начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Обществена поръчка-оценяване-чл. 70, ал. 1

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обществена поръчка-оценяване-чл. 70, ал. 1

Мнениеот alleisha » 07 Мар 2013, 10:26

Имам следния въпрос свързан с разпоредбите на чл. 70, ал. 1 от ЗОП:
Когато офертата на участник съдържа предложение с числово изражение, което подлежи на оценяване и е с повече от 20 на сто по-благоприятно от средната стойност на предложенията на останалите участници по същия показател за оценка, комисията трябва да изиска от него подробна писмена обосновка за начина на неговото образуване.
Как се определя средната стойност на предложенията на останалите участници?
Ако имам четирима участника и те са предложили следните цени:
І - 10 000 лв.
ІІ - 8 000 лв.
ІІІ - 12 000 лв.
IV - 15 000 лв.
как се процедира в случая?
alleisha
Нов потребител

Re: Обществена поръчка-оценяване-чл. 70, ал. 1

Мнениеот bird_of_paradise » 07 Мар 2013, 11:07

alleisha написа:Имам следния въпрос свързан с разпоредбите на чл. 70, ал. 1 от ЗОП:
Когато офертата на участник съдържа предложение с числово изражение, което подлежи на оценяване и е с повече от 20 на сто по-благоприятно от средната стойност на предложенията на останалите участници по същия показател за оценка, комисията трябва да изиска от него подробна писмена обосновка за начина на неговото образуване.
Как се определя средната стойност на предложенията на останалите участници?
Ако имам четирима участника и те са предложили следните цени:
І - 10 000 лв.
ІІ - 8 000 лв.
ІІІ - 12 000 лв.
IV - 15 000 лв.
как се процедира в случая?

10000+12000+15000=37000/3=12333.3333333

Как- субективно и въпрос на мотивиране от страна на комисията. Преди време ми се случи нещо сходно, но представи обосновка, в която пишеше, че останалите участници зареждат от него и " не нашата цена е ниска, защото отговаря на нормални ик. показатели вкл. и калкулирана печалба, а цените на останалите кандидати е твърде висока" :lol:
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ