начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Съставен ми е констативен протокол

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съставен ми е констативен протокол

Мнениеот iliia20 » 06 Фев 2013, 15:57

Здравейте,
Днес ми съставиха констативен протокол от столична община за неправилно паркиране. Каква е глобата за това нарушение ? Как мога да го обжалвам ? Аз действително бях спрял на тротоара но бях оставил място да преминават хора (не бях спрял само аз разбира се ) едната страна на автомобила беше на платното за движение. Не съм пречил нито на движението нито на пешеходците. Пише че трябва да се явя до три дни. Моля ви за помощ какво да правя?
Изображение
П.С. Нов съм в форума и се извинявам ако съм допуснал някаква грешка.
iliia20
Нов потребител

Re: Съставен ми е констативен протокол

Мнениеот TheOldMan » 06 Фев 2013, 17:44

Глобата обикновено се движи в границите от 20 до 50 лева. Викат ви за да съставят "акт в присъствие на нарушителя", или направо наказателно постановление.
По наредба на Столична община глобата може да стигне до 500 лева, така че моя съвет е да минете и да решите проблема безболезнено и без много спорове, още повече че вие самия осъзнавате че сте извършили нарушението.
Обажалването е като пр иакт от КАТ. Първо се пише възражение до началника на момците, дето са ви снимали и са писали протокола. Това възражение заминава в коша в 99% от случаите и ви се съставя наказателно постановление. Него го обажлвате в съда, където ... не знам какви доводи ще представите.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Съставен ми е констативен протокол

Мнениеот iliia20 » 06 Фев 2013, 18:10

Много благодаря :P ;)
iliia20
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ