Здравейте ,
става на въпрос за къща с дворно място и селкостопански постройки в него . След смърта на баба ми ,наследници остават по закон -дядо ми с 4/6 ,майка ми с 1/6 и леля ми с 1/6 .
Тъй като в момента леля ми се опитва да завладее дела на дядо ми с негово съгласие , имам няколко въпроса относно прават на майка ми .
1. Ако майка ми остане съсобственик с 1/6 част може ли да има равни права с леля ми ако тя стане съсобтвеник с 5/6 части.
2. Може ли майка ми да поиска съдебна делба и каква ще е стойноста по която ще се плати евент. нейната част.
3. Ако майка ми реши ,че иска да си запази часта ,как ще се разпредели къщата и дворното място за ползване.
4. Имали майка ми права над обзавеждането и всичко прилежащо къщата и двора.
5. Как мога да предодвратя разпродаването на покъщнината от страна на леля ми .
6.Може ли майка ми да поиска съдебна делба и ако да ,как максимално да извлече полза от това?
7. Може ли къщата да бъде продадена без съгласието на майка ми , по някакъв начин?
Предварително благодаря
- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Права като съссобственик
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|