начало

Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия

Нередовно призован свидетел - глоба

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нередовно призован свидетел - глоба

Мнениеот lidia_en » 22 Май 2013, 11:12

Здравейте,
за първи път се сблъсквам със съдебната ситема та за това Ви моля за помощ. Казусът е следния: преди време работех във фирма, в която бях призовавана като свидетел по дело. Явявах се на 2 дела, в последствие напуснах тази работа и днес научих, че съм глобена за неявяване по същото дело. Оказа се, че след напускането ми съм била призована за дело, лице от бившата ми фирма е подписало призовата (с неговите си имена), но не са ми я предали и сега съм глобена за неявяване. Не съм съгласна, с глобата, но и не знам как да постъпя защо трябва да дам 100лв. за нарушение което не съм извършила.
Моля, помгнете.
С пожелания за успеше ден!
lidia_en
Нов потребител

Re: Нередовно призован свидетел - глоба

Мнениеот bird_of_paradise » 22 Май 2013, 16:14

Напишете една молба до съдията, наложил ви глобата, и в свободен текст разкажете това, което сте написала тук. Подчертайте, че призовка на вас не ви е връчена, респективно не сте я подписвали, приложете документи от които да се установи от кога нямате правоотношение с предишния работодател и помолете учтиво да ви отмени наложената глоба.
При правилно развитие на нещата не би трябвало да имате проблем.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ