начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

отговорност при отдаване под наем на стопанска постройка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отговорност при отдаване под наем на стопанска постройка

Мнениеот nightborn » 01 Мар 2013, 22:00

Здравейте на Всички и благодаря за полезния форум (мястото ,където може да се получи полезен съвет или полезни насоки към подходящ юрист) !
Имам проблем и като човек несблъскавал се с с такъв казус,имам нужда от малко насоки.
Благодаря ,предварително на отзовалите се !
Проблемът е следният : Фирмата на която съм управител е наемател на постройка ,принадлежаща на друга организация (фирма). Имаме договор с тях ,който изглежда редовен.
Наематели сме от 2010 ,лятото .
Преди година закупих машина за металообработка (струг с компютърно управление). От тогава започнаха и проблемите ми .
Оказа се,че на съответното място,мощностите и качествата на ел. захранването (трнсформаторът и електропреносната мрежа в двора са собственост на фирмата ,която отдава двора под наем) .
За което не съм уведомен от въпросната фирма.
С прости думи ,се оказа ,че на товя място ,аз немога да си върша работата.
Случаят има и друг прецедент.Около след година или малко по-малко ,от времето в което аз закупих въпросната машина,друг наемател с подобна машина ,напусна двора поради чести изгаряния на скъпи платки ,а също така и неустойки по договори (поради забавено време).
След като той напусна,аз бях работил известно време вече и си мислех ,че поради по-съвършенната система за управление на моята машина ,ще имам проблеми само с времето (гокато се възобнови нормалното подаване на ел. енергия) ,но миналият месец претърпях и загуби,които се дължаха на изгаряне на платки по управлението-доста скъпи)
Фирмата която отдава "помещенията" и всичко останало под наем съм уведомил за проблемите .
И след както написах горе-долу историята,искам да попитам,аз като наемател ,нямам ли право на обезщетение по тоя случай ?А също така ,а и най-важно,дали те не са задължени да си оправят качеството на подаваната от техният трафопост ел.енергия ? За да можем да работим и за в бъдеще заедно и успешно!
Ако има хора,които могат да помогнат в решаването на този въпрос с подходящи съвети,с удоволствие ще отговоря на всеки въпрос.
Аз също така искам да кажа ,че не търся на всяка цена отговор без заплащане!(уважавам знаията на хората и времето в което те са учили и усъвършенствали знаията си в която и да е област на живота) .
Поздрави за полезния сайт и очаквам хората,които могат да помогнат на: voyager_service@mail.bg или на телефон 0877650618)
nightborn
Нов потребител

Re: отговорност при отдаване под наем на стопанска постройка

Мнениеот emilgrigorov » 02 Мар 2013, 00:41

А какво точно Ви е отдал под наем. По предназначение. Разполагате ли с някакви документи (проекти, договори за присъединяване, Акт 16 ...).
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Re: отговорност при отдаване под наем на стопанска постройка

Мнениеот neutralen » 03 Мар 2013, 22:08

Наемодателя не ви дължи обезщетение. Ако договора е срочен имате основание да искате прекратяването му предсрочно. Ако това не стане по взаимно съгласие, може да стане по исков път, като предявите Иск по чл.307 от ТЗ.
neutralen
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ