начало

С 219:114 гласа: Стефан Марчев е избран за председател на Висшия адвокатски съвет С 219:114 гласа: Стефан Марчев е избран за председател на Висшия адвокатски съвет

Проблем със "Софийска вода"?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем със "Софийска вода"?

Мнениеот michael_popov » 07 Мар 2013, 15:16

Здравейте, нуждая се от малко правна помощ по следния казус - преди няколко месеца се нанесохме с приятелката ми в апартамент на баща ми, който преди това е ползван от фирма. Отидох да регистрирам нов титуляр партида в "Софийска вода", като го направих на негово име, тъй като той е собственик. При получаване на първата сметка обаче сумата бе над 500 лева, като първата част от нея се води на един номер водомер, а втората на друг. На самата фактура обаче е изписано името на баща ми с негов клиентски номер. Оказва се, че фирмата не е платила сметки от 2002 г. насам, като голяма част от водата е от 2008 до 2012 и се води на настоящия номер водомер, който ползваме и в момента.

От "Софийска вода" твърдят, че той (ние) трябва да заплатим въпросната консумация, тъй като става дума за един и същи клиентски номер и един и същи номер водомер. Преди това обаче, титуляр на партида е бил друг, тъй като аз самият ходих и и регистрирах на негово име нова такава, когато се нанесохме.

Въпросът ми е длъжни ли сме да плащаме сумата (едно, че има давност 3 г. доколкото знам), а отделно и, че въпреки, че баща ми е собственик, партидата е била на друго име. За съжаление обаче, разполагам само с документа от Соф.вода за регистрацията на новата партида, в който е написано "наименование/стока на услугата - смяна на титуляр на партидата след реглам. в общите условия срок" и е посочено името на баща ми като "предприятие/получател", но никъде не пише кой е бил предишния титуляр на партида в апартамента.

Ще съм благодарен за всякаква помощ, извинявам се, ако съм бил твърде изчерпателен. :)
michael_popov
Нов потребител

Re: Проблем със "Софийска вода"?

Мнениеот emilgrigorov » 07 Мар 2013, 17:48

Намерете си адвокат. Нещата са поправими.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ