Здравейте на Всички и благодаря за полезния форум (мястото ,където може да се получи полезен съвет или полезни насоки към подходящ юрист) !
Имам проблем и като човек несблъскавал се с с такъв казус,имам нужда от малко насоки.
Благодаря ,предварително на отзовалите се !
Проблемът е следният : Фирмата на която съм управител е наемател на постройка ,принадлежаща на друга организация (фирма). Имаме договор с тях ,който изглежда редовен.
Наематели сме от 2010 ,лятото .
Преди година закупих машина за металообработка (струг с компютърно управление). От тогава започнаха и проблемите ми .
Оказа се,че на съответното място,мощностите и качествата на ел. захранването (трнсформаторът и електропреносната мрежа в двора са собственост на фирмата ,която отдава двора под наем) .
За което не съм уведомен от въпросната фирма.
С прости думи ,се оказа ,че на товя място ,аз немога да си върша работата.
Случаят има и друг прецедент.Около след година или малко по-малко ,от времето в което аз закупих въпросната машина,друг наемател с подобна машина ,напусна двора поради чести изгаряния на скъпи платки ,а също така и неустойки по договори (поради забавено време).
След като той напусна,аз бях работил известно време вече и си мислех ,че поради по-съвършенната система за управление на моята машина ,ще имам проблеми само с времето (гокато се възобнови нормалното подаване на ел. енергия) ,но миналият месец претърпях и загуби,които се дължаха на изгаряне на платки по управлението-доста скъпи)
Фирмата която отдава "помещенията" и всичко останало под наем съм уведомил за проблемите .
И след както написах горе-долу историята,искам да попитам,аз като наемател ,нямам ли право на обезщетение по тоя случай ?А също така ,а и най-важно,дали те не са задължени да си оправят качеството на подаваната от техният трафопост ел.енергия ? За да можем да работим и за в бъдеще заедно и успешно!
Ако има хора,които могат да помогнат в решаването на този въпрос с подходящи съвети,с удоволствие ще отговоря на всеки въпрос.
Аз също така искам да кажа ,че не търся на всяка цена отговор без заплащане!(уважавам знаията на хората и времето в което те са учили и усъвършенствали знаията си в която и да е област на живота) .
Поздрави за полезния сайт и очаквам хората,които могат да помогнат на: voyager_service@mail.bg или на телефон 0877650618)
- Дата и час: 24 Фев 2025, 16:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отговорност при отдаване под наем на стопанска постройка
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: отговорност при отдаване под наем на стопанска постройка
А какво точно Ви е отдал под наем. По предназначение. Разполагате ли с някакви документи (проекти, договори за присъединяване, Акт 16 ...).
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Re: отговорност при отдаване под наем на стопанска постройка
Наемодателя не ви дължи обезщетение. Ако договора е срочен имате основание да искате прекратяването му предсрочно. Ако това не стане по взаимно съгласие, може да стане по исков път, като предявите Иск по чл.307 от ТЗ.
- neutralen
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|