокат.

П.П.П. Година и половина пропиляно време... А това е фактор, който не работи в твоя полза, martin_157... За съжаление.

Како Melly! Въпреки че съм малко по възрастен от теб си позволявам такова обръщение, защото си ценен предмет в МОЯТА колекционерска сбирка. Като визира
добър софийски а не благоевградски....
адвокат, човека ти прави реверанс, а ти се правиш на кьорпе. Не бой се никого не съм препоръчал и тебе включително. Тебе си те излъсквам и си те пазя за да служиш като жив артефакт на адвокатския занаят! :lol: :lol: :lol:
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот portokal » 01 Авг 2013, 19:38

Много яка тема е тая за прадядото, вуйчото и вуйната и Закона за очуждените имоти. 8)
Колебая се дали е гавра, но май не е.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот martin_157 » 05 Авг 2013, 00:42

Хаха чак на мен ми стана смешна темата ми.... не става въпрос дали е от софия или благоевград...просто има еднин страхотен адвокат съученик на майка ми който се е един вид имотен...иначе не е толкова пропиляно времето...като ходих в благоевград,извадих от архивите страшно много документи и доказателства в наша полза...
martin_157
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 05 Авг 2013, 16:01

martin_157 написа:Хаха чак на мен ми стана смешна темата ми.... не става въпрос дали е от софия или благоевград...просто има еднин страхотен адвокат съученик на майка ми който се е един вид имотен...иначе не е толкова пропиляно времето...като ходих в благоевград,извадих от архивите страшно много документи и доказателства в наша полза...

Ами, поздравления. Значи не само "софийското-брата адвоката" било качествено, намирали се сносни и из Прованса.

Да не забравите да се обадите на вуйчото и вуйната, ако случайно съветът на провинциалиста даде фира. Успех!
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот martin_157 » 05 Авг 2013, 19:38

Те вуйчо и вуйна казаха че си имат достатачно имоти и не ги интересува...да сме се оправяли...Така че ...май те отпадат като варянт хахах :D
martin_157
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба