начало

Адвокатурата призова ВСС да се извини на академичната общност и да преразгледа решението си за именити преподаватели Адвокатурата призова ВСС да се извини на академичната общност и да преразгледа решението си за именити преподаватели

Помещение за тенис на маса

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помещение за тенис на маса

Мнениеот lysto76 » 27 Фев 2013, 17:36

Въпроса ми е следният - имам малко помещение, в което искам да сложа 4 тенис маси + малък хладилник за напитки.Понеже приходите ще са минимални, какъв е най-лесният начин, за регистрация на такъв тип дейност, по възможност без много разправии по различни институции?
lysto76
Нов потребител

Re: Помещение за тенис на маса

Мнениеот emilgrigorov » 27 Фев 2013, 18:30

Помещението с какво предназначение е (по документи, Акт 16) ?
Има ли съседи, в жилищна сграда ли е, има ли самостоятелен вход, отделен от общия вход на жилищна сграда?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот lysto76 » 27 Фев 2013, 18:46

В жилищна сграда е - преди това е било хранителен магазин.
lysto76
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 27 Фев 2013, 21:39

Рисковано ми се струва, без смяна на предназначението. А то отнема 3-6 месеца и няколко хиляди лева.
Ако опитате, на риск няколко месеца ... де да зная. Някой от сградата пусне ли жалба, няма изход. Данъчните, касов апарат, общината за смяната на предназначението ...
За хладилника, пък и за каквато и да е стока за продаване, нямате проблем. Може да регистрирате касов апарат, търговски обект.
За масите обаче е проблем.
Евентуално вариант, че Вие с приятели си играете?

Но изчакайте, и някой друг да вземе отношение.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот REPLAY » 28 Фев 2013, 10:43

Разправии винаги има,аз ти предлагам по-различен подход от това да регистрирваш търговско дружество.Поинтересувай се малко за регистрация като спортен клуб.
REPLAY
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ