начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Моля за малко помощ топлофикация

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за малко помощ топлофикация

Мнениеот zdrzdr » 15 Мар 2013, 20:30

Здравейте. Софийски градски съд (втора инстанция) ме осъди за заплатя задължения на топлофикация София за 5 годишната давност. Т.е. трябва да плащам задължения за 5 години назад. 3 седмици след това по молба на омбудсмана върховния касационен съд реши, че давността за топлофикация е 3 години. Сега трябва да отивам при съдя изпълнител да се договарям с него да плащам. Интересува ме дали това решение на върховния касационен съд важи със задна дата и има ли смисъл да започна дело за задълженията за 2 години от тези 5, за които съм осъден?

Благодаря.
zdrzdr
Нов потребител

Re: Моля за малко помощ топлофикация

Мнениеот elena_1 » 21 Мар 2013, 17:34

Според мен би трябвало да се поиска отмяна на влязлото в сила решение на СГС предвид новото обстоятелство - решението на ВКС за 3-годишна давност - чл.303 ГПК. Би трябвало да се обезсили изпълнителния лист, след като бъде отменено въпросното решение на СГС за 5-годишната давност.
В същото време трябва да се поиска и спиране на изпълнението поради искането за отмяна на влязлото в сила решение на СГС , съответно и обезсилването на изп.лист. - чл.432 ГПК
elena_1
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 21 Мар 2013, 18:54

:D Нямам нищо против всякакво експериментиране, когато не е за моя сметка ( или мой доверител).

zdrzdr написа:Здравейте. Софийски градски съд (втора инстанция) ме осъди за заплатя задължения на топлофикация София за 5 годишната давност. Т.е. трябва да плащам задължения за 5 години назад. 3 седмици след това по молба на омбудсмана върховния касационен съд реши, че давността за топлофикация е 3 години. Сега трябва да отивам при съдя изпълнител да се договарям с него да плащам. Интересува ме дали това решение на върховния касационен съд важи със задна дата и има ли смисъл да започна дело за задълженията за 2 години от тези 5, за които съм осъден?

Благодаря.

Прав сте да не вярвате на вече прочетеното.... по ред причини.
Въпреки всичко ще помоля след време, когато приключи съдебното дело по чл. 303 :) , да се върнете тук и да напишете, какво стана.
Нека опитът ви бъде в помощ и на всеки друг, прочел темата.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот elena_1 » 21 Мар 2013, 20:13

Ами не може ли преди това да кажете на човека какво трябва да направи?
Ако не искате да помогнете, поне не се присмивайте.
elena_1
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 21 Мар 2013, 21:55

elena_1 написа:Ами не може ли преди това да кажете на човека какво трябва да направи?
Ако не искате да помогнете, поне не се присмивайте.

Именно, защото не съм съгласна с мнението ви написах, че нямам против да се експериментира, особено, когато не е за моя сметка. Не вярвам и вие да го направите, когато осъзнаете какъв ще е резултатът от целия експеримент.

И, защото тук напоследък всеки недоволства:
:arrow: viewtopic.php?f=5&t=54035&p=519974#p519974
Бихте ли била така добра да ми се извините?
Приемете, че изразявам недоволството си по този начин.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот irina962 » 29 Мар 2013, 09:01

Ако искаш мога да те свържа с много добра адвокатка в тази област. Помогнала ми е да спечеля дело срещу топлофикация. Можеш да се консултираш с нея. Тя е от хората които ако смятат, че нямаш шанс да спечелиш делото ще ти го кажат веднага.
irina962
Младши потребител

Мнениеот ivo1116661 » 09 Апр 2013, 15:57

Имам проблем с топлофикация Ирина би ли ме свързала с адвоката който ти е помогнал .
ivo1116661
Нов потребител

Мнениеот irina962 » 11 Апр 2013, 11:27

Обади ми се на 0878 297 195 и ще ти дам координатите за адвокатката. Пожелавам ти успех.
irina962
Младши потребител

Мнениеот vanila_ce » 15 Апр 2013, 14:18

http://88.203.184.15/archive/01/1.mp3

АУДИО ЗАПИС ОТ СЪДЕБНО ДЕЛО с ТОПЛОФИКАЦИЯ. Разпит на вещо лице - топлотехник. Забележете как съдията в съдебно заседание отговаря на въпроси вместо "вещото" лице. Съдията крещи на гражданина-жертва и го заплашва. Отнема му думата и забранява на вещото лице да говори, а на гражданина да задава въпроси. Съдията дава заключение вместо "експерта".Чуйте записа! Дали и вие не сте се натъкнали на този съдия по вашето дело? Познавате ли го? ВАДЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ за "дереджето" ни съдебната ни система!!! ЩЕ ТЪРПИМ ЛИ ТОВА или ще накараме съдиите да ПРАВОРАЗДАВАТ и СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ? ДОКОГА ТОПЛОФИКАЦИЯ чрез съдебната система ще погазва всички признати ни с националните и европейските правни норми права??? ВРЕМЕ Е ЗА ОТВЕТНА РЕАКЦИЯ!

Цитат от г-жа Евгения Григорова,адвокат в САК
vanila_ce
Потребител

Назад към Взаимопомощ