начало

Адвокатурата призова ВСС да се извини на академичната общност и да преразгледа решението си за именити преподаватели Адвокатурата призова ВСС да се извини на академичната общност и да преразгледа решението си за именити преподаватели

Оттегляне на жалба.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Оттегляне на жалба.

Мнениеот verity » 03 Мар 2013, 15:36

Имам подадена жалба за джебчийска кражба до полицията,но искам да я оттегля (поради много причини).
Разбрах,че трябва да подам молба,но в свободен текст ли е , или по техен образец? До началника на съответното РПУ ли да е адресирана? За съжаление не знам входящия номер на жалбата си,предполагам,че когато отида да я оттегля, ще ми го кажат от полицията, нали така ?
verity
Нов потребител

Re: Оттегляне на жалба.

Мнениеот sunrise » 03 Мар 2013, 23:29

Кражбата е престъпление от общ характер и не може да се оттегля.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот verity » 04 Мар 2013, 11:55

Попитах адвокат онлайн и той ми каза,че мога да я оттегля, все пак не се е стигнало до съд още, жалбата е само до полицията.
verity
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 04 Мар 2013, 13:51

Той ли Ви каза ,че е адвокат? :D
Можете да оттеглите жалбата по престъпление от частен характер, но не и от общ. Каква е стойността на откраднатото? Дори и да Ви върната жалбата, което не вярвам, това няма да прекрати наказателното производство.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот nikol52100 » 04 Мар 2013, 14:59

sunrise написа:Можете да оттеглите жалбата по престъпление от частен характер, но не и от общ. Каква е стойността на откраднатото? Дори и да Ви върната жалбата, което не вярвам, това няма да прекрати наказателното производство.
Колега, sunrise, има изключения от общия характер. Вижте чл.218в т.2 от НК. Вероятно казусът на питащата/ия попада в тази хипотеза.
nikol52100
Потребител

Мнениеот sunrise » 04 Мар 2013, 15:11

Колега, признавам си, че за джебчийство в семейството не ми беше хрумвало. Освен това се говори за тъжба, а не за жалба до полицията, което на мен си ми прилича да не е тази хипотезата. Но нека си каже , за да помогнем. Иначе само гадаем.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот verity » 04 Мар 2013, 19:23

sunrise написа:Колега, признавам си, че за джебчийство в семейството не ми беше хрумвало. Освен това се говори за тъжба, а не за жалба до полицията, което на мен си ми прилича да не е тази хипотезата. Но нека си каже , за да помогнем. Иначе само гадаем.

Жалба съм подала, веднага след като стана кражбата, но прецених,че е по-добре да не се занимавам,предвив нищожните наказания, а и поради други съображения.
verity
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ