начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Оттегляне на сигнал

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Оттегляне на сигнал

Мнениеот pakumba84 » 27 Апр 2013, 06:40

Здравейте,
имам следния казус- видях обява в Интернет, която очевидно съдържаше информация за престъпление. Подадох сигнал в прокуратурата, а те са го препратили в другия край на държавата. Сега ме привикват на разпит, макар да не виждам какво мога да им кажа :shock: . Мога ли да оттегля този сигнал, защото по постоянен адрес съм сравнително близо до мястото, където е прехвърлен сигнала, но реално в 90% от времето не съм на това място. Знам за възможността да ме разпита делегация, но ПИ нещо се дърпа, не знам защо. Искам да оттегля сигнала си, нямам намерение да минавам по 1000 км, когато ми свирнат. Какви са ми правата в такъв случай?
Благодаря
п.с. информацията в обявата е за организатор/участник на боеве с кучета
pakumba84
Нов потребител

Re: Оттегляне на сигнал

Мнениеот doc03 » 27 Апр 2013, 20:47

Съвестните граждани не си оттеглят сигналите.
Съвестните граждани съдействат на органите на МВР и прокуратурата с цел пресичане, предотвратяване и разкриване на престъпления.
Съвестните граждани изпълняват съвестно гражданския си дълг.

Защо ще си оттегляте сигнала ? Заради:
а) Подадени неверни данни
б) Вече не мислите, че сигналът, който е подаден съставлява престъпление
в) Страх от отмъщение от страна на лицето, срещу което е сигнала
г) Хвърляте една бомба, заспивате с мисълта че сте изпълнил (а) гражданския си дълг, а други трябва да се чоплят, ама вас да не ви закачат

Е, кое от тези неща е причината да искате да си оттеглите сигнала, г-н/г-жо сигналист ? Или се поприспа будната ви съвест ?

П.П. Нещо не ми се връзва разпит по делегация с ПИ ... ама може, особено ако е в "онзи" край на България ....
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот pakumba84 » 27 Апр 2013, 21:50

doc03 написа:Съвестните граждани не си оттеглят сигналите.
Съвестните граждани съдействат на органите на МВР и прокуратурата с цел пресичане, предотвратяване и разкриване на престъпления.
Съвестните граждани изпълняват съвестно гражданския си дълг.

Защо ще си оттегляте сигнала ? Заради:
а) Подадени неверни данни
б) Вече не мислите, че сигналът, който е подаден съставлява престъпление
в) Страх от отмъщение от страна на лицето, срещу което е сигнала
г) Хвърляте една бомба, заспивате с мисълта че сте изпълнил (а) гражданския си дълг, а други трябва да се чоплят, ама вас да не ви закачат

Е, кое от тези неща е причината да искате да си оттеглите сигнала, г-н/г-жо сигналист ? Или се поприспа будната ви съвест ?

П.П. Нещо не ми се връзва разпит по делегация с ПИ ... ама може, особено ако е в "онзи" край на България ....

Напълно съгласен за съвестните граждани. Причината е д) сигнала е прехвърлен на 550 от постоянното ми местопребиваване в момента, съответно това създава немалки лични финансови разходи, лични времеви ангажименти, а е възможно да търпя и неблагоприятни последици от евентуалните отсъствия от работа, па ако ще да са супер основателни. Нямаше откъде да знам къде ще е проверката. Може и да не повярвате, но четенето на морал не ми помогна в случая.
Послеписа означава ли, че неправилно съм разбрал, че може делегация да ме разпита?
pakumba84
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 27 Апр 2013, 22:06

Ееееееееееей !

Нали инициираш проверка по сигнал ? Твой, личен сигнал ?!?
Нямаш ли интерес да се разнищи случая ? Защо тогава подаваш .... сигнали ?

"П.П." - то означава, просто, че "ПИ" не ми се връзва с "разпит".

Закон за съдебната власт
Чл. 145. (1) При изпълнение на предвидените в закона функции прокурорът може:
1. да изисква документи, сведения, обяснения, експертни мнения и други материали;
2. лично да извършва проверки;
3. да възлага на съответните органи при данни за престъпления или за незаконосъобразни актове и действия да извършват проверки и ревизии в определен от него срок, като му представят заключения, а при поискване - и всички материали;
4. да призовава граждани или упълномощени представители на юридически лица, като при неявяването им без уважителни причини може да разпореди принудително довеждане;
5. да изпраща материалите на компетентния орган, когато установи, че има основание за търсене на отговорност или за прилагане на принудителни административни мерки, които не може да осъществи лично;
6. да прилага предвидените от закона мерки при наличие на данни, че може да бъде извършено престъпление от общ характер или друго закононарушение.
(2) Разпорежданията на прокурора, издадени в съответствие с неговата компетентност и закона, са задължителни за държавните органи, длъжностните лица, юридическите лица и гражданите.
(3) Държавните органи, юридическите лица и длъжностните лица са длъжни да оказват съдействие на прокурора при изпълнение на правомощията му и да му осигуряват достъп до съответните помещения и места.
(4) В рамките на своята компетентност и в съответствие със закона прокурорът може да дава задължителни писмени разпореждания на полицейските органи.
(5) Прокурорът протестира и иска отмяна или изменение на незаконосъобразни актове в срока и по реда, предвидени със закон. Той може да спре изпълнението на акта до разглеждането на протеста от съответния орган.

П.П.П. Няма морал. Има Закон.

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Апр 2013, 22:07

pakumba84, получих двете Ви лични съобщения, но Вашите не са включени, така че не мога да Ви отговоря с ЛС.
По темата Ви, доколкото са касае за предварителна проверка, смятам, че би следвало да се явите на място и да заявите, че само сте попаднал на информацията в нета и не знаете нищо повече. Ако сте забравил подробности, ще кажете това, което си спомняте. Не смятам, че има опасност да Ви се наложи да се явявате продължително време на разпити. Освен ако не казвате цялата истина.
П.П. Разпит по делегация - не, става дума за даване на обяснения по ПП.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот pakumba84 » 27 Апр 2013, 22:17

nk7702n написа:pakumba84, получих двете Ви лични съобщения, но Вашите не са включени, така че не мога да Ви отговоря с ЛС.
По темата Ви, доколкото са касае за предварителна проверка, смятам, че би следвало да се явите на място и да заявите, че само сте попаднал на информацията в нета и не знаете нищо повече. Ако сте забравил подробности, ще кажете това, което си спомняте. Не смятам, че има опасност да Ви се наложи да се явявате продължително време на разпити. Освен ако не казвате цялата истина.
П.П. Разпит по делегация - не, става дума за даване на обяснения по ПП.

Благодаря! Включих съобщенията, интересна особеност на форума да са по дефаулт изключени.
Категорично нямам какво да крия, разпит го нарекох, защото така ми каза ПИ по телефона, правно неграмотен съм :D Да, мисля, че става дума за ПП, защото сигнала е само отпреди 20-25 дни
pakumba84
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Апр 2013, 22:31

Много бързо сте се ориентирал и за ЛС, и за ПП, хич не изглеждате да сте неграмотен. :roll: Както и да е, всичко хубаво!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 29 Апр 2013, 10:34

nk7702n написа:Разпит по делегация - не, става дума за даване на обяснения по ПП.

В няколко мои случая се получи точно такъв разпит,при това километрите далеч не бяха толкова много.Просто казах на полицая,че клиенът ми работи в друг град(около 120км.) и точка по въпроса.
В друг случай пък изобщо и дума не е ставало Х да пътува 350км. Разпитаха си го човека на място,после се образува и ДП.
Така че, по правило, по-скоро така стоят нещата(поне при мен,де).Все пак, всеки случай си има специфика,може пък да иска той лично да го разпита,вижда нещо в казуса,което счита,че той лично трябва да си пипне(има ги тия нещица,особено ако ПИ работи сърдечно и се доказва..и почти го раздава следовател).

П.П. А иначе за сигнала-това се мисли преди да се подаде,но човек не предвижда усложненията,които може да възникнат.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 29 Апр 2013, 17:55

svettoslav написа:
nk7702n написа:Разпит по делегация - не, става дума за даване на обяснения по ПП.

В няколко мои случая се получи точно такъв разпит,при това километрите далеч не бяха толкова много.Просто казах на полицая,че клиенът ми работи в друг град(около 120км.) и точка по въпроса.
В друг случай пък изобщо и дума не е ставало Х да пътува 350км. Разпитаха си го човека на място,после се образува и ДП.
Така че, по правило, по-скоро така стоят нещата(поне при мен,де).Все пак, всеки случай си има специфика,може пък да иска той лично да го разпита,вижда нещо в казуса,което счита,че той лично трябва да си пипне(има ги тия нещица,особено ако ПИ работи сърдечно и се доказва..и почти го раздава следовател).

П.П. А иначе за сигнала-това се мисли преди да се подаде,но човек не предвижда усложненията,които може да възникнат.

Какво да ти кажа, в твоите случаи явно нещата са опирали до добрата воля на ПИ. Законът не му вменява задължение да го прави. В крайна сметка, защо пък да не опита човекът, нищо не губи. :)
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот alana88 » 10 Май 2013, 20:05

Не е точно по темата, но има общо, затова се включвам с въпрос.
Ако дадено лице е подало жалба до Комисията за защита от дискриминация срещу друго лице и по-късно оттегли жалбата, може ли лицето, срещу което е била подадена жалбата, да повдигне някакви обвинения срещу първото лице?
Така го написах, че.... :oops: Става въпрос за мой роднина, който е подал някаква жалба, но в един момент я е оттеглил. Преписката е прекратена и всичко приключва. Но човекът започна да се притеснява дали не могат нещата да се обърнат по някакъв начин срещу него. Мен лично ме съмнява, но все пак съм некомпетентна по въпроса.
Последна промяна alana88 на 11 Май 2013, 14:46, променена общо 1 път
alana88
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 10 Май 2013, 22:17

Абе к-ви сте такива д*хльовци, м ?
Подавате жалби, оттегляте ги, после пак ... а отсреща пълно с маймуни, разглеждащи жалби, дето се оттеглят, щото някой оцапал гащите ...
... роднина подава жалба, после я оттегля, ама оня подава жалба, че е подадена жалба, а после един роднина ще подаде жалба, че е подадена жалба, щото е подала жалба ...
... леле ....

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот alana88 » 11 Май 2013, 14:41

doc03, страшно полезен отговор.
От него "лъха" възпитание и такт. Както и компетенстност.
Човек като не може да даде съвет, по-добре да не се обажда. Но те хората са го казали - магарето не може да не си покаже магарията.
И за сведение - не сме подавали жалби. Просто питам. Не всички имат достъп до интернет. И ти като не си д*хльо (по-вероятно си м*хльо) би трябвало знаеш, че 2 пъти една жалба не може да се подаде. Както и да е. Помолих за отговор хора, които са наясно кое как е. В мнението ти не срещам изпълнено нито едно от двете.
alana88
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ